Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Κωνσταντίνος Δ. Σάμιος - 19 ΜΑΗ 1919 – 19 ΜΑΗ 2019 100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Κατηγορία: ΕΓΡΑΨΑΝ Δημοσιεύτηκε στις 13 Μαΐου 2019(ΚΙ ΕΝΩ ΤΑ ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ – ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΑΝ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥΣ, Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ κ. ΜΠΙΡΜΠΑ ΔΕΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΕ ΕΓΚΑΙΡΑ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ 2ου ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ 10.353 μ. ΚΑΙ 1353 μ. για παιδιά, ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ...
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΕΡΙΤΤΕΥΟΥΝ).

Λες και δεν υπάρχουν διαθέσιμες Κυριακές πριν το Πάσχα (14 ή 21 Απρίλη) ή ακόμα και η 5η Μάη που δεν θα... ενοχλούσε τον προεκλογικό αγώνα κανενός υποψηφίου και προφανώς τον κ. Δήμαρχο.
Είναι φανερή η διάθεση υποβάθμισης τού συγκεκριμένου αγώνα που ήρθε σαν επιβεβαίωση τής περσινής απόπειρας “καπελώματος” με την ετσιθελική έκδοση τής αφίσας για τον αγώνα που θα τον αφιέρωναν γενικά και αόριστα στον Ποντιακό Ελληνισμό, απαλείφοντας κάθε αναφορά στη Γενοκτονία του και που μετά την ΟΜΟΘΥΜΗ αντίδραση όλων τών συλλόγων – συντελεστών τής πρωτοβουλίας για την οργάνωση τού Αγώνα, αποσύρθηκε κακήν – κακώς.

ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ επίσημη ενημέρωση πληροφορηθήκαμε ότι ο 2ος Αγώνας, αφιερωμένος στη Μνήμη τής γενοκτονίας τού Ποντιακού Ελληνισμού θα πραγματοποιηθεί κάποια Κυριακή τον επόμενο μήνα, μέσα στον Ιούνη...

Αν υποθέσουμε λοιπόν ότι όπως φαίνεται θα υπάρχουν επαναληπτικές εκλογές στις 2 Ιούνη και με δεδομένο ότι στις 16 θα υπάρχει το τριήμερο τού Αγ. Πνεύματος, μιλάμε για πιθανή ημερομηνία στις 23 Ιούνη... Με τα παιδιά και τους γονείς εκτός σχολείων, στις κοντινότερες παραλίες και με θερμοκρασίες κοντά στους 35 βαθμούς...

Και όλα αυτά χωρίς να προηγηθεί ούτε ένα τηλεφώνημα, μια συζήτηση, μια σύσκεψη όλων τών φορέων με τον Δημοτικό Αθλητικό Οργανισμό, έστω για διαβούλευση – ενημέρωση.
Αν εννοούν ότι έτσι τιμούν τη μνήμη των Γενοκτονημένων Ποντίων Προπατόρων, αλλά και τών Μικρασιατών γεννητόρων, πλανώνται πλάνη οικτράν.

Έχοντας βέβαια την καταδίκη στη συνείδηση τών απογόνων τους που ήλθαν να συνδέσουν τις ζωές τους με την πόλη μας, το Αιγάλεω. Ας μην επιχειρήσουν να “ξεπετάξουν” την “υποχρέωση” μέσα στο κατακαλόκαιρο, αφού δεν δέησαν να πραγματοποιήσουν και να συνεχίσουν στη διοργάνωση του 2ου Αγώνα για τη Γενοκτονία τού Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού, μέσα στον μήνα Απρίλιο ή και αρχές Μάη.

Η δική μας πρόταση, που την υποβάλλουμε δημόσια, είναι, αφού φέτος είναι το 100στό έτος τής Γενοκτονίας, ο Γύρος τού Αιγάλεω τον Οκτώβρη, να αφιερωθεί στη Γενοκτονία και να έχει αυτή την αναφορά με την ίδια οργανωτική υπόσταση όπως και πέρυσι.
Με την ίδια εκκίνηση – τερματισμό στην Πλατεία τής Αγ. Αικατερίνης, με την ίδια απόσταση και τα ίδια χαρακτηριστικά.

Και εν τέλει, η νέα δημοτική Αρχή που θα εκλεγεί από τις εκλογές τής 26ης Μάη (και πολύ πιθανό τής 2ας Ιούνη) να επανασχεδιάσει τον συγκεκριμένο Αγώνα που θα του δώσει τη συγκεκριμένη ιδεολογική και ιστορική αναφορά.

Οι ψυχές τών 353.000 Ποντίων αδελφών μας και τών εκατομμυρίων Μικρασιατών, συνεχίζουν με τους διασωθέντες απογόνους τους που μέρος τους είναι οι Πόντιοι και Μικρασιάτες τού Αιγάλεω. Και είναι χρέος ΑΙΩΝΙΑΣ ΤΙΜΗΣ και ΜΝΗΜΗΣ να διασώσουμε αυτήν και μέσα από την οφειλόμενη συνέχιση του Αγώνα Δρόμου που θα αποτελέσει Σταθμό και θεσμό για την προσφυγική δημοκρατική μας πόλη.

Και εμείς θα πράξουμε ό,τι δει για να γίνει αυτό πράξη ουσίας και μόνιμης αναφοράς στο διηνεκές.
Κωνσταντίνος Δ. Σάμιος

Υποψήφιος Δήμαρχος με την ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΓΑΛΕΩ

Πρόεδρος του Α.Π.Σ. “ΑΠΟΛΛΩΝ” ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ (συνδιοργανωτή συλλόγου τού 1ου Αγώνα Δρόμου, αφιερωμένου στη Γενοκτονία τού Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού).

ΥΓ.: Το πόσο υπολογίζουν τους συλλόγους τών Ποντίων στις εκδηλώσεις Μνήμης για τα 100 χρόνια γενοκτονίας, φάνηκε με την αιφνιδιαστική εκδήλωση που οργάνωσαν την ίδια μέρα και στον ίδιο τόπο (Τρίτη 14 Μάη) – Πλ. Εσταυρωμένου, προσκαλώντας οι τού ΣΥΡΙΖΑ Αιγάλεω, τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα. Ό,τι και να πει, ό,τι και να γράψει κανείς για σεβασμό και για περισυλλογή στη Μνήμη τους, είναι λίγο μπροστά στον πολιτικό αμοραλισμό τους...

Ακολουθήστε μας