Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Χαρά Καφαντάρη: «Απουσίες μαθητών της δευτεροβάθμιας κατά τη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης, λόγω έλλειψης εξοπλισμού και θέματα ποιότητας της Τηλεκπαίδευσης»

Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ Δημοσιεύτηκε στις 29 Ιανουαρίου 2021

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αγίας Βαρβάρας με  επιστολή την 26.01.2021, εκφράζει  την μεγάλη αγωνία και ανησυχία για τους μαθητές που έχουν συγκεντρώσει μεγάλο αριθμό απουσιών κατά τη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης.

 

 

Η Χαρά Καφαντάρη, Βουλευτής Δυτικής Αθήνας και Αν. Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, κατέθεσε, στις 28.01.2021, αναφορά προς την κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα «Απουσίες μαθητών της δευτεροβάθμιας κατά τη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης, λόγω έλλειψης εξοπλισμού και θέματα ποιότητας της Τηλεκπαίδευσης».

 Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αγίας Βαρβάρας με  επιστολή την 26.01.2021, εκφράζει  την μεγάλη αγωνία και ανησυχία για τους μαθητές που έχουν συγκεντρώσει μεγάλο αριθμό απουσιών κατά τη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης, καθώς και τον προβληματισμό τους για τους μαθητές που δεν κατάφεραν να συνδεθούν με την πλατφόρμα WEBEX, λόγω έλλειψης εξοπλισμού ή κακής ποιότητας διαδικτύου. Μετά από έρευνα που διεξήγαγε η Ένωση, διαπιστώθηκε ότι περισσότεροι από 300 μαθητές απείχαν από την τηλεκπαίδευση.

 Παρά τους διθυράμβους της κυβέρνησης για την πορεία της τηλεκπαίδευσης αποδεικνύεται ότι κανένας από τους μαθητές της περιοχής δεν είχε πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση και υπήρχαν βασικές ανεπάρκειες σε τεχνολογικό εξοπλισμό σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Η πολιτεία δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στο θεσμό της δημόσιας δωρεάν Παιδείας στη χώρα μας.

Το Υπουργείο θα πρέπει να μεριμνήσει και να σταθεί δίπλα στους μαθητές και τις οικογένειές, που βρέθηκαν απροετοίμαστοι και σε δεινή οικονομική κατάσταση εξαιτίας της Πανδημίας . Δεν πρέπει να τιμωρηθούν οι μαθητές για τις τεχνικές αδυναμίες από τη στιγμή, που το Υπουργείο δεν μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες των μαθητών, που φοιτούν στο Δημόσιο Σχολείο.

Το ζητούμενο είναι να προαχθεί η παιδεία και όχι να τιμωρηθούν οι μαθητές.

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας