Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Ρόζαμουντ Πίλτσερ: Ο αποχαιρετισμός

Κατηγορία: ΚΟΣΜΟΣ Δημοσιεύτηκε στις 08 Φεβρουαρίου 2019
Πλήρης ημερών, έφυγε προχθές από τη ζωή στην οικία της, πλησίον του Νταντί, η συγγραφέας Ρόζαμουντ Πίλτσερ (Rosamunde Pilcher).

Όπως δήλωσε ο γιος της Ρόμπιν Πίλτσερ, συγγραφέας κι αυτός, η Πίλτσερ ήταν πολύ καλά στην υγεία της έως τα Χριστούγεννα, αλλά στη συνέχεια δοκιμάστηκε από βρογχίτιδα, ενώ το εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη τη νύχτα της προηγούμενης Κυριακής στάθηκε μοιραίο για τη ζωή της.

Στη μακρόχρονη συγγραφική καριέρα της, η πολυγραφότατη Πίλτσερ έγραψε ως επί το πλείστον μυθιστορήματα, καθώς και διηγήματα και θεατρικά έργα.

Γεννημένη στo Lelant της Κορνουάλης στις 22 Σεπτεμβρίου 1924, η Πίλτσερ υπηρέτησε από το 1943 έως το 1946 στο Γυναικείο Σώμα του Βρετανικού Ναυτικού.

Το Δεκέμβριο του 1946 παντρεύτηκε το σκωτσέζο ήρωα πολέμου Γκρέιαμ Πίλτσερ, ο οποίος απεβίωσε το 2009. Μαζί του απέκτησε τέσσερα παιδιά (δύο γιους και δύο κόρες), ενώ την ημέρα του θανάτου της είχε δεκατέσσερα εγγόνια και δεκαεπτά δισέγγονα.

Η Πίλτσερ άρχισε να γράφει από πολύ μικρή, δημοσίευσε δε το πρώτο της διήγημα σε ηλικία 18 ετών. Έκτοτε αφοσιώθηκε στη λογοτεχνία και έγινε γρήγορα ευρέως γνωστή και ιδιαίτερα αγαπητή, κυρίως στο γυναικείο αναγνωστικό κοινό.

Τα πρώτα δέκα μυθιστορήματα της Πίλτσερ, μεταξύ των ετών 1949-1963, δημοσιεύτηκαν με το ψευδώνυμο Τζέιν Φρέιζερ (Jane Fraser).

Τα έργα της, που κινούνται στο πλαίσιο του λεγόμενου ρομαντικού μυθιστορήματος, έχουν πουλήσει περισσότερα από 60 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλον τον κόσμο.

Πρωτοφανή εμπορική επιτυχία γνώρισε το μυθιστόρημά της «Ψάχνοντας για κοχύλια» (The Shell Seekers, 1988), που πούλησε 5 εκατομμύρια αντίτυπα ανά την υφήλιο και διασκευάστηκε για το θέατρο.

Μπεστ-σέλερ έγιναν και τα μυθιστορήματα «Σεπτέμβρης», «Ο γυρισμός», «Στον αστερισμό των διδύμων», «Το μοναχικό λιοντάρι», «Το έρημο σπίτι», «Το άγριο θυμάρι», «Το τέλος του καλοκαιριού», «Η μέρα της καταιγίδας», «Η άλλη όψη», «Λουλούδια στη βροχή», «Το γαλάζιο δωμάτιο», «Το καρουζέλ», «Χιόνι τον Απρίλη», «Φωνές το καλοκαίρι».

Τελευταίο συγγραφικό έργο της Πίλτσερ  υπήρξε το «Χειμερινό ηλιοστάσιο» (Winter Solstice), που εκδόθηκε το 2000.

Αναρτήθηκε από 

Ακολουθήστε μας