Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

H Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας, θέτει μια σειρά από διεκδικήσεις με αυξημένο περιβαλλοντικό χαρακτήρα

Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ Δημοσιεύτηκε στις 06 Ιουνίου 2018Η "Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος" μας δίνει την ευκαιρία να αναστοχαστούμε για τη σχέση του σύγχρονου ανθρώπου με τη φύση και τις καταστροφικές επιπτώσεις του κυρίαρχου μοντέλου ανάπτυξης στο περιβάλλον και τον άνθρωπο.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι αναγκαία η εφαρμογή οικολογικών πολιτικών που θα μας επιτρέψουν την αντιστροφή της υφιστάμενης περιβαλλοντικής υποβάθμισης που συντελείται για χρόνια, προς όφελος της κερδοσκοπίας του μεγάλου κεφαλαίου.

Κεντρικό ζητούμενο μιας τέτοιας πολιτικής είναι η δημιουργία ενός εναλλακτικού μοντέλου ανάπτυξής, κοινωνικά και περιβαλλοντικά δίκαιου που θα βασίζεται στο σημαντικό φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον της χώρας.
Χρειαζόμαστε μια πολιτική που θα «βάζει φρένο» στους γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς για τον έλεγχο και την εκμετάλλευση ενεργειακών, ορυκτών και άλλων φυσικών πόρων, στην αμφισβήτηση των διεθνών συμβάσεων για το περιβάλλον, την υφαρπαγή των κοινών, δημοσίων αγαθών, την υποβάθμιση φυσικών περιοχών και την εμπορευματοποίηση των δημοσίων χωρών.

Για το λόγο αυτό σχεδιάζουμε την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, συνδυάζοντας την με την αειφορία και την περιβαλλοντική προστασία.

Προς αυτή την κατεύθυνση η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας, θέτει μια σειρά από διεκδικήσεις με αυξημένο περιβαλλοντικό χαρακτήρα για τις τοπικές κοινωνίες.
Από την προστασία του περιαστικού πράσινου της περιοχής μας με τους αγώνες για την οικολογική αναβάθμιση του Όρους Αιγάλεω – Ποικίλου Όρους και της υπεράσπισή του δημόσιου χαρακτήρα του από τις διεκδικήσεις – καταπατήσεις χιλιάδων στρεμμάτων από τη Μονή Λαμίας, μέχρι την αξιοποίηση της Ακτής Σκαραμαγκά και την απόδοσή της σε δημόσια χρήση και την προστασία της κοίτης του Κηφισού ποταμού και των ρεμάτων της περιοχής.

Από την αναβάθμιση του Μητροπολιτικού Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» και την προαγωγή του ιδρυτικού του σκοπού για περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, μέχρι την αναβάθμιση άλλων σημαντικών χώρων πρασίνου της Δυτικής Αθήνας, όπως το Μπαρουτάδικο στο Αιγάλεω και το Άλσος Περιστερίου και την διεκδίκηση νέων, όπως το Πάρκο Ραδιοφωνίας στο Ίλιον, το Υγειονομικό Πάρκο στην Αγία Βαρβάρα και τις εγκαταστάσεις του ΟΣΕ στους Αγίους Αναργύρους.
Τέλος, διεκδικούμε τον τερματισμό του αντικοινωνικού, αντιοικονομικού, αντιοικολογικού μοντέλου διαχείρισης απορριμμάτων που ισχύει μέχρι σήμερα και στο επίκεντρό του έχει το ΧΥΤΑ της Φυλής – ένα διαχρονικό περιβαλλοντικό έγκλημα που πρέπει να σταματήσει. Διεκδικούμε το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής και παλεύουμε για ένα εναλλακτικό μοντέλο διαχείρισης, οικονομικά και κοινωνικά βιώσιμο, με σεβασμό στο περιβάλλον, που θα βασίζεται στις αρχές της εγγύτητας και της κυκλικής οικονομίας.  
Οι παραπάνω διεκδικήσεις είναι απολύτως αναγκαίες για την περιβαλλοντική αναβάθμιση της Δυτικής Αθήνας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων και θεωρούμε ότι η υλοποίησή τους θα προκύψει μέσα από την συντονισμένη δράση των ενεργών πολιτών, των περιβαλλοντικών κινήσεων, της επιστημονικής κοινότητας μαζί με τις πολιτικές δυνάμεις της αριστεράς και της οικολογίας.
                                                                    
                                                                                   5/6/2018
                                                                     ΣΥΡΙΖΑ
                                                Νομαρχιακή Επιτροπή Δυτικής Αθήνας

Ακολουθήστε μας