Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Κρ. Αρσένης: Πλημμύρες στη Δυτική Αθήνα η νέα κανονικότητα - Επίκαιρη Ερώτηση Προς τον Υπουργό Εσωτερικών

Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ Δημοσιεύτηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 2022

 

Επίκαιρη Ερώτηση  Προς τον Υπουργό Εσωτερικών κατέθεσε ο Βουλευτής ΜΕΡΑ25 κ. Κρίτων Αρσένης σχετικά με τις Πλημμύρες στη Δυτική Αθήνα:

 

Αθήνα, 22 Σεπτεμβρίου 2022
Επίκαιρη Ερώτηση

Προς τον Υπουργό Εσωτερικών

 

Θέμα:  Πλημμύρες στη Δυτική Αθήνα η νέα κανονικότητα

 

Την Πέμπτη 25 Αυγούστου ύστερα από δυνατή βροχή οι δρόμοι μετατράπηκαν ακόμη μια φορά σε ποτάμια στη Δυτική Αθήνα. Στην οδό Ζωοδόχου Πηγής στο Ίλιον παρουσιάστηκε έντονο πρόβλημα με το νερό να μπαίνει μέσα στα σπίτια, ενώ αν η βροχή συνεχιζόταν για λίγη ώρα ακόμη θα είχαμε επανάληψη των καταστροφών του 2014. Στο Χαϊδάρι τα νερά σχεδόν σκέπασαν αυτοκίνητα στην οδό Στρατηγού Καραϊσκάκη. Επίσης, στην Πετρούπολη το πρόβλημα ήταν πολύ εκτεταμένο. Μία γυναίκα εγκλωβίστηκε στο όχημά της στις Τρεις Γέφυρες.

Στο μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο Περιστέρι καταγράφηκαν στις 23, 24 και 25 Αυγούστου 30.6, 8.8 και 13.6 χιλιοστά ωριαία ύψη βροχόπτωσης αντίστοιχα. Σημειώνεται ότι πρόκειται για ισχυρή βροχόπτωση καθώς για να χαρακτηριστεί καταρρακτώδης χρειάζονται πάνω από 50 χιλιοστά νερού την ώρα.

Η μείωση των δασικών εκτάσεων, η εντατική αστική ανάπτυξη της Αθήνας και ο κακός σχεδιασμός των έργων (βλ. νέα «διευθέτηση» στο τμήμα από Τρεις Γέφυρες ανάντη Κόκκινου Μύλου έως Αττική Οδό) παίζουν καθοριστικό ρόλο στη πρόκληση πλημμυρών. Οι πολιτικές ηγεσίες τα τελευταία χρόνια ορίζουν ως αντιπλημμυρικά έργα τη τσιμεντοποίηση και το θάψιμο των ρεμάτων. Ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη αντιπλημμυρική προστασία σημαίνει ανάδειξη, αποκατάσταση και δημιουργία ζωνών εκτόνωσης των ρεμάτων και των ποταμών.

 

 

Ερωτάται ο Υπουργός
 

  1. Γιατί ενώ η ένταση των βροχοπτώσεων προβλέπεται από τη μετεωρολογική υπηρεσία πλέον με ακρίβεια δημιουργούνται συνεχώς τέτοιες επικίνδυνες καταστάσεις στη Δυτική Αθήνα; 

  2. Έχει ελεγχθεί το αντιπλημμυρικό έργο στη Θηβών που φτιάχτηκε ύστερα από μεγάλους αγώνες των κατοίκων και αν ναι σε τι κατάσταση βρίσκεται; Ποια μέτρα θα παρθούν για την περιοχή της Ζωοδόχου Πηγής στο Ίλιον η οποία ουσιαστικά «υποδέχεται» και το νερό που κατεβαίνει από άλλες διπλανές περιοχές;


 

Ο ερωτών Βουλευτής 

Κρίτων Αρσένης

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας