Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Κρίτων Αρσένης: Η κυβέρνηση μετατρέπει το Δρομοκαΐτειο σε αποθήκη ψυχικά ασθενών με κορωνοϊό

Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ Δημοσιεύτηκε στις 29 Μαρτίου 2021

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τον κ. Υπουργό Υγείας

Θέμα: Η κυβέρνηση μετατρέπει το Δρομοκαΐτειο σε αποθήκη ψυχικά ασθενών με κορωνοϊό

 Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ η διασπορά του κορωνοϊού στο Δρομοκαΐτειο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο είναι ανεξέλεγκτη ενώ η Ομοσπονδία θα ζητήσει την παρέμβαση του Εισαγγελέα. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου σε απάντησή της αναφέρει συνολικά 71 κρούσματα λοίμωξης COVID-19, εκ των οποίων τα 57 αφορούν ασθενείς με ήπια συμπτώματα και 2 θανάτους.

«Το Δρομοκαΐτειο δεν έχει ούτε έναν πνευμονολόγο, ελάχιστοι είναι οι παθολόγοι, καρδιολόγοι και νευρολόγοι. Έχουν κλειδώσει τμήματα, έχουν κλειδαμπαρώσει προσωπικό και ασθενείς, χωρίς επισκεπτήριο, χωρίς να μπορούν να βγουν έξω. Αυτό για τους ασθενείς δημιουργεί μια εκρηκτική κατάσταση» όπως αναφέρει ψυχολόγος εργαζόμενη στο Δρομοκαΐτειο.  Ωστόσο «το νοσοκομείο δεν έχει εξαιρεθεί από τις εφημερίες, αντιθέτως έχει επιβαρυνθεί με επιπλέον εφημερίες» διευκρινίζει η ίδια. 

Το Σωματείο εργαζομένων Ψ.Ν.Α. Δρομοκαΐτειο κάνει λόγο για «ανεξέλεγκτη» διασπορά του κορωνοϊού και αναφέρει ότι «το Νοσοκομείο έχει μετατραπεί σε Γενικό Νοσοκομείο νοσηλείας περιστατικών κορωνοϊού, χωρίς γιατρούς, λοιπό προσωπικό, μέσα ατομικής προστασίας και χωρίς οξυγόνο. Μετατρέπεται σε αποθήκη ψυχών. Νεκροταφείο ψυχικά ασθενών με κορωνοϊό», σημειώνει στην επιστολή του προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

 

    Δεσμεύεται οι ασθενείς με κορωνοϊό που είναι ηλικιωμένοι και ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να μεταφέρονται άμεσα στα Γενικά Νοσοκομεία, καθώς και να σταματήσει η εφημερία γιατί κινδυνεύουν οι ασθενείς που εισάγονται να κολλήσουν, όπως και να γίνονται συνεχή τεστ σε όλο το προσωπικό και τους νοσηλευόμενους ασθενείς;

 

    Με ποιες συγκεκριμένες ενέργειες εκ μέρους σας ‘θωρακίστηκε’ το υγειονομικό προσωπικό, οι γιατροί και υπόλοιποι εργαζόμενοι; Πως αναπληρώνονται αυτοί όταν νοσήσουν; Πόσες προσλήψεις έγιναν από την αρχή της πανδημίας στο ΨΝΑ; Δόθηκε η δυνατότητα να εμβολιαστεί όλο το προσωπικό του νοσοκομείου καθώς και τα άτομα που νοσηλεύονται εκεί; Αν όχι για ποιο λόγο;

Αθήνα, 29 Μαρτίου 2021 

Ο ερωτών Βουλευτής

 Κρίτων Αρσένης

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας