Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Η Ελένη Σταύρου στη Σύσκεψη του Δυτικού Μετώπου για το ΧΥΤΑ Φυλής

Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ Δημοσιεύτηκε στις 06 Φεβρουαρίου 2020


Η οργάνωση Δυτικό Μέτωπο ανέλαβε την πρωτοβουλία να καλέσει το σύνολο των συλλογικοτήτων, των φορέων και των πολιτών που αγωνιούν για το «καυτό» θέμα της εγκατάστασης της Φυλής σε κοινή σύσκεψη την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου στο Πολιτιστικό κέντρο Πετρούπολης.

Η περιστεριώτισσα, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, που παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το θέμα της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής σαν ενεργός πολίτης της Δυτικής Αθήνας πρώτα απ' όλα, εξέφρασε την έντονη ανησυχία της για την κλιμακούμενη περιβαλλοντική υποβάθμιση των περιοχών. Επιπρόσθετα, τόνισε τις τραγικές επιπτώσεις στην υγεία και την ποιότητα ζωής και τις αρνητικές συνέπειες στη βιοποικιλότητα, ως αποτέλεσμα της πολύχρονης λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής, ενώ υπογράμμισε την έντονη ανησυχία της μετά την πρόσφατη δημοσιοποίηση της μελέτης επιπτώσεων από τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής και της καταγραφής των ρυπαντικών φορτίων.


Στον χαιρετισμό της, η κ. Σταύρου απαίτησε περιβαλλοντική δικαιοσύνη και να μην αντιμετωπίζονται οι άνθρωποι της Δυτικής Αθήνας ως Β΄ Κατηγορίας πολίτες ούτε να δέχονται τον ρατσισμό που επιβάλλεται εδώ και χρόνια και χωρίζει ουσιαστικά τους πολίτες σε προνομιούχους και μη. Ταυτόχρονα, ως γνώστρια των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης, πρότεινε λύσεις για την αποφόρτιση και σταδιακή διακοπή της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής, με ταυτόχρονη δημιουργία νέων σε άλλες περιοχές της Αθήνας και αποκεντρωμένη διαχείριση των αποβλήτων με τις αρχές της κυκλικής οικονομίας και επίκεντρο τον άνθρωπο και την ποιότητα ζωής του στη δυναμική παρέμβαση της.

Ακολουθήστε μας