Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ: Ας πανικοβληθούμε! Αν η αλλαγή του κλίματος είναι παγκόσμιο πρόβλημα, οι λύσεις είναι τοπικού χαρακτήρα

Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ Δημοσιεύτηκε στις 16 Αυγούστου 2019

 

Με αφορμή την ορκωμοσία και την έναρξη της νέας δημοτικής και περιφερειακής περιόδους  το Ελληνικ;o Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece στέλνει ανοικτή επιστολή προς Περιφερειάρχες και Δημάρχους | Περιφερειακά και Δημοτικά Συμβούλια για το Το Σύμφωνο των Δημάρχων για το Κλίμα και την Ενέργεια | THE GLOBAL COVENANT OF MAYORS FOR CLIMATE & ENERGY. 

Στην επιστολή τονίζεται ότι «Αν η αλλαγή του κλίματος είναι παγκόσμιο πρόβλημα, οι λύσεις είναι τοπικού χαρακτήρα» και με αυτή την έννοια υποστηρίζει «Το Σύμφωνο των Δημάρχων για το Κλίμα και την Ενέργεια».

Οι δεσμεύσεις των υπογραφόντων με το Σύμφωνο συνδέονται με το πλαίσιο πολιτικής της ΕΕ για το κλίμα και την ενέργεια και την προσαρμογή (ανάσχεση) στην κλιματική αλλαγή.

Οι υπογράφοντες το Σύμφωνο δεσμεύονται να υιοθετήσουν μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής και την προσαρμογή σε αυτήν.

Θα πρέπει να αναπτύξουν, εντός των πρώτων δύο ετών από την ένταξή τους, ένα Σχέδιο Δράσης για τη Βιώσιμη Ενέργεια και το Κλίμα, με στόχο τη μείωση των εκπομπών CO2 κατά τουλάχιστον 40% έως το 2030 και την αύξηση της ανθεκτικότητας στην κλιματική αλλαγή.

Το Σύμφωνο των Δημάρχων έχουν υπογράψει 9.826 Δήμοι.

Ολόκληρη η επιστολή ΕΔΩ

Ακολουθήστε μας