Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Χαρά Καφαντάρη: H ΑΠΟΦΡΑΔΑ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, 21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967.

Κατηγορία: ΕΛΛΑΔΑ Δημοσιεύτηκε στις 21 Απριλίου 2020Άρθρο της Χαράς Καφαντάρη, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Δυτικού Τομέα Αθήνας, Αντιπρόεδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος και Αν. Τομεάρχη Περιβάλλοντος ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα«H ΑΠΟΦΡΑΔΑ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, 21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967».

"Μια μέρα σαν αυτή, Παρασκευή πριν του Λαζάρου οι Έλληνες ξύπνησαν από τις ερπύστριες τεθωρακισμένων, και τους ήχους εμβατήριων και δημοτικών χορών από τα ραδιόφωνα της εποχής. Είναι γνωστό τί οδήγησε σε μια τέτοια εξέλιξη.

 Ανώμαλες πολιτικές εξελίξεις, βασιλικές και αυλικές παρεμβάσεις, οργανωμένη αποστασία. Χιλιάδες αγωνιστές της δημοκρατίας βασανίστηκαν και, ακόμα μια φορά, στάλθηκαν στις φυλακές και στα ξερονήσια. Επτά χρόνια κράτησε η μαύρη νύχτα που έφερε η χούντα στην χώρα μας, και έπεσε με τον πάταγο που έφερε η προδοσία της Κύπρου.


53 χρόνια πέρασαν από την αποφράδα εκείνη μέρα.
Ακόμα, η χώρα μας δεν έχει επουλώσει πληγές που άνοιξαν. Ακόμα και σήμερα, πληρώνει τις συνέπειες από τις άφρονες πολιτικές της μαύρης, εκείνης, εποχής. Τα «ορφανά» της χούντας των συνταγματαρχών, αμετανόητα, συνεχίζουν να αναπολούν τα χρόνια εκείνα και με την ανοχή του πολιτικού μας συστήματος, κάνουν πολιτική καριέρα.

53 χρόνια μετά, η υπεράσπιση της δημοκρατίας, της πολυφωνίας, της ελευθερίας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Το σύνθημα παραμένει πάντα επίκαιρο: ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!"

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας