Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Θοδωρής Σπηλιοπουλος: Η ΝΔ πάει ασθμαίνοντας - Στο Χαϊδάρι να πάμε ενωτικά με σχέδιο και διεκδικώντας Επιστολή στον πρόεδρο του Δ.Σ

Κατηγορία: ΕΓΡΑΨΑΝ Δημοσιεύτηκε στις 31 Μαρτίου 2020

 
 

Κε Πρόεδρε του Δημοτικού συμβουλίου
με βάση τα περιοριστικά μέτρα για τον Κορωναϊό ,έχουμε στερηθεί της δυνατότητας να συμβάλλουμε με τις γενικότερες σκέψεις μας .
Σας κοινοποιώ λοιπόν σκέψεις μου που νομίζω μπορούν να συμβάλλουν στον σχεδιασμό και την λήψη κατάλληλων αποφάσεων από το Δ.Σ κατά την εξέλιξη της πανδημίας .

Τίτλος: Η κυβέρνηση της ΝΔ πάει ασθμαίνοντας ,βλέποντας και κάνοντας. Στο Δήμο Χαϊδαρίου όμως να πάμε ενωτικά με σχέδιο και διεκδικώντας.
Βάζουμε πλάτη γιατί οι συνθήκες το επιτάσσουν ,διεκδικώντας όμως τώρα μέτρα κοινωνικής ανακούφισης
Είναι γεγονός ότι δεν υπήρχαν σχέδια στο συρτάρι για αυτή την κρίση .

Αυτό δεν δικαιολογεί ότι η ΝΔ δεν θέλει να καταλάβει ότι έχει υποχρέωση να ακούει την κοινωνία και τ' αλλα πολιτικά κόμματα .Έτσι λοιπόν νομίζει ότι είναι ευκαιρία να εφαρμόσει όλα τα αντεργατικα ,αντικοινωνικά μέτρα .

Αισιοδοξεί η ΝΔ ότι μετά την κρίση θάχει ξεμπερδέψει με τους μικρομεσαίους ,που αφού τους κορόιδεψε προεκλογικά ,τάζοντας λαγούς και πετραχειλια ,τώρα το λιγότερο τους εμπαιζει ,ανακοινώνοντας μέτρα του εάν και εφ όσον ενώ ο κίνδυνος της φτωχοποιησης ,του κλεισίματος χιλαδων επιχειρήσεων είναι παραπανω από ορατός .Μάλλον κακά ξεμπερδεματα θαχει...


Τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα τους"σκιζει "κυριολεκτικά ,έτσι ώστε στο τέλος ναναι ευχαριστημένοι με 200 ευρώ στην 4 ωρη εργασία ,χωρίς εργατικά συλλογικά δικαιώματα και 15 μερη εργασία στους υπόλοιπους που πρέπει ναναι ευτυχισμένοι που θα πάρουν Δώρο Πάσχα το καλοκαίρι!εάν δεν έχουν αποκτηθεί η δεν έχει κλείσει η επιχείρηση που εργάζονται ..


Και στο δημόσιο τομέα τους κουνάει το δάχτυλο ότι είστε τυχεροί προς το παρόν που δεν προχωρούμε σε μειώσεις.


Οι θεωρίες του ιδρυματισμου λένε ότι στο τέλος
οι" εγκλεισμενοι "θαναι ευτυχισμένοι που έχουν τέτοιους "δυνάστες" που φροντίζουν για το καλό μας .


Για να δούμε αν θα δικαιωθούν !
η πίσω έχει η αχλαδα την ουρά ,στους κοινωνικούς αγώνες που έρχονται ,ωριμάζουν και αισιοδοξούμε ότι θα προκύψουν ως "Ουρανός εν αιθρια ".


Και στο δήμο μας στο Χαϊδάρι , στο κάθε δήμο τι θα γίνει στο μεταξύ ;


Νομίζουμε Οι Πολίτες σε δράση Χαιδαριου ,ότι μπορούμε να συμβάλλουμε να χαράξει πορεία κοινωνικής ανακούφισης ,αξιοποιώντας τις οποίες δυνατότητες.και διεκδικώντας .


Οι Πολίτες σε δράση σ αυτή τη δύσκολη συγκυρία με δημόσιο τρόπο ,αλλά και με επικοινωνία με την δημοτική αρχή ,τους αρμόδιους αντιδημάρχους και εντεταλμένους συμβούλους , υπηρεσιακους παράγοντες αλλά με συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των εργαζομένων προσπαθούμε να συμβάλλουμε στο δύσκολο έργο των εργαζομένων του Δήμου τόσο στην καθαριότητα όσο και στη Βοήθεια στο σπίτι .


Εκτός από το χειροκρότημα προτείνουμε να αξιοποιηθούν θεσμικές προτάσεις για στήριξη και επιβράβευση ,πρώτα απ' όλα όλων όσων δεν έλειψαν από το μετερίζι τους ,μη κάνοντας χρήση δικαιωμάτων τους ,παγίων αλλά και έκτακτων που έχουν νομοθετηθεί λόγω της έκτακτης κατάστασης .


Το στοιχείο της ξεκούρασης και της ασφάλειας ,πρώτα απ' όλα όσων υπερεβαλλαν εαυτό μέχρι τώρα ,πρέπει να ναι στοιχείο μέριμνας της διοίκησης ,γιατί έχουμε πολύ δρόμο να διαβούμε .


Νομίζουμε ότι οι εργαζόμενοι αυτή την στιγμή λειτουργούν με βάση τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τους ίδιους και κατά συνέπεια για τις οικογένειες τους και τους δημότες .Με βάση τις επιταγές της επιστήμης της ιατρικής υγείας των εργαζομένων ,και την εξέλιξη της πανδημιας ,οφείλουμε σαν Δήμος,να ενημερώσουμε επανειλημμένα τους συμπολίτες μας για την συσκευασία των απορριμμάτων και τα μέτρα πρόληψης της διασποράς του κορωνοιου μέσω των απορριμμάτων .


Αξιοποιώντας τις δυνατότητες των προγραμμάτων ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ πρεπει να εξασφαλιστει επάρκεια υγιεινομικου υλικού ,καθαριστικών και προστασιας προσωπικού ,όπως επίσης προμήθεια μηχανημάτων ,κάδων και ειδικου τύπου συσκευών .


Αν και ποτέ δεν υπήρχε τόσο μόνιμο προσωπικό ,οι ειδικές συνθήκες επιτάσσουν να εξασφαλίσουμε τις αναγκαίες εφεδρείες λόγω κόπωσης η ασθένειας .


Στην ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ .Γνωρίζουμε ότι έχει υπάρξει αναδιάταξη του υπάρχοντος προσωπικού για να ενισχυθούν οι ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ. .Όμως η οικονομική και κοινωνική κρίση είναι μπροστά μας .


Η φτωχοποιηση θα χτυπήσει την πόρτα απρόβλεπτα σε ευρυτερες ομάδες συμπολιτών μας .
Επείγει η εξάντληση όλων των θεσμικών δυνατοτήτων για προσλήψεις 8 μηνών ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ με τις κατεπείγουσες διαδικασίες που προβλέπονται .


Η Βοήθεια στο σπίτι έχει επιφορτιστεί μεγάλο βάρος ,μιας και η καθημερινή σίτιση με Ασφάλεια όλο και περισσότερων κατοίκων θαναι αιτούμενο ,λόγω και της διακοπής σχετικών προγραμμάτων από τις εκκλησίες της περιοχής .


Ομοίως στην ΚΑΘΑΡΙΌΤΗΤΑ χρειάζεται πρόσληψη οδοκαθαριστων που θα συμβάλλουν και συμπληρωματικα στο έργο της απολύμανσης ,που βεβαίως είναι έργο ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ .


Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
απαιτεί ξαφνικά όλο και περισσότερη στήριξη με προσωπικο μιας όλο και περισσότερες εφαρμογές προκύπτουν .Μέσα σε ένα δίμηνο έχει γίνει αναγκαστικό άλμα προσαρμογής για πολίτες και δημόσιο
Η ανάγκη ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ για το σύνολο του πληθυσμού της πόλης μας ,επιτάσσει άμεσα μέτρα ανακούφισης αλλά και διεκδίκησης από την Κεντρική Κυβέρνηση .Η γνώση της πραγματικής εικόνας κατάρρευσης εσόδων του Δήμου θα επιτρέψει στοιχειοθετημενη διεκδίκηση πόρων


Η οικονομική ενίσχυση του Δήμου είναι επείγοντος χαρακτήρα γιατί ο Δήμος πρέπει να προνοήσει να καταβληθούν δεδουλευμενα ,έγκαιρη καταβολή ΔΩΡΟΥ ΠΑΣΧΑ όπως και στο νοσηλευτικό προσωπικό καθως και να υλοποιήσει πρόγραμμα ΑΠΑΛΛΑΓΩΝ των δημοτών και των καταστημάτων .
Μέχρι τώρα σ' ότι έχει κινηθεί στην παραπάνω κατεύθυνση έχουμε συμβάλλει θετικά με την ψήφο μας στα δια περιφοράς Δημοτικά συμβούλια και στην Οικονομική επιτροπή και έχουμε επικροτήσει τις θετικές δράσεις και τις κοινωνικού χαρακτήρα πρωτοβουλίες (π.χ Αιμοδοσία ).Χαιρετιζουμε δημόσια τους εργαζομένους που έχουν συμβάλλει σ αυτή τη μάχη .


Εν όψει των δυσκολιών που έχει η εκπαιδευτική διαδικασία σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα να κάνει ο Δήμος στοχευμένες παρεμβάσεις, όπου επείγει ( wifi ,έλλειψη computer ).παίρνοντας υπ όψη από τους εκπαιδευτικούς και τους συλλόγους γονέων και την πραγματική εικόνα της εξελισσόμενης φτωχοποιιησης

Κε Πρόεδρε σαν υγειονομικός, που διετέλεσα και 4 χρόνια άμισθο μέλος Δ.Σ στο ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ( 2016-2019) και παρων στους αγώνες να ξανανοίξει το ΛΟΙΜΩΔΩΝ που έκλεισε ο Γεωργιάδης το 2013 θέλω να σας εκφράσω την αγωνία μου για την μάχη που δίνουν οι υγιεινομικοι και θέλω το Δ.Σ να συμπαρασταθεί στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων


Ακόμα και σήμερα οι εργαζόμενοι στην υγεία εκλιπαρούν για μέτρα προστασίας που δεν υπάρχουν στα νοσοκομεία, για προσλήψεις που δεν γίνονται, για τεστ που δεν γίνονται, για αναπνευστήρες και ΜΕΘ που δεν υπάρχουν. Στο νοσοκομείο αναφοράς στην περιοχή μας, το ΠΓΝ “Αττικόν”, καθρεπτίζονται όλες οι παραπάνω ελλείψεις αλλά και ο αγώνας όλων των εργαζομένων για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.


Όσο για το “ειδικό νοσοκομείο” ΛΟΙΜΩΔΩΝ, για το οποίο έχω αρθρογραφήσει εγκαίρως ζητωντας
(https://xaidarisimera.gr/quot-na-xanaleitoyrgisei-to-loimodon-gia-na-anakoyfistei-to-attikon-quot/
να
γίνει ειδικό νοσοκομείο θυμίζουμε ότι είχε σχεδιαστεί από την κυβέρνηση Σαμαρά να κλείσει,το 2013 αφού πρώτα υποστελεχώθηκε (80 εργαζόμενοι από 350), αλλά οι αγώνες του λαού της Δυτικής Αθήνας καθυστέρησαν αυτή την εξέλιξη και έτσι έγινε δυνατό την προηγούμενη περίοδο, με τεράστια προσπάθεια και τη βοήθεια της Περιφέρειας Αττικής, να επισκευαστούν κτίρια και να γίνουν όλες οι αναγκαίες εργασίες για να είναι σήμερα λειτουργικό, χωρίς όμως το απαραίτητο προσωπικό. .


Στο Χαϊδάρι είναι γνωστή η υποστελέχωση
σε δομες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που θα μπορούσαν σήμερα να αποτελέσουν σημαντικό εργαλείο, ώστε να υπάρχει εύκολα πρόσβαση σε γιατρό ο γενικός πληθυσμός Ειναι απαραίτητο λοιπόν να επεκταθούν και να στελεχωθούν οι δομές αυτές και το δημοτικό συμβούλιο πρέπει να εκφράσει την ανησυχία του και να διεκδικήσει .

Για όλα τα παραπάνω θα θέλαμε όλοι να πάρουν εγκαίρως θέση και για τα μικρά και για τα μεγάλα .Γιατί έχει ο καιρός γυρίσματα ....


Τέλος ,
Τώρα που "κατακάθησε ο κουρνιαχτος " του κατεπείγοντος και επειδή έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας με ισχύοντα περιοριστικά μέτρα πρέπει να μελετήσουμε υπαρκτούς τρόπους αμεσότερης επικοινωνίας του δημοτικού συμβουλίου αλλά και με τους πολίτες .


Θοδωρής Σπηλιοπουλος
Επικεφαλής
Πολίτες σε δράση Χαϊδαρίου
30 Μαρτίου 2020

Ακολουθήστε μας