Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΑΙΓΑΛΕΩ –ΧΑΪΔΑΡΙ - ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ: Να μην πούμε το νερό νεράκι!

Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ Δημοσιεύτηκε στις 01 Ιουλίου 2020


Mε ανακοίνωση ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΑΙΓΑΛΕΩ –ΧΑΪΔΑΡΙ - ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑδιαμαρτύρεται για την πορεία ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ:


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Να μην πούμε το νερό νεράκι!


     Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την προσπάθεια της Κυβέρνησης να προχωρήσει παραπέρα την πορεία ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ.

     Συγκεκριμένα παραδίδει σε ιδιωτικό όμιλο, με την μορφή Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), του εξωτερικού Υδροδοτικού Συστήματος (ΕΥΣ) της ΕΥΔΑΠ δηλ. τα φράγματα του Μόρνου, Ευήνου, το κανάλι που φέρνει το νερό στην Αθήνα, αντλιοστάσια, την λίμνη Υλίκη κ.λ.π.

     Αυτό είναι μια επικίνδυνη εξέλιξη γιατί εκτός του ότι το κράτος θα χάσει τον έλεγχο του 80% των αποθεματικών του νερού της χώρας θα έχουμε και περαιτέρω αύξηση της τιμής του νερού, οπότε απειλές για περισσότερες διακοπές νερού, περικοπές εκατοντάδων θέσεων εργασίας, γενίκευση των εργολάβων και όλα αυτά θα έχουν επιπτώσεις και στη ποιότητα του νερού.

     Όλες οι Κυβερνήσεις έχουν μεγάλες ευθύνες για την ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ, που ξεκίνησε το 1999 όπου το 39% των μετοχών έχει περάσει στους ιδιώτες, οπότε και έτσι λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα και υπέρ των μεγαλομετόχων που κάθε χρόνο περιμένουν να μοιραστούν τα κέρδη της ΕΥΔΑΠ Α.Ε. 

      Αυτό φαίνεται:Από το 1999 η τιμή του νερού έχει αυξηθεί κατά 150% και άλλες υπηρεσίες όπως η αποχέτευση έχει διπλασιαστεί.

Ήδη έχουν αυξηθεί οι εντολές διακοπής νερού και αφαίρεση μετρητών στις λαϊκές οικογένειες.

Το μόνιμο προσωπικό έχει μειωθεί δραματικά  σε σχέση με το 1995 κατά 70% έτσι τα κενά τα καλύπτει με προσωπικό που δουλεύουν με 9 διαφορετικές σχέσεις εργασίας και με πολύ λιγότερους, με μειωμένες αποδοχές που μεσοσταθμικά έφτασαν στο 35%, απολύσεις, τρομοκρατία. Παρόλα αυτά οι ανάγκες έχουν αυξηθεί κατά 40%.
ΤΥΦΛΑ ΝΑ΄ΧΕΙ δηλαδή η μεγαλοεργοδοσία!

  •      Κατά τα άλλα κάποιοι παλεύουν δήθεν την πλειοψηφία των μετόχων να την έχει το Κράτος. 
  •      Τέτοιο Κράτος θέλουμε; 
  •      Να λειτουργεί σαν ιδιώτης; 
  •      Σαν ανώνυμη εταιρεία; 
  •      Που το μόνο που σκέφτονται και κάνουν είναι πως θα αυγατίζουν τα κέρδη των μεγαλομετόχων και όχι τις ανάγκες του λαού για φθηνό και ποιοτικό νερό. Για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα.

     Για να μην γίνονται αυξήσεις στο νέρο και υπηρεσίες. Για μια ΕΥΔΑΠ στην υπηρεσά του λαού.
ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΌΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ
ΓΙ΄ ΑΥΤΌ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ!

                                                                                                                                          01-07-2020
Το Δ.ΣΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑΑΙΓΑΛΕΩ –ΧΑΪΔΑΡΙ - ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ

Έλλης 37 και Αδριανουπόλεως Αιγάλεω, τηλ.- fax: 210 5989683MAIL: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακολουθήστε μας