Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

ΒΙΒΗ ΔΑΓΚΑ: Να ληφθούν μέτρα προστασίας των παιδιών με ευθύνη του κράτους + VIDEO

Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ Δημοσιεύτηκε στις 14 Οκτωβρίου 2022

 

Να ενισχυθούν οι δημόσιες δομές καθώς καθημερινά γίνονται 50 καταγγελίες για κακοποίηση στην Αθήνα 

Την έλλειψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας των παιδιών με ευθύνη του κράτους, κατήγγειλε η Βιβή Δάγκα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στο κανάλι «Kontra» το βράδυ της Πέμπτης 13 Οκτώβρη, με αφορμή την αποτροπιαστική υπόθεση του συστηματικού βιασμού του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό.

Σημείωσε πως θα πρέπει να διερευνηθεί όλη η έκταση του εγκλήματος, να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα όσων εμπλέκονται και να τιμωρηθούν οι ένοχοι με τις ανώτατες ποινές.

Επισήμανε ότι με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, αυτή τη στιγμή σε όλο το Λεκανοπέδιο της Αττικής, υπάρχουν μόνο δύο παιδοψυχιατρικές μονάδες υγιεινής ενώ είναι υποστελεχωμένες οι κοινωνικές μονάδες προστασίας του παιδιού.

Ενώ, σύμφωνα με στοιχεία, καθημερινά γίνονται 50 καταγγελίες για κακοποίηση, στην αρμόδια υπηρεσία του δήμου Αθήνας, το προσωπικό είναι ελάχιστο με μόλις δύο κοινωνικούς λειτουργούς μόνιμους και τους υπόλοιπους συμβασιούχους για να αντιμετωπίσουν τις καταγγελίες.

Κατήγγειλε ακόμα τις ελλείψεις ψυχολόγων στα σχολεία, τη βία και κακοποίηση της ανήλικης εργασίας, τη βία της φτώχειας που αναγκάζει τα παιδιά να σταματούν το σχολείο.

Και οι δύο κυβερνήσεις περικόπτουν από τις λαϊκές ανάγκες, λογαριάζοντάς τες ως κόστος για το κράτος και με κριτήριο τι εξυπηρετεί τους επιχειρηματικούς κολοσσούς.

Αναφέρθηκε στις σάπιες αξίες που αναπαράγει το καπιταλιστικό κράτος, με την αποθέωση του ατομισμού, του ανταγωνισμού, της λογικής «όλα αγοράζονται και όλα πωλούνται».

Δεν πρέπει να δεχτούμε αυτή την κανονικότητα, επισήμανε και κάλεσε σε ένταση και ενδυνάμωση του αγώνα για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας και την κάλυψη των λαϊκών αναγκών, με αφορμή την κινητοποίηση του Συλλόγου Γυναικών Κολωνού - Σεπολίων, το απόγευμα της Πέμπτης και το πρωί του Σαββάτου 15 Οκτώβρη. 

 

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας