Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Κρίτων Αρσένης: «Σκοπεύει ο Υπουργός Εσωτερικών να επιβάλλει κυρώσεις στον δήμαρχο Φυλής για την άρνησή τους να να δημοσιοποιήσει την αναλυτική καταγραφή ρυπαντικών στο ΧΥΤΑ Φυλής;»

Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ Δημοσιεύτηκε στις 17 Οκτωβρίου 2019Θα αντιμετωπίσει ο δήμαρχος Φυλής κυρώσεις για τη μη δημοσίευση των στοιχείων από την αναλυτική καταγραφή ρυπαντικών που έχει λάβει χώρα από τον Οκτώβριο του 2015, και διοικητικά μέτρα από την παραβίαση εισαγγελικής παραγγελίας που εκδόθηκε με διάταξη της Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών; Υπέβαλλε σε επίκαιρη ερώτησή του προς το Υπουργείο Εσωτερικών ο βουλευτής Δυτικού Τομέα Β'Αθηνών του ΜέΡΑ25, Κρίτων Αρσένης. Ακολουθεί μία σύντομη δήλωσή του σχετικά με το ζήτημα:


«Ο δήμαρχος Φυλής κ. Παππούς αποκρύπτει από τους πολίτες τα αποτελέσματα της μελέτης που εκπονήθηκε από την εταιρεία APSROFOS ENGINEERING για την αναλυτική καταγραφή ρυπαντών στο ΧΥΤΑ Φυλής. Η άρνησή του να τα δημοσιοποιήσει σε ξεκάθαρη παραβίαση της εισαγγελικής παραγγελίας που έχει εκδοθεί μετα από αιτήσεις της συλλογικότητας ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, σημαίνει ότι εναπόκειται πλέον στην εποπτεύουσα αρχή του, το υπουργείο εσωτερικών, να πάρει όλα τα απαραίτητα διοικητικά μέτρα προκειμένου η μελέτη αυτή να δημοσιοποιηθεί και με βάση αυτή να δρομολογήσει το απαραίτητο κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής.


 Θα προβεί ο Υπουργός Εσωτερικών στις απαραίτητες διοικητικές ποινές προκειμένουν να ανακοινωθούν άμεσα τα αποτελέσματα της μελέτες από τον Δήμαρχο Φυλής ή θα συγκαλύψει με την αδράνεια του το περιβαλλοντικό έγκλημα ενάντια στην δημόσια υγεία των πολιτών της Δυτικής Αθήνας και όλου του λεκανοπεδίου της Αττικής;»

 

«Πόντιος Πιλάτος η κυβέρνηση για την απόκρυψη της μελέτης επιπτώσεων του ΧΥΤΑ Φυλής από τον Δήμαρχο»
 
Ένας υπουργός που δεν καταδικάζει. Ένας δήμαρχος που επιμένει. Μία αποκεντρωμένη περιφέρεια που τώρα ενημερώνεται για τη μη δημοσίευση της μελέτης ρυπαντών από τον ΧΥΤΑ Φυλής, αποκαλύφθηκαν κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του Βουλευτή Δυτικής Αθήνας του ΜέΡΑ25, Κρίτωνα Αρσένη.

Η μελέτη που εκπονήθηκε τον Οκτώβριο του 2015 από την εταιρεία ASPROFOS ENGINEERING μετά από παραγγελία του Δήμου Φυλής, έκτοτε έμεινε στο συρτάρι. Μέσα από διαρροή μέρους της στον τύπο, μάθαμε ότι καταγράφηκαν, βάσει του συμπεράσματος της εταιρείας ερευνών «μεγάλες και εγκληματικές υπερβάσεις σε σχέση με τα θεσμοθετημένα όρια».

Παράλληλα, καταγράφηκαν ως χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, η ύπαρξη βαρέων μετάλλων, διοξινών, μεθανίου αλλά και ραδιενεργών στοιχείων όπως ραδίου 224 και 226, τριτίου 3, θορίου 232. Συγκεκριμένα, σχετικά με τις επιπτώσεις των ραδιενεργών στοιχείων, η έρευνα αναφέρει ότι  «προκαλούν ακτινοβολίες πολύ μεγαλύτερες από τη φυσική ακτινοβολία, με αποτέλεσμα την ανεπανόρθωτη βλάβη της υγείας όλων των ζώντων οργανισμών». Ακολουθεί σύντομη δήλωση του βουλευτή σχετικά με το ζήτημα:

 «Ακούσαμε άναυδοι τον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Λιβανιό, να αρνείται να καταδικάσει την απόκρυψη εκ μέρους του δημάρχου Φυλής της μελέτης επιπτώσεων του ΧΥΤΑ στους κατοίκους.

Ο υπουργός ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι οι πολίτες που πεθαίνουν από τα βαρέα μέταλλα μπορούν να βρουν το δίκιο τους στα δικαστήρια.

Η κυβέρνηση κλείνει το μάτι στους τοπικούς άρχοντες ώστε να παραβιάζουν ελεύθερα την περιβαλλοντική νομοθεσία, όπως τη Σύμβαση του Άαρχους για το δικαίωμα των πολιτών στην περιβαλλοντική πληροφόρηση που είναι και ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία.

Τι άλλο θα κάνει η κυβέρνηση για να συνεχιστεί το περιβαλλοντικό έγκλημα στην Φυλή και οι επιπτώσεις τους για όλους τους κατοίκους της Αθήνας;»

Μερα25

 

Ακολουθήστε μας