Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Δυναμική συγκέντρωση ενάντια στη συνέχιση και διόγκωση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής

Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ Δημοσιεύτηκε στις 08 Ιουνίου 2018Δυναμική συγκέντρωση έγινε στα Άνω Λιόσια ενάντια στη συνέχιση και διόγκωση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής.
Η χωματερή της Φυλής μολύνει τη Δυτική Αθήνα και το Θριάσιο, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο μια περιοχή πνιγμένη στις μεγάλες βιομηχανικές μονάδες και την άναρχη ανάπτυξή τους. Οι τραγικές συνέπειες στην υγεία του λαού από τη λειτουργία της χωματερής όλα αυτά τα χρόνια είναι αδιαμφισβήτητες,

Το βράδυ της Τετάρτης 6 Ιουνίου σωματεία και φορείς της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής, παρουσία δημάρχων της Δυτικής Αθήνας και πλήθους κόσμου,  βρέθηκαν στη λεωφόρο Φυλής, διαμαρτυρόμενοι για τις προθέσεις κυβέρνησης και περιφέρειας Αττικής.

Παρόντες ήταν ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, οι δήμαρχοι Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος, Ιλίου Νίκος Ζενέτος και Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος, ο επικεφαλής της ΔΥΝΑΜΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Δημήτρης Μπουραΐμης, της Λαΐκής Συσπείρωης Φυλής Δημήτρης Τσιουμπρής και της ΕΥΠΟΛΙΣ Γιώργος Αβράμης καθώς και πολλοί δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε από τον Προαστιακό, ακολούθησε η πορεία προς την κεντρική πλατεία Άνω Λιοσίων, όπου μίλησαν, εκ μέρους του Παραρτήματος Θριασίου του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής, ο Νίκος Τουτουντζάκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Άνω Λιοσίων-Φυλής Ιωσήφ Κρυστάλλης και το μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής Γιάννης Μαρούτας. Χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος, ο οποίος είπε ότι θα υπάρξει δυναμική απάντηση απέναντι σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο για επέκταση της χωματερής ή δημιουργία νέου χώρου στο λατομείο Μουσαμά και προέτρεψε τους κατοίκους όλης της Δυτικής Αττικής και της Δυτικής Αθήνας να πουν ένα μεγάλο «Τέρμα πια!» και να ξεσηκωθούν.

Ακολουθήστε μας