Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Η ΕΡΑ Αιγάλεω για το νέο πρόεδρο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής

Κατηγορία: ΕΓΡΑΨΑΝ Δημοσιεύτηκε στις 13 Νοεμβρίου 2019


 


 Ανακοίνωση εξέδωσαν οι  Εκπαιδευτικοί Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αιγάλεω για το νέο πρόεδρο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής η οποία έχει ως εξής:

"Για τη γνωμοδότηση σχετικά με τον προτεινόμενο από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας νέο πρόεδρο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής συνεδρίασε χτες η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Παρουσιάζοντας την πρότασή της, τον κ. Ιωάννου, η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι είναι ένας «άνθρωπος των έργων» που «γνωρίζει τα προβλήματα» στον χώρο της Εκπαίδευσης. 


Το έργο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) είναι πολύ σημαντικό διαχρονικά.
Ο κ. Αντωνίου είναι γνωστός και από την πολύχρονη πολιτική και κοινωνική του δραστηριότητα. Η ΟΛΜΕ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, χαρακτηρίζοντάς τον ανεπιθύμητο και ακατάλληλο για το νευραλγικό πόστο του προέδρου του ΙΕΠ.


Πριν λίγες ημέρες ο κ. Αντωνίου στη διάρκεια εκδήλωσης, στην οποία ήταν παρούσα και η υπουργός Παιδείας, προέβη σε... προγραμματικές δηλώσεις για τη ανάγκη επιστροφής στην περίοδο 2010-2014. Για να χτιστεί ξανά, όπως είπε, «αυτό που γκρεμίστηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».


Είναι αυτές δηλώσεις που βοηθούν να επιτευχθεί συναίνεση και οι απαραίτητες συγκλίσεις για το κοινό καλό της εκπαίδευσης; Είναι μια επιλογή υπερκομματική;

Τι σημαίνουν άραγε οι δηλώσεις του περί γκρεμίσματος; Σημαίνουν μήπως:

  • Το μη έγκαιρο άνοιγμα των σχολείων, όπως το ζήσαμε επί αρίστων;
  • Την κατάργηση του προγράμματος "Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ" (ΜΝΑΕ);
  • Την κατάργηση του ολοήμερου;
  • Την επαναφορά των εξετάσεων σε έντεκα μαθήματα στο γυμνάσιο;
  • Την κατάργηση του συστήματος της ειδικής αγωγής που έχτισε ο ΣΥΡΙΖΑ;
  • Την επαναφορά της εξωτερικής αξιολόγησης και του Π.Δ. 152; Οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουν τι σημαίνει αυτό. Σημαίνει διαθεσιμότητα και μειώσεις


Μήπως οι αναφορές του στην τράπεζα θεμάτων, στο πιστοποιημένο απολυτήριο, στην αυτονομία των σχολείων, στην ενίσχυση των διευθυντών, μεταφράζονται στην πράξη σε κατηγοριοποίηση των σχολείων σε άριστα, μέσης αριστείας και τελευταίας κατηγορίας με τη χρηματοδότηση να κατευθύνεται κατά προτεραιότητα προς τα πρώτα;

Η επιλογή του κ. Αντωνίου είναι μια στενά κομματική επιλογή, υπηρετεί την παλινόρθωση του κομματικού κράτους της δεξιάς στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης. Σηματοδοτεί μαύρες μέρες για τα σχολεία. Μαύρες μέρες για τα σχολεία, για τα παιδιά, τις οικογένειες, για το δικαίωμα της νεολαίας σε ουσιαστική μόρφωση.


13/11/2019

Εκπαιδευτικοί Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αιγάλεω"

Ακολουθήστε μας