Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Ανοιχτή Επιστολή Δήμητρας Κορμπά

Κατηγορία: ΕΓΡΑΨΑΝ Δημοσιεύτηκε στις 12 Μαΐου 2019


Φίλες, φίλοιΗ ευθύνη της εκπροσώπησης των ανθρωπίνων δικαίων είναι απόφαση μεγάλη και βαριά, για αυτόν που τη διανοείται. 
Σήμερα, μετά από μακρά διαδρομή προσφοράς και έργου, στην εκπαίδευση, στην αυτοδιοίκηση και τον πολιτισμό, κατέληξα με βάσανο του νου και της ψυχής να αναλάβω μια τέτοια ευρύτερη ευθύνη στα εθνικά θέματα.

Είναι πολύ σοβαρά τα προβλήματα, που πληγώνουν την κοινωνία, βαριά και μακροχρόνια η παθογένεια, για όλη τη χώρα, και πολύ περισσότερο για τη Δυτική Αττική που πλήττεται αφόρητα.

Γι’ αυτή την ελπίδα αξιοπρεπούς κι ανθρώπινης βίωσης θέλω να μου δώσετε δύναμη να παλέψω, μέσα από το ιδεολογικό πλαίσιο του ιστορικού φιλελεύθερου κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία τοποθετούμαι, αφ’ ότου όρισα την πολιτική μου υπόσταση. Αυτό το χρέος με καλεί, με βασανίζει, αφού σαν γνήσιο πολιτικό ον, δεν θέλω μόνο να μιλώ, μα και να πράττω, όχι για έναν, όχι για κάποιους, αλλά για όλους!

Είμαι λοιπόν εδώ, στην πρώτη γραμμή, στρατιώτης, μια από εσάς, από τα σπλάχνα της δυτικής κοινωνίας, για τους χιλιάδες μαθητές και μαθήτριες που δίδαξα, για τις οικογένειές τους που αγάπησα, για όλους στα δυτικά, για την Ελλάδα, που αξίζει καλύτερα!!

Η Δήμητρα Κορμπά 

γεννήθηκε στην ταπεινή γειτονιά του Αι Γιώργη, στο Αιγάλεω, από πατέρα Ηλείο, δραστήριο Αρχηγό της ποδοσφαιρικής ομάδας του Αιγάλεω και μητέρα Βοιωτή. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Ιστορία-Αρχαιολογία και Νομικά και μόλις 22 ετών άρχισε να διδάσκει, ως Αναπληρώτρια καθηγήτρια στη Δημόσια Μέση Εκπ/ση και έπειτα ως μόνιμη στις περιοχές της Δυτικής Αττικής, δηλ. σε Αιγάλεω, Χαϊδάρι, Περιστέρι, Πετρούπολη, ακόμη και στο Αναμορφωτήριο Αρρένων Φυλακών Κορυδαλλού. Το 2006 έγινε Υποδιευθύντρια στο 2ο Γυμνάσιο Αιγάλεω και το 2007 Διευθύντρια του ίδιου σχολείου, για δύο τετραετίες. Το 2007 επίσης, εκλεγμένη με την δημοτική παράταξη ‘’Σύγχρονο, ανθρώπινο Αιγάλεω’’ του Δημ.Καλογερόπουλου, έγινε Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Αιγάλεω και στη συνέχεια Πρόεδρος του ΝΠ του Δήμου ‘’Δημοτικό Κέντρο Παιδιού’’ Διετέλεσε επίσης μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Διοίκησης Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΑ), μέλος της Επιτροπής Παιδείας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Κοινοτήτων (ΚΕΔΚΕ) και Αντιπρόεδρος της Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Αιγάλεω. Σήμερα είναι Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Θυμάτων Γερμανικής Κατοχής και Πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος του Αιγάλεω, Συλλόγου Ιστορικού. Είναι επίσης διαχρονικά ενεργό μέλος του ιστορικού-φιλελεύθερου Κόμματος της ΝΔ και σήμερα μέλος της Επιτροπής Παιδείας του Τομέα Παιδείας του Κόμματος. Τέλος, έκανε γνωστή στο Κόμμα της ΝΔ την πρόθεσή της να είναι υποψήφια Βουλευτής στις επόμενες εθνικές εκλογές και το Κόμμα τοποθετήθηκε θετικότατα απέναντί της.

Κοινωνική Δράση

Ως καθηγήτρια, αγάπησε και ενέπνευσε τους μαθητές της. Συνεργάστηκε άριστα με αυτούς και τις οικογένειές τους, όπως και με όλους τους φορείς εκπαίδευσης, για το καλύτερο αποτέλεσμα. Ως Διευθύντρια Γυμνασίου, αναβάθμισε τη λειτουργία του 2ου Γυμνασίου Αιγάλεω και διπλασίασε σχεδόν το μαθητικό δυναμικό του. Άνοιξε την δραστηριότητα του σχολείου σε όλα τα επίπεδα και εφάρμοσε πολλαπλά εκπαιδευτικά προγράμματα με επισκέψεις των μαθητών στο εξωτερικό. Συνεργάστηκε με την τοπική αυτοδιοίκηση, ώστε το σχολείο της να χρησιμοποιηθεί από τα πρώτα στα προγράμματα Δια Βίου μάθησης του Υπουργείου Παιδείας , με φοιτώντες ενηλίκους από Αιγάλεω, Χαϊδάρι, Περιστέρι. 

Ως Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Αιγάλεω, σε θητεία μόλις ενός έτους, υποστήριξε όλα τα σχολεία του Δήμου, προήγαγε τον πολιτισμό με πολλαπλές εκδηλώσεις και έθεσε σε λειτουργία το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω, διαδημοτικό, για όλη την Δυτική Αττική, προορισμένο για παιδιά στον αυτισμό και με κινητικά προβλήματα, αφού εξασφάλισε επιχορήγηση για την άμεση αποκατάστασή του και επέβλεψε σ αυτήν. Εκεί διοργάνωσε και παρουσίασε στις 13 Δεκεμβρίου του 2007, την τελευταία εκδήλωση προς τιμήν του εκπαιδευτικού στο Αιγάλεω, στην οποία ήταν κεντρικός ομιλητής ο πρόσφατα αποθανών καθηγητής Σαράντος Καργάκος. 

Σήμερα το Σχολείο αυτό φιλοξενεί το Ειδικό Εργαστήρι Επαγγελματικής Εκ/σης Κατάρτισης, το... και φοιτούν εκεί συνολικά, 300 περίπου παιδιά τα Δυτικής Αττικής, ακόμα και της Κεντρικής Αθήνας, χωρίς να επιβαρρύνονται πλέον οι οικογένειές τους από το οικονομικό βάρος των ιδιωτικών σχολείων ειδικής αγωγης. Ως Πρόεδρος του ΝΠ ‘’Δημοτικό Κέντρο Παιδιού’’ του Δήμου Αιγάλεω υποστήριξε για 3,5 χρόνια την άριστη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών του ΝΠ και έθεσε σε λειτουργία τον 11ο Παιδικό Σταθμό, στην οδό Αναγεννήσεως, στον Αγ.Σπυρίδωνα, που σήμερα λειτουργεί σε πλήρη λειτουργια. Ως Πρόεδρος της ‘’Ενωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος του Αιγάλεω’’,ανέδειξε το ιστορικό τοπικό θέμα της σφαγής 96 Αιγαλεωτών, στις 29-09-1944 από τους Γερμανούς Ναζί, εφ όσον με πρωτοβουλία της, μετέφερε τις τυπικές εκδηλώσεις μνήμης από το στενό τόπο του μνημείου, στο αμφιθέατρο του 3ου Γυμνασίου Αιγάλεω, με τη συμμετοχή και άλλων σχολείων της πόλης και έδωσε ευρύτητα στο ιστορικό θέμα. Παράλληλα εκπροσώπησε την ‘’Ενωση θυμάτων Ολοκαυτώματος του Αιγάλεω’’ στο 3οΠανελλήνιο Συνέδριο Ελληνικών Ολοκαυτωμάτων στην Βιάννο, και μετά στην Πάργα, στα Καλάβρυτα, αλλά και στο Ευρωκοινοβούλιο πρόσφατα, σε ευρύτερες εκδηλώσεις για μαρτυρικούς τόπους της Ελλάδας. Για όλες αυτές τις δραστηριότητες και πρωτοβουλίες πάσχισε διαμένοντας πάντα στο Αιγάλεω, από τα γέννησή της, έως σήμερα.


Δήμητρα Κορμπά
Τρόποι επικοινωνίας
Ιερά Οδός 244 και Κερασούντος, Αιγάλεω (Πολιτικό γραφείο)
+30 6944 909 378
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακολουθήστε μας