Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Δράση του Κέντρου Πρόληψης “Άρηξις” με τη συνεργασία των Δήμων Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω και Χαϊδαρίου

Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ Δημοσιεύτηκε στις 19 Μαΐου 2021

 

Κοινωνικοί  Αγώνες Δρόμου-Virtual Runs, Μάρτιος – Απρίλιος 2021

 

 

 

Δελτίο τύπου του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας "Άρηξις" των Δήμων Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Χαϊδαρίου σχετικά με την υλοποίηση των κοινωνικών αγώνων δρόμου - Virtual Runs, Μάρτιος - Απρίλιος 2021

 

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας "Άρηξις", λόγω των ειδικών συνθηκών που επέβαλε η πανδημία του covid-19, ακολούθησε διαφορετικούς τρόπους να εφαρμόσει τις δράσεις του, αυτό το διάστημα. Εκτός από τις ομιλίες και τα σεμινάρια που πραγματοποιούνται διαδικτυακά, εγκαινίασε μια καινούργια, για το Κέντρο Πρόληψης,  προληπτική παρέμβαση, τον Κοινωνικό Αγώνα Δρόμου – Virtual Run, που έχει στόχο τη συμμετοχή περισσότερων ατόμων σε συλλογικές δράσεις, μεταφέροντας μηνύματα στήριξης, ενότητας και αλληλεγγύης. Γιατί μπορούμε να είμαστε όλοι μαζί και ας βρισκόμαστε σε απόσταση.

Ο πρώτος κοινωνικός αγώνας δρόμου - Virtual Run, πραγματοποιήθηκε το διάστημα από 6 έως 28 Μαρτίου, σε συνεργασία με το Δήμο Αγίας Βαρβάρας. Με Σημείο εκκίνησης την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, στις 6 Μαρτίου και με βασικό μήνυμα: «Τρέχουμε ή Περπατάμε για έναν κοινό σκοπό: ΝΑΙ στο Σεβασμό - ΟΧΙ στον Εκφοβισμό», ζητήσαμε να διαδοθεί το κοινωνικό μήνυμα της σημασίας και της αξίας του Σεβασμού.

Ο επόμενος κοινωνικός αγώνας δρόμου - Virtual Run, πραγματοποιήθηκε το διάστημα από 7 έως 23 Απριλίου και ήταν σε συνεργασία με τους Δήμους Αιγάλεω και Χαϊδαρίου. Με αφετηρία αυτή τη φορά την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας στις 7 Απριλίου και με βασικό μήνυμα: “Τρέχουμε ή Περπατάμε για έναν κοινό σκοπό: Την Υγεία μου ΦροντίΖΩ & Υπεύθυνα ΣτηρίΖΩ”, ζητήσαμε να διαδοθεί το κοινωνικό μήνυμα της σημασίας και της αξίας της Φροντίδας.

Οι συμμετέχοντες στους αγώνες είχαν την επιλογή να τρέξουν ή να περπατήσουν την απόσταση των 5χλμ, 2χλμ ή 1χλμ, την οποία  δήλωναν κατά την εγγραφή τους, σε οποιαδήποτε τοποθεσία, με οποιοδήποτε ρυθμό, σε εξωτερικό ή εσωτερικό χώρο, μόνοι ή μαζί με φίλους (τηρώντας τα μέτρα προστασίας από τη διασπορά του COVID 19), οποιαδήποτε μέρα κατά την εξέλιξη του αγώνα και οποιαδήποτε ώρα. Στους συμμετέχοντες ζητήθηκε να γράψουν ένα δικό τους μήνυμα, σύμφωνα με τη θεματική του κάθε αγώνα, πάνω στο αναγνωριστικό σήμα συμμετοχής στο Virtuan Run, που τους στάλθηκε από το Κέντρο Πρόληψης, μέσω email. Αφού τελείωναν τον αγώνα φωτογράφιζαν τα μηνύματα και τα έστελναν στο “Άρηξις”, προκειμένου αυτά να αναρτηθούν σταδιακά στη σελίδα του Κέντρου Πρόληψης, στο facebook.

Όλο το διάστημα των αγώνων ζήσαμε μια καινούργια εμπειρία συλλογικότητας, χαράς και αλληλεγγύης. Κάτοικοι των τριών Δήμων, αλλά και άτομα  από άλλες περιοχές της Ελλάδας, μας έστειλαν φωτογραφίες και μηνύματα. Ενήλικες, παιδιά και έφηβοι καμάρωναν κρατώντας στα χέρια τους το αναγνωριστικό σήμα με το προσωπικό τους μήνυμα. Η σελίδα του “Άρηξις” στο facebook πλημμύρισε με όμορφα τοπία, οικογένειες, φιλικές παρέες και ζεστά πρόσωπα.

Ευχαριστούμε όλους σας, αλλά και τον καθένα ξεχωριστά, για την πολύτιμη συμμετοχή σας στη δράση μας. Να δώσουμε την ευχή να ξανασυναντηθούμε σε επόμενους αγώνες, γιατί όσο υπάρχουν άνθρωποι θα υπάρχουν και αγώνες ζωής.

Μπορείτε να δείτε τις φωτογραφίες με τα μηνύματα των συμμετεχόντων στη σελίδα του Κέντρου Πρόληψης “Άρηξις” στο facebook: https://www.facebook.com/kp.arixis

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας