Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

«ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» ΔΡΑΣΕΙΣ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ & ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ«ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ Δημοσιεύτηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2019

 

Στρογγυλό Τραπέζι πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, Δευτέρα 16/09, στο Ανοιχτό Θέατρο του Μητροπολιτικού Πάρκου, με θέμα Δράσεις και Προοπτικές του Πάρκου. Μία εκδήλωση στα πλαίσια του Απολογισμού του Φορέα Διαχείρισης για την τριετία 2016–2019.

Μίλησαν ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Μητροπολιτικού Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» Ιωάννης Πολύζος, η Γενική Διευθύντρια του Φορέα Διαχείρισης ΠαρασκευήΓλένη, ο μελετητήςγεωλόγος Μιχάλης Λιονής, η Σπυριδούλα Μαργαρίτη, μέλος του Φορέα Διαχείρισης και ο Παναγιώτης Λατσούδης, Πρόεδρος της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας.


Τα θέματα στράφηκαν γύρω από τον μητροπολιτικό χαρακτήρα του Πάρκου, την ανάγκη να διατηρηθεί ο ενιαίος και δημόσιος χαρακτήρας του προς όφελος όλων των κατοίκων του λεκανοπεδίου, την αύξηση της επισκεψιμότητας τα τελευταία χρόνια και της καθιέρωσής του ως ενόςιδιαίτερα σημαντικού πόλουπολιτισμού, αλλά και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Επισημάνθηκε το γεγονός των οφειλών αλλά και της κακής κατάστασης των υποδομώνπου βρήκε ο Φορέαςόταν παρέλαβε το Πάρκο, τα κατασκευαστικά προβλήματα που προϋπήρχανστην 5ηλίμνη, καθώςκαι το γενικότερο πρόβλημα της διαχείρισηςτων νερών. 


Για το θέμα αυτό, ο Φορέας υλοποίησε σε συνεργασία με τον ΑΣΔΑ και τον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού μελέτη για την στεγάνωση της λίμνης, έργο που αναμένεται να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2020. Συζητήθηκε και το ζήτημα της μονάδας επεξεργασίας και ανακύκλωσης νερού, ως μακροχρόνια -υπό αυστηρές προϋποθέσεις-λύση του προβλήματος, μαζί με το ενδεχόμενο χρησιμοποίησης νερών από πηγές του Ποικίλου Όρους.

Έμφαση δόθηκε στα εκπαιδευτικά προγράμματα που πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία τα τελευταία χρόνια, καθώς και στην απαραίτητηστελέχωση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσηςπου πρόσφατα νομοθετήθηκε και απευθύνεται στους μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Δυτικής Αθήνας.


Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν ο Βίτσας Δημήτρης, Βουλευτής Β’ Αθηνών και Αντιπρόεδροςτης Βουλής, η Καφαντάρη Χαρά, Βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών, ο Λεωτσάκος Ανδρέας, Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών, ο Τσίρμπας Σταύρος, Δήμαρχος των Αγίων Αναργύρων-Καματερού, η Αγγελοπούλου Μαίρη, Περιφερειακός Σύμβουλος εντεταλμένη για Θέματα Ισότητας, ο Αλεξανδράτος Χαράλαμπος, Περιφερειακός Σύμβουλος εντεταλμένος για Θέματα Παιδείας, η Αλεξοπούλου Σοφία, Δημοτική Σύμβουλος Περιστερίου,ο Βίτσας Κωνσταντίνος, Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής, ο Κάβουρας Κώστας, Επικεφαλής ελάσσονος αντιπολίτευσηςτου Δήμου Ιλίου, ο Καποτάς Θανάσης, Δημοτικός Σύμβουλος Περιστερίου,ο Κομματάς Γιώργος, Δημοτικός Σύμβουλος Αγίων Αναργύρων-Καματερού,ο Μουρελάτος Φίλιππος, Πρόεδρος του Συλλόγου Επτανησίων των Αγίων Αναργύρων-Καματερού, ο Σπηλιόπουλος Θοδωρής, Δημοτικός Σύμβουλος Χαϊδαρίου, ο Στρατής Κώστας, Πρώην Υφυπουργός Πολιτισμού, ο Σχινάς Θεόδωρος, Αντιπρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Παπανδρέου Διονύσης, Πρόεδρος των Πελοποννησίων των Αγίων Αναργύρων-Καματερού και η Πετράκου Τασούλα, Δημοτική Σύμβουλος Αγίας Βαρβάρας.Παραβρέθηκαν ακόμα πολλοί πολίτες που έθεσαν τα ερωτήματα τους στους παρευρισκόμενους, οι οποίοι με την σειρά τους έδωσαν κατάλληλεςαπαντήσεις.

Ενώ παρεμβάσεις έκαναν ο Ανδρέας Λεωτσάκος, Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών, ο Σταύρος Τσίρμπας, Δήμαρχος των Αγίων Αναργύρων-Καματερού και η Χαρά Καφαντάρη, Βουλευτής Δυτικού Τομέα Αθηνών, όπου υποσχέθηκαν να συνδράμουν στην διαφύλαξη του χαρακτήρα του Πάρκου ως Μητροπολιτικού Πάρκου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ευαισθητοποίησης και τόνισαν πως δεν θα υπάρξει εμπορευματοποίηση του. 


Τέλος, ο καθηγητής Νίκος Μπελαβίλας, τόνισε το πόσο η τεχνική της επανάχρησης φυσικών πόρων, όπως είναι το νερό της ανακύκλωσης, αποτελεί καθαρά οικολογική και φιλική προς το περιβάλλον πολιτική.Εδώ θα βρείτε σύνδεσμο με το τεύχος απολογισμού 2016-2019
http://www.parkotritsis.gr/wp-content/uploads/Yliko/PDF/Teuxos_apologismou_2016%202019.pdfΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Ακολουθήστε μας