Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Θ. Σπηλιόπουλος: Τάσεις και αντισ...Τασεις

Κατηγορία: ΕΓΡΑΨΑΝ Δημοσιεύτηκε στις 03 Φεβρουαρίου 2020


Πάμε με ούριο άνεμο για συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ .
Ο Κοινωνικός ΣΥΡΙΖΑ εχει "εισβάλλει" για τα καλά στο ΣΥΡΙΖΑ .

Είναι ένα μέγεθος αχαρτογράφητο ,αλλά με όλα τα καλά χαρακτηριστικά ανθρώπων που ξέρουν τι θέλουν ,χωρίς κομματική παιδεία και ιστορικές αναφορές .


Θαυμάζουν και αγαπούν τον Τσίπρα ,λένε δημόσια ότι είναι μεγάλο κεφάλαιο για την Ελλάδα και τον τόπο .

Του αναγνωρίζουν την προσπάθεια όλα αυτά τα χρόνια να αλλάξει η γεωγραφία στον πολιτικό χάρτη στην Ελλάδα ,τον στηρίζουν στον νέο αντιδεξιό αγώνα που έχει σαν στόχο να φύγει μία ώρα αρχύτερα ο Μητσοτάκης και η παρέα του .


Κουβεντιάζει τις αδυναμίες του κόμματος ,τις λάθος επιλογές στο παρελθόν του Τσίπρα ,αλλά πάνω από όλα το ότι είναι ειλικρινής και λέει
αυτό που σκέφτεται .

Η Ελλάδα που αναστενάζει ,αλλά και είναι μετέωρη για το βήμα που  θα ακολουθήσει ,που είναι διαιρεμένη στα δύο ,αλλά και προβληματισμένη γι αυτα που δεν έγιναν από τον Τσίπρα ,αλλά και απ' αυτά που κάνει ο Μητσοτάκης ,ενώ αλλά είχε υποσχεθεί ,"προσεύχεται " για την επόμενη μέρα σε μία Μεσόγειο που  βραδυφλεγεται από τον πόλεμο και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής που έρχονται και στην γειτονιά μας .


Και μέσα σ' όλα αυτά καποιοι με παλιά υλικά και μεθόδους προσπαθούν να ανασυγκροτήσουν παλιές και νέες τάσεις στο ΣΥΡΙΖΑ ..
Αναγκαίο κακο ,θα πει κάποιος .
Δικαίωμα κάποιος άλλος .

Πολύ απλά :Το παλιό με το καινούργιο θα συνυπάρξει στο νέο ΣΥΡΙΖΑ  ,στο νέο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ,που γράφει η "ιστορία"  από μόνη της ,πριν από μας για μας .

Οι πολιτικές και ιστορικές αυθεντίες έχουν τελειώσει εδώ και και καιρό .Στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Δεν θα στενοχωρησουμε κανένα ,όλα τα λουλούδια ν ανθίσουν. Δημόσια . Όχι πίσω από κλειστές πόρτες .


Εξ άλλου τίποτα σήμερα δεν μένει κρυφό .

Και αν θέλει ,οποιος- α θέλει  να επηρεάσει, ο τρόπος είναι ένας , αποτελεσματικός και ιστορικά δικαιωμένος: .

Καμμία μεγάλη αλλαγή δεν έγινε υλοποιησιμη παρά μόνο όταν έγινε υπόθεση της καθημερινής συζήτησης και αναζήτησης  πλατειών λαϊκών στρωμάτων .

Κάποιοι ένθεν και ένθεν ψάχνουν την ιστορική τους δικαίωση .Και εννοώ απ' αυτούς που που ιστορικά ήταν παρόντες σε όλες της μεγάλες αλλαγές και ανατροπές της αριστεράς από την μια μεριά και από την άλλη στις εξελίξεις και μεταμορφώσεις του σοσιαλιστικού χώρου .


Καλά κάνουν αφού έτσι το αισθάνονται .

Αλλά  υπάρχουν νεώτερες γενιές που παλεύουν για το κουτσουρεμενο μεροκαματο ,να βρουν δουλειά πρώτα απ' όλα ,που σκέφτονται αν θα φτιάξουν οικογένεια ,που σκέφτονται αν θα μείνουν η θα φύγουν από την Ελλάδα ,μικροί ελεύθεροι επαγγελματίες που είτε έχουν αναλάβει τα ηνία σε μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις η κάνουν τα δικά τους βήματα σε καινούργιες μονοπροσωπες επιχειρήσεις ,μικροί επαγγελματίες που δεν έχουν χρόνο για όλα αυτά .
Όμως ,παρ ότι χωρίς περγαμηνές από κινήματα η αγώνες ,έχουν καταλάβει ότι αυτή η υπόθεση της ανακατάληψης της κυβέρνησης ξανά από ένα σχήμα ΣΥΡΙΖΑ ,τύπου ΙΣΠΑΝΙΑΣ ,δεν μπορεί να γίνει με αυτούς απόντες .

Προσοχή λοιπόν και σεβασμός στις ιεραρχήσεις των νέων ανθρώπων που βίαια και απάνθρωπα ωρίμασαν ,ο ατομισμός παρότι τους έκλεισε το μάτι δεν τους κέρδισε ,και με  σοφία δυσανάλογη για την ηλικία τους ,χωρίς πάθος ,χωρίς τις εντάσεις και ,manual  των προηγούμενων γενεών λένε ότι είναι παρόντες( πάνω από 40%στις κρίσιμες και δυναμικές ηλικίες ) εξ αποστάσεως , σ αυτά που συμβαίνουν .Ναι παρόντες εξ αποστάσεως ,για όποιους  δεν κατάλαβαν την διατύπωση .


Δεν έχουμε παρά να εμπιστευτούμε .
Και να υπάρξουν διαδικασίες στα μέτρα τους .

Γιατί οι νέοι άνθρωποι έχουν μάθει να διαχειρίζονται τεράστια όγκο πληροφοριών ,να ξεχωρίζουν γρήγορα το κύριο από το δευτερεύον.Και να παίρνουν αποφάσεις .Για τη ζωή τους πρώτα απ' όλα .

Μένει να δημιουργήσουμε  κλίμα που να θεωρήσουν ότι αυτή η υπόθεση τους αφορά ....
"Έτσι πρέπει να γίνει ."
Ας γίνει λοιπόν ...

Θοδωρής Σπηλιόπουλος
ΥΓ Τι δεν κατάλαβες, πάλι...;
30/1/2020

Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος είναι  Επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ και ενεργός Χειρουργός Οδοντίατρος

Ακολουθήστε μας