Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Νάντια Γιαννακοπούλου: Ομιλία στην Ολομέλεια για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή

Κατηγορία: ΕΛΛΑΔΑ Δημοσιεύτηκε στις 19 Ιουλίου 2022

Δεν βοηθάει την Δημοκρατία μας σε τίποτα η έξαλλη κομματική αντιπαράθεση για κάθε τι.

 

Οφείλουμε να σεβόμαστε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης ακόμα και αν διαφωνούμε με αυτές ή και τις κρίνουμε όπως έχουμε δικαίωμα να κάνουμε 

 

 Στη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, τοποθετήθηκε η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νάντια Γιαννακοπούλου.

 

Η κα. Γιαννακοπούλου στο εισαγωγικό της σχόλιο αναφέρθηκε στις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί από την αποφυλάκιση του Λιγνάδη. Συγκεκριμένα η κα. Γιαννακοπούλου ανέφερε:

 

«Έχουν περάσει μέρες από την Απόφαση της Δικαιοσύνης για τον Λιγνάδη και η δημόσια συζήτηση συνεχίζεται. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει ένα σοκ σε σημαντικό μέρος της κοινής γνώμης. Ωστόσο θα πρέπει να είμαστε σαφείς. Την ευθύνη της όποιας απόφασης την έχει η Δικαιοσύνη και μόνο. Τελεία και παύλα.

 

Έχουμε όλοι τις απόψεις μας, τις ενστάσεις μας και μπορούμε να τις εκφράζουμε για αποφάσεις της δικαιοσύνης; Ασφαλώς και έχουμε. Έχουμε λόγο να ανησυχούμε ως πολίτες για την ποινική μεταχείριση ενός καταδικασμένου για ειδεχθείς πράξεις, όπως ο βιασμός ανηλίκων; Ασφαλώς ναι. Εξ’ αλλού, και οι κρίνοντες κρίνονται. Κανένας δεν βρίσκεται στο απυρόβλητο στην Δημοκρατία μας.

 

Και επειδή μιλάμε για Δημοκρατία, σ΄ αυτό το σύστημα αποφασίζουν για τα ποινικά τα δικαστήρια, σε κάθε βαθμό, με βάση -μην το ξεχνάμε αυτό- την ισχύουσα Νομοθεσία και όχι κόμματα ή λαϊκές συνελεύσεις. Είναι αδιανόητο να δημιουργείται κλίμα λαϊκών δικαστηρίων ή να πολιτικοποιείται το κάθε θέμα, να γίνεται αντικείμενο μιας αρρωστημένης εξαλλης κομματικής αντιπαράθεσης.

 

Αυτά μόνο ζημιά δημιουργούν στη Δημοκρατία και την Δικαιοσύνη.».

 

 

Στην συνέχεια η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, επικεντρώθηκε στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, όπου επισήμανε την θέση του κόμματος για το θέμα.

 

« Είναι ένα νομοσχέδιο που αφορά σε ένα πολύ σοβαρό και ευαίσθητο θέμα: την Ιατρικώς Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή (ΙΥΑ) και εκσυγχρονίζει το νομικό πλαίσιο με βάση τις εξελίξεις στην επιστήμη αλλά και διευρύνει τα δικαιώματα των γυναικών, των intersex ατόμων και των HIV οροθετικών. Και βέβαια είμαστε θετικοί σε ότι έχει να κάνει με αυτή την διεύρυνση.»

 

Διαβάστε όλη την ομιλία εδώ:

https://bit.ly/Vouli19072022

 

Αναρτήθηκε από 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας