Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Συνελήφθη για ένοπλες ληστείες σε σουπερ - μάρκετ και καταστήματα

Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ Δημοσιεύτηκε στις 18 Αυγούστου 2019

 

 

Δρούσε φορώντας είτε κράνος είτε χειρουργική μάσκα και με την απειλή αεροβόλου όπλου!

  • Μέχρι στιγμής εξιχνιάσθηκαν 9 περιπτώσεις ένοπλων ληστειών που διέπραξε από αρχές Αύγουστου σε Νίκαια και Κερατσίνι
  • Εξετάζεται η συμμέτοχη του και σε άλλες περιπτώσεις ληστειών


Ο εντοπισμός και η σύλληψη ενός ημεδαπού οδήγησε στην εξιχνίαση εννέα (9) περιπτώσεων ένοπλων ληστειών σούπερ - μάρκετ και καταστήματα στη Νίκαια και το Κερατσίνι.

Ο εντοπισμός του επετεύχθη χθες (17 Αύγουστου 2019), στη Νίκαια, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Αττικής (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), οι οποίοι τον κατέλαβαν να κινείται στην περιοχή της Νίκαιας με μοτοσυκλέτα, η οποία προσομοίαζε με όχημα διαφυγής δράστη ένοπλων ληστειών στην ίδια περιοχή.


Προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά, όπου και συνελήφθη καθώς από την έρευνα που επακολούθησε, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη, διακριβώθηκε η συμμέτοχη του σε ένοπλες ληστείες, ενώ εξακριβώθηκε η μεθοδολογία δράσης του.

Ειδικότερα, από αρχές του μήνα, κινούνταν με δίκυκλη μοτοσυκλέτα τις πρώτες πρωινές ώρες, με σκοπό να εντοπίζει διανυκτερεύοντα σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα.


Ακολούθως, εισέρχονταν σε αυτά φορώντας είτε κράνος είτε χειρουργική μάσκα και με την απειλή αεροβόλου όπλου, αφαιρούσε χρηματικά ποσά, ενώ στη συνέχεια διέφευγε με τη ίδια μοτοσυκλέτα, τα στοιχεία κυκλοφορίας της οποίας φρόντιζε να αποκρύπτει με τη χρήση αυτοκόλλητης ταινίας.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί οκτώ (8) ληστείες στη Νίκαια, σε σουπερ μάρκετ, ζαχαροπλαστείο και κατάστημα πώλησης φρούτων και μία (1) ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο Κερατσίνι, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες περιπτώσεις.


Κατασχέθηκε η μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιούσε για τη διάπραξη των ληστειών, ενώ περαιτέρω στην κατοχή του καθώς και σε κατ’ οίκον έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αεροβόλο πιστόλι και -96- βλήματα αεροβόλου όπλου, χειρουργική μάσκα και αυτοκόλλητη ταινία.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

* Φωτο αρχείου  abc7ny.com

Ακολουθήστε μας