Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Αλληλέγγυα Πόλη: «Χαιρετίζουμε κάθε νομοθετική πρωτοβουλία για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων»

Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ Δημοσιεύτηκε στις 11 Ιουνίου 2019


 

 

  • Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) σε υπαλλήλους Δήμων και Περιφερειών και νομικά πρόσωπαΜε απόφαση που δημοσιεύθηκε, μετά το πόρισμα της Επιτροπής που συστήθηκε σχετικά στο Υπουργείο Εσωτερικών, προβλέπονται αναλυτικά τα χορηγούμενα Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) σε υπαλλήλους Δήμων και Περιφερειών και νομικά πρόσωπα αυτών ανά ειδικότητα και χώρο εργασίας καλύπτοντας όλο το φάσμα των πιθανών εργασιακών κινδύνων καθώς και τα μέτρα προληπτική ιατρικής.

Η «Αλληλέγγυα Πόλη» χαιρετίζει κάθε απόφαση και νομοθετική πρωτοβουλία των αρμοδίων Υπουργείων Εργασίας και Εσωτερικών προς την κατεύθυνση της αποτελεσματικότερης προστασίας της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων, η οποία δεν αποτελεί απλώς ηθική και νομική υποχρέωση αλλά πολλαπλασιαστή ισχύος για κάθε κοινωνία που επιθυμεί να διατηρεί υψηλό το βιοτικό της επίπεδο.

Στην κατεύθυνση αυτή, επαναλαμβάνουμε την δέσμευση μας να πράξουμε ότι είναι δυνατόν για την μεταστέγαση των υπηρεσιών καθαριότητας και πρασίνου -από ένα καταφανώς ακατάλληλο χώρο αμαξοστασίου- σε έναν νέο, σύγχρονο χώρο που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζόμενων για αξιοπρεπείς συνθήκες.
Ζήτημα που είναι προφανώς εκτός των προτεραιοτήτων τόσο του κ. Δήμαρχου όσο και των υπόλοιπων -κατερχόμενων στις εκλογές- παρατάξεων, καθότι δεν αφιέρωσαν προγραμματικά ούτε μία λέξη.

Δείτε εδώ την σχετική απόφαση:

http://www.allileggya-poli.gr/wp-content/uploads/2019/06/FEK-B2208-2019.pdf

Ακολουθήστε μας