Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Σύσκεψη του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ) για τα μέτρα πρόληψης κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού

Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ Δημοσιεύτηκε στις 11 Μαρτίου 2020

 

Στη σύσκεψη του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ) για τα μέτρα πρόληψης κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 10 Μαρτίου, συμμετείχε ο Δήμος Φυλής, τον οποίο κι εκπροσώπησαν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωή Αρβανιτάκη και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάσης Σχίζας.

Τα μέλη και τους εκπροσώπους των Δήμων που συμμετείχαν στη σύσκεψη καλωσόρισε ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ και Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης.

Από τη σύσκεψη προέκυψε η βούληση της πλειοψηφίας των μελών για κλείσιμο των Σχολείων και άλλων εκπαιδευτικών δομών κάτι που λίγη ώρα μετά ανακοίνωσαν και τα αρμόδια Υπουργεία.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο πλαίσιο της σύσκεψης η Πρόεδρος κα Ζωή Αρβανιτάκη με την ιδιότητα της γιατρού ενημέρωσε Δημάρχους και μέλη, για την επικινδυνότητα του κορονοϊού λόγω της μεγάλης μεταδοτικότητας του και για τα επί μέρους μέτρα που θα πρέπει να λάβουν οι Δήμοι, για την προστασία των εργαζομένων και του κοινού.

O Αντιδήμαρχος Θανάσης Σχίζας εξάλλου, τάχθηκε εξαρχής με τη θέση της πλειοψηφίας, για την αναστολή όλων των εκπαιδευτικών – πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων των Δήμων με στόχο, τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

 
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΣΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ


Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Βαγγέλης Ντηνιακός συμμετείχε στη σύσκεψη του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ) για τα μέτρα πρόληψης κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 10 Μαρτίου.

Η πρόταση του Δημάρχου Χαϊδαρίου, του Προέδρου του ΑΣΔΑ Ανδρέα Παχατουρίδη και της πλειονότητας των Δημάρχων, ήταν η εισήγηση στην κυβέρνηση για την αναστολή της λειτουργίας των σχολείων όλης της Ελλάδας όπως και τελικά αποφασίστηκε από το αρμόδιο Υπουργείο.


Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου και άλλοι Δήμαρχοι πρότειναν την εφαρμογή πρόσθετων μέτρων για την πρόληψη εξάπλωσης του ιού, όπως η αναστολή λειτουργίας των πολιτιστικών και αθλητικών Τμημάτων των Δήμων και οι περιορισμοί σε άλλες αθλητικές και κοινωνικές δραστηριότητες.

Ο Βαγγέλης Ντηνιακός αναφέρθηκε και στην ανάγκη να διασφαλιστεί η συνέχιση της παροχής υπηρεσιών στους κατοίκους από τους Δήμους, με ιδιαίτερο βάρος στις υπηρεσίες προς τις πιο ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Ακολουθήστε μας