Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Στάση εργασίας στο «Αττικόν»: «Η κυβέρνηση δείχνει να ενδιαφέρεται μόνο για τους επιχειρηματίες και όχι για τους εργαζόμενους υγειονομικούς»

Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ Δημοσιεύτηκε στις 12 Μαρτίου 2020

  •   Για τους εργαζόμενους υγειονομικούς ποιος θα ενδιαφερθεί;

 
Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης από τις 7:00 μέχρι τις 10.00 οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου αναφοράς περιστατικών κορωνοϊού «Αττικόν».

Σύμφωνα με ανακοίνωσή τους, ζητούν προσλήψεις νοσηλευτών, διοικητικών, τεχνολόγων, τραυματιοφορέων σε όλες τις κενές οργανικές θέσεις. Ακόμη ζητούν να φύγουν τώρα τα ράντζα, να ανοίξουν τώρα οι κλειστές κλίνες ΜΕΘ και να σταματήσει η υπερεφημέρευση.

 Στο υστερόγραφό τους οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι παραμένουν απλήρωτοι από εφημερίες, υπερωρίες και βάρδιες από το Δεκέμβρη ενώ η κυβέρνηση δείχνει να ενδιαφέρεται μόνο για τους επιχειρηματίες και όχι για τους εργαζόμενους υγειονομικούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του Κοροναϊού κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.   Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η κατάσταση χειροτερεύει

Απαιτούμε ΤΩΡΑ (αν όχι χθες):

1. Προσλήψεις νοσηλευτών, διοικητικών, τεχνολόγων, τραυματιοφορέων σε όλες τις κενές οργανικές θέσεις του νοσοκομείου αναφοράς για τον κορωνοϊό ΑΤΤΙΚΟΝ.

2. Ειδικές άδειες στους γονείς για τη φύλαξη των παιδιών.

3. Να φύγουν τώρα τα ράντζα και να σταματήσει η υπερεφημέρευση του νοσοκομείου αναφοράς για τον κορωνοϊό ΑΤΤΙΚΟΝ.

4. Να ανοίξουν τώρα οι κλειστές κλίνες ΜΕΘ, με την αναγκαία πρόσληψη προσωπικού και προμήθεια εξοπλισμού και αναπνευστήρων στο νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό ΑΤΤΙΚΟΝ.

5. Να ανοίξει από σήμερα το Λοιμωδών, για τις αυξημένες ανάγκες νοσηλείας που θα προκύψουν από την επιδημία και θα ανακουφίσουν τη Δυτική Αθήνα και το νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό ΑΤΤΙΚΟΝ.

6. Οι συνάδελφοι με σοβαρά προβλήματα υγείας να μην αναλαμβάνουν βάρδιες στο ΤΕΠ.

Καλούμε τη κυβέρνηση και το υπουργείο υγείας σε άμεση υλοποίηση των αιτημάτων με συγκεκριμένες δεσμεύσεις.

Σήμερα Πέμπτη 12/3 το σωματείο κηρύσσει στάση εργασίας 7-10 πμ και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του νοσοκομείου.

ΥΓ: Η κυβέρνηση ανακοινώνει διαρκώς μέτρα για τις επιχειρήσεις (ΦΠΑ, ασφαλιστικές εισφορές, έκτακτες επιδοτήσεις). Μόνο επιχειρηματίες υπάρχουν σε αυτή τη χώρα; Για τους εργαζόμενους υγειονομικούς ποιος θα ενδιαφερθεί; Το γνωρίζετε, ότι ούτε την τυπική έγκριση του προϋπολογισμού δεν έχουν κάνει (πόσο χρόνο θέλει πια;) με αποτέλεσμα να μην έχουμε πληρωθεί εφημερίες, υπερωρίες και βάρδιες από το Δεκέμβρη;


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Π. Γ. Ν. ΑΤΤΙΚΟ «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»

 

Για τον Παλμό

Ανδρέας Τασόπουλος

Ακολουθήστε μας