Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

408 μετανάστες διέσωσε η Ισπανική υπηρεσία θαλάσσιας διάσωσης

Κατηγορία: ΚΟΣΜΟΣ Δημοσιεύτηκε στις 27 Μαΐου 2018


Η Ισπανική υπηρεσία θαλάσσιας διάσωσης δήλωσε την Κυριακή ότι διέσωσε 408 μετανάστες που προσπάθησαν να περάσουν με ρίσκο τη ζωή τους τη Μεσόγειο Θάλασσα από τη Βόρεια Αφρική αυτό το Σαββατοκύριακο.
Η υπηρεσία είπε ότι τα σκάφη διασώσεως της, παρέλαβαν 115 μετανάστες που ταξίδευαν σε πέντε μικρά σκάφη στο Στενό του Γιβραλτάρ την Κυριακή. 27/5/2018 που έβγαλε 293 μετανάστες από εννέα πλοία.

Η ναυτιλιακή υπηρεσία εντόπισε τρία άλλα σκάφη που μετέφεραν "σημαντικό αριθμό μεταναστών" στη θάλασσα του Αλμποράν ανατολικά του Στενού του Γιβραλτάρ, δήλωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας ναυτικής διάσωσης στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η Ισπανία είναι η τρίτη πιο πολυσύχναστη πύλη για τους μετανάστες που φτάνουν στην Ευρώπη, ακόμα πιο πίσω από την Ιταλία, αλλά φτάνουν γρήγορα στην Ελλάδα.

Πολλοί Αφρικανοί που αναλαμβάνουν τη μακρά διαδρομή προς την Ευρώπη επιλέγουν να αποφύγουν τη διέλευση από την επικίνδυνη Λιβύη για να φτάσουν στην Ιταλία κατά μήκος της λεγόμενης κεντρικής μεσογειακής διαδρομής, επιλέγοντας αντ 'αυτού να φτάσουν εκεί μέσω του Μαρόκου και της Ισπανίας.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, περισσότερα από 22.400 άτομα έφτασαν στην Ισπανία δια θαλάσσης πέρυσι, σχεδόν τριπλασιάσουν τον αριθμό για το 2016. Περίπου 223 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Με πληροφορίες από dailynigerian.com

Ακολουθήστε μας


Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας