Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Θεραπεία κορωνοϊού: Πόσο σοβαρές είναι οι ελπίδες από το αντιϊκό φάρμακο «Remdesivir»

Κατηγορία: ΕΛΛΑΔΑ Δημοσιεύτηκε στις 17 Απριλίου 2020

Πόσο σοβαρές ελπίδες γεννούν τα αποτελέσματα του πειραματικού αντιϊκού φαρμάκου «Remdesivir» της αμερικανικής φαρμακευτικής «Gilead» σε ασθενείς με Covid-19 που συμμετείχαν σε κλινικές δοκιμές του Πανεπιστημίου του Σικάγο;

Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού «Newsweeek», το Πανεπιστήμιο του Σικάγο δοκίμασε το νέο φάρμακο σε ασθενείς με σοβαρά συμπτώματα του κορωνοϊού και στους περισσότερους αντιμετωπίσθηκε γρήγορα ο υψηλός πυρετός και τα συμπτώματα του αναπνευστικού, ενώ η νοσηλεία τους ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από μία εβδομάδα.


Συγκεκριμένα το Newsweeek αναφέρει:

Αρχικα αποτελέσματα από μια κλινική δοκιμή του πειραματικού φαρμάκου remdesivir φέρεται να δείχνουν πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα στη θεραπεία εκείνων που πάσχουν από σοβαρό COVID-19, με τους περισσότερους ασθενείς που λαμβάνουν το φάρμακο να βελτιώνονται σημαντικά μέσα σε μια εβδομάδα.

Παρόλο που δεν έχουν ακόμη κυκλοφορήσει επίσημα αποτελέσματα για πολλαπλές δοκιμές που αποσκοπούν στην αξιολόγηση της ασφάλειας και της αποτελεσματικότητας του φαρμάκου, ένα βίντεο από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σικάγο υποδηλώνει ότι το remdesivir θα μπορούσε να είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για τον ιό, σύμφωνα με μια έκθεση από τα νέα της υγείας. ιατρικό περιοδικό STAT.


Το Πανεπιστήμιο του Σικάγο ασχολήθηκε με 125 ασθενείς με COVID-19 για κλινική δοκιμή από τον κατασκευαστή του φαρμάκου Gilead Sciences, συμπεριλαμβανομένων 113 από τη σοβαρή μορφή της νόσου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βίντεο δείχνει ότι ο ειδικός για τις μολυσματικές ασθένειες Dr. Kathleen Mullane μιλά ενθαρρυντικά πρώιμα αποτελέσματα από τη δοκιμή με συναδέλφους στο πανεπιστήμιο νωρίτερα την εβδομάδα.


"Τα καλύτερα νέα είναι ότι οι περισσότεροι από τους ασθενείς μας έχουν ήδη βγει από το νοσοκομείο, κάτι που είναι υπέροχο. Είχαμε μόνο δύο ασθενείς να χάνονται", δήλωσε ο Mullane στο βίντεο, σύμφωνα με το STAT.

Το βίντεο συνεχίζει να περιγράφει μερικούς πολύ άρρωστους ασθενείς που κάνουν γρήγορες βελτιώσεις μετά τη λήψη της θεραπείας, η οποία περιλαμβάνει στους ασθενείς να λαμβάνουν εγχύσεις remdesivir για 10 ημέρες.

"Όταν ξεκινάμε το φάρμακο, βλέπουμε να πέφτουν οι καμπύλες πυρετού", ανέφερε ο Mullane. "Όταν οι ασθενείς έρχονται με έντονο πυρετό, αυτός μειώνεται αρκετά γρήγορα. Έχουμε δει ανθρώπους να βγαίνουν από τους αναπνευστήρες μια μέρα μετά την έναρξη της θεραπείας."


"Οι περισσότεροι από τους ασθενείς μας είναι σοβαροί και οι περισσότεροι από αυτούς φεύγουν σε έξι ημέρες, οπότε αυτό μας λέει ότι η διάρκεια της θεραπείας δεν πρέπει να είναι 10 ημέρες", πρόσθεσε. "Έχουμε πολύ λίγα περιστατικά που πήγαν σε 10 ημέρες, ίσως τρία."

Το Newsweek δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει αμέσως με τον Mullane για να κάνει δηλώσεις.


  • Η μετοχή της Gilead Sciences αυξήθηκε περισσότερο από 10 τοις εκατό αμέσως μετά τη δημοσίευση της έκθεσης.


 Τουλάχιστον 2.400 ασθενείς με σοβαρή COVID-19 έχουν εγγραφεί στις δοκιμές remdesivir της εταιρείας, καθώς και επιπλέον 1.600 ασθενείς με μέτριες περιπτώσεις.

Εάν τα αποτελέσματα των δοκιμών είναι παρόμοια με αυτά που προτείνονται στο βίντεο, θα πρέπει να δίνεται προσοχή στην εξαγωγή οποιωνδήποτε σταθερών συμπερασμάτων επειδή οι δοκιμές δεν ελέγχονται με "εικονικό φάρμακο", πράγμα που δεν μπορεί να ειπωθεί σίγουρα ότι οι ασθενείς βελτιώθηκαν επειδή έπαιρναν το φάρμακο. Δεν υπάρχουν θεραπείες που να έχουν αποδειχθεί ακόμη ασφαλείς και αποτελεσματικές για τον ιό.


Μια ανάλυση των ασθενών που έλαβαν remdesivir σύμφωνα με τους κανόνες «παρηγορητικής χρήσης» δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα στο New England Journal of Medicine. Υπενθύμισε επίσης τις δυνατότητες του φαρμάκου για τη θεραπεία του COVID-19, με το 68% των ασθενών να παρουσιάζουν βελτίωση, συμπεριλαμβανομένων πολλών για μηχανικό αερισμό.

"Κατανοούμε την επείγουσα ανάγκη για θεραπεία COVID-19 και το συνακόλουθο ενδιαφέρον για δεδομένα σχετικά με το ερευνητικό μας φάρμακο κατά του ιού remdesivir", δήλωσε ο Chris Ridley, ανώτερος διευθυντής των Σχέσεων ΜΜΕ για τις Επιστήμες της Gilead σε δήλωση στο Newsweek. 

"Το σύνολο των δεδομένων πρέπει να αναλυθεί για να εξαχθούν συμπεράσματα από τη δοκιμή. Οι ανεκδοτικές αναφορές, παρόλο που ενθαρρύνουν, δεν παρέχουν τη στατιστική ισχύ που απαιτείται για τον προσδιορισμό του προφίλ ασφάλειας και αποτελεσματικότητας του remdesivir ως θεραπεία για το COVID-19. "

"Αναμένουμε ότι τα δεδομένα από τη μελέτη Φάσης 3 σε ασθενείς με σοβαρή λοίμωξη COVID-19 θα είναι διαθέσιμα στο τέλος αυτού του μήνα και πρόσθετα δεδομένα από άλλες μελέτες θα είναι διαθέσιμα τον Μάιο", πρόσθεσε. "Είμαστε ευγνώμονες για όλες τις προσπάθειες των ερευνητών και των ασθενών που συμμετέχουν στις μελέτες μας και ανυπομονούμε να μοιραστούμε τα αποτελέσματα από το πλήρες σύνολο δεδομένων."


Για τον Παλμό
Ανδρέας Τασόπουλος

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας