Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

ΔΗΛΩΣΗ Γ.ΣΙΔΕΡΗ για κρούσματα σε εργαζομένους του Αττικόν

Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ Δημοσιεύτηκε στις 26 Οκτωβρίου 2020 

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες 14 άτομα βρέθηκαν θετικοί στο Αττικό νοσοκομείο. Εξ αυτών οι έξι είναι τραυματιοφορείς, ο ένας τεχνικός και οι επτά ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

 

 

Σε δήλωσή του για τα κρούσματα κορονοϊού σε εργαζόμενους στο νοσοκομείο «Αττικόν» ο Γιώργος Σιδέρης, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Περιστερίου, μέλος του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ και μέλος του ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο σημειώνει:

 

«Τα 14 ενεργά κρούσματα εργαζομένων στο Αττικό νοσοκομείο, στους οποίους ευχόμαστε περαστικά από καρδιάς, αποδεικνύουν ότι οι υγειονομικοί έχουν αναλάβει πλήρως τις ευθύνες που τους αναλογούν για την αντιμετώπιση της πανδημίας και το καλό των ασθενών.

 

Η κυβέρνηση συνεχίζει την υποκρισία, την κοροϊδία και την επίκληση στην ατομική ευθύνη. Συνεχίζει την τραγική πολιτική που υποτάσσει την υγεία στον στενό κορσέ των αντοχών της οικονομίας. Ο ΕΟΔΥ συνεχίζει τα ασαφή πρωτόκολλα-αλαλούμ για τους υγειονομικούς στο όνομα της υποστελέχωσης.

 

Κάθε μέρα που περνάει φαίνεται πόσο επίκαιρο και αυτονόητο είναι αυτό για το οποίο παλεύουμε: Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (γιατί όποιος αρρωσταίνει πρέπει να αντικαθίσταται), μονιμοποίηση των συμβασιούχων (γιατί οι ανάγκες που καλύπτουν είναι διαρκείς κοινωνικές ανάγκες), τεστ ανά τακτά χρονικά διαστήματα στους υγειονομικούς, έγκαιρη ιχνηλάτηση και απομόνωση των ύποπτων κρουσμάτων (γιατί δεν μπορεί τα νοσοκομεία να μετατραπούν σε χώρους διασποράς).

 

Χρειάζεται αυτός ο αγώνας να δυναμώσει κι άλλο γιατί αφορά την ίδια τη ζωή υγειονομικών και ασθενών».

Ακολουθήστε μας