Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Κ. Αρσένης: H κυβέρνηση «αδειάζει» Χρυσοχοϊδη ενώ απαγορεύει τις πολιτικές εκδηλώσεις

Κατηγορία: ΕΓΡΑΨΑΝ Δημοσιεύτηκε στις 08 Δεκεμβρίου 2020

 

Κρίτων Αρσένης:

 

 

  •     «Αναίρεσε στη Βουλή η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τη «συγγνώμη» για τις συλλήψεις 11 φεμινιστριών την 25η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών»
  •     «Άβατο διαρκείας για μη αστυνομικούς ο τόπος δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Η κυβέρνηση απαγορεύει επίσημα και παράνομα με μόνο προφορικές δηλώσεις τις πολιτικές εκδηλώσεις και τις εκδηλώσεις μνήμης»
  •     «Καταδρομική ενέργεια» κατά της ΕΛΑΣ χαρακτήρισε την αντίδραση των μελών της οικογένειας Καττή στη σύλληψη του γιού, η οποία εξελίχθηκε σε σύλληψη, υπήρξε ξυλοδαρμός και βάναυση κακοποίηση της ευρύτερης οικογένειας κατά την 17η Νοεμβρίου»
  •     ««Εισαγγελικές οδηγίες» επικαλέσθηκε η ηγεσία του υπουργείου για το όργιο βίας κατά φοιτητών την ίδια ημέρα στα Ιωάννινα, παρά την καταδίκη του Πανεπιστημίου και του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων»
  •     ««Μνησίκακη διάθεση απέναντι στη συντεταγμένη Πολιτεία» χαρακτήρισε τη στηλίτευση των σοβαρών προβλημάτων Υγείας που επέλεξε να προκαλέσει η ηγεσία του υπουργείου σε αρρώστους που κρατήθηκαν στη ΓΑΔΑ κατά την 6η Δεκεμβρίου, ημέρα μνήμης Γρηγορόπουλου»

 

 

 

 

   Με επιχειρηματολογία που διολισθαίνει του δημοκρατικού πολιτεύματος απάντησε στη Βουλή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ε. Οικονόμου, σε επίκαιρη ερώτηση του Κρίτωνα Αρσένη, βουλευτή ΜέΡΑ25 Δυτικής Αθήνας, χθες το βράδυ, σχετικά με το όργιο βίας κατά πολιτών τις τελευταίες εβδομάδες, οι οποίοι μεμονωμένα ή σε μικρές ομάδες επέλεξαν να εκφράσουν τις απόψεις τους στο δημόσιο χώρο.

    Όταν μόλις τον τελευταίο χρόνο είδαν το φως της δημοσιότητας 12 γυναικοκτονίες στη χώρα, αιτιολόγησε τη σύλληψη 9 γνωστών φεμινιστριών και 2 μελών φεμινιστικών οργανώσεων που μοίραζαν φυλλάδια ενημέρωσης για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, μιλώντας για «συνάθροιση φεμινιστικών οργανώσεων με πληροφορίες για συμμετοχή σε αυτήν και μελών του αναρχικού χώρου». Και ενώ τα 11 άτομα που συνελήφθησαν, τηρούσαν όλα τα προβλεπόμενα για την καταπολέμηση της πανδημίας μέτρα, μίλησε ανερυθρίαστα για «παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών, σε συνδυασμό με τις διατάξεις για τα έκτακτα μέτρα για την προστασία της δημόσιας Υγείας».

    Μιλώντας για την υπόθεση στα Σεπόλια, οπότε κακοποιήθηκαν βάναυσα  τα μέλη της οικογένειας Καττή, μίλησε για σχηματισμό δικογραφίας εναντίον τους «για πλήθος παρανόμων ενεργειών».

    Για τις βιαιότητες εναντίον φοιτητών στα Ιωάννινα, τις οποίες καταδίκασαν συλλήβδην το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ο Δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων μιλώντας για «απρόκλητη και βίαιη καταστολή ειρηνικών εκδηλώσεων», παρέπεμψε στις οδηγίες του Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

      Όσο για τις προσαγωγές όσων μεμονωμένα ή σε μικρές ομάδες θέλησαν να αποτίσουν φόρο τιμής στον τόπο δολοφονίας του Αλέξη Γρογορόπουλου και τη συνεχιζόμενη μέχρι και χθες απαγόρευση προσέγγισης του χώρου, επέλεξε την προσωπική επίθεση, αποδίδοντας – μεταξύ άλλων – στον βουλευτή «κακοπροαίρετη διάθεση απέναντι στον Ελληνα αστυνομικό», όταν ο Κ. Αρσένης στηλίτευσε τις αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας, λέγοντας: «Είναι ξεκάθαρο ότι οι αστυνομικοί δεν κινούνται ατομικά αλλά υλοποιούν το πνεύμα των εντολών σας».

 

«Ο υπουργός αναφέρθηκε στους 4 τραυματισμένους αστυνομικούς. Πραγματικά, θα πρέπει να συλληφθούν όσοι άσκησαν βία στους αστυνομικούς» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Κ. Αρσένης. «Τι θα κάνετε, όμως, με αυτούς που βασάνισαν μέσα στο αστυνομικό τμήμα τη Λυδία Καττή, επειδή πήγε να δώσει βοήθεια στο δεμένο πατέρα της, που έπαθε έμφραγμα στο αστυνομικό τμήμα και σύρθηκε από τα μαλλιά στις σκάλες και της έκαναν όλα τα άλλα που έχουν καταγγελθεί; Τι θα κάνετε για τη βία απέναντι στους φοιτητές και τις φοιτήτριες στα Ιωάννινα; Για τις αναίτιες προσαγωγές και συλλήψεις σε συνθήκες προκλητικής παραβίασης υγειονομικών πρωτοκόλλων; Για τους δικηγόρους που συλλάβατε εν υπηρεσία; Για τους γιατρούς και τους υγειονομικούς που έχασαν τη βάρδια τους στη μάχη κατά της πανδημίας, κατι που μπορεί να κόστισε ζωές;»

Και συνέχισε: «Μιλάτε για νομιμότητα, όταν εσείς προσωπικά κύριε υφυπουργέ είχατε διατάξει να μην μου επιτραπεί η αυτοψία στο χώρο κράτησης των 62 συλληφθέντων στη ΓΑΔΑ; Έχετε αποκλείσει όλη την περιοχή γύρω από τον τόπο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου και έχουν εγκλωβιστεί οι άνθρωποι που μένουν στις παρακείμενες πολυκατοικίες. Οι μηνύσεις κατά των επικεφαλείς των αστυνομικών δυνάμεων θα πέσουν βροχή. Αλλά χρησιμοποιείτε τους αστυνομικούς σαν ασπίδα σας, αντί να τους προστατεύετε, όπως λέτε. Εσείς προσωπικά και ο υπουργός τους δίνετε εντολές παραβίασης του Νόμου και του Συντάγματος, και την Κυριακή ήμουν προσωπικά μάρτυρα του πως δεν κινείται φτερό αν δεν δώσετε προσωπικά εσείς εντολή».

 

Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη: «Είναι λυπηρή η κακοπροαίρετη διάθεση που επιδεικνύεται απέναντι στον Ελληνα αστυνομικό. Είναι προφανής η διάθεσή σας, κύριε Αρσένη, να παρουσιάσετε ως στρατό κατοχής και τάγματα εφόδων τις δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας. Είναι προφανής η επιθετική και μνησίκακη διάθεσή σας απέναντι στη συντεταγμένη Πολιτεία» απάντησε ο Ε. Οικονόμου και πρόσθεσε: «Πως είναι δυνατόν, από τη μια να έχουμε κλειστές εκκλησίες και να υπάρχει απαγόρευση λειτουργιών και τελετών και κάποιοι της Αριστεράς να ζητούν πολιτικές εκδηλώσεις στα Εξάρχεια; Πως είναι δυνατόν, από τη μία να επιβάλλονται πρόστιμα σε μεμονομένους πολίτες για παράνομη μετακίνησή τους και από την άλλη κάποιοι να κάνουν συγκεντρώσεις και πολιτικές εκδηλώσεις μνήμης; Άλλοι στα νοσοκομεία πεθαίνουν. Οι ΜΕΘ πολιορκούνται».

 

«Κύριε υφυπουργέ, καταρχήν με αυτά που λέτε σήμερα παίρνετε πίσω τη συγγνώμη του υπουργού για τις συλληφθείσες φεμινίστριες» σημείωσε ο Κ. Αρσένης. «Τα γεγονότα με την οικογένεια Καττή προφανώς είναι πολύ διαφορετικά από αυτά που περιγράψατε. Θα μιλήσω μόνον για τη στιγμή που ο 55χρονος Δημήτρης Καττής μέσα στην ένταση λιποθύμησε. Είχε υποστεί έμφραγμα. Όπως καταγγέλλει η σύζυγός του, δεν του έβγαλαν αμέσως τις χειροπέδες και συνέχισαν να τον κρατούν δεμένο για πολύ ακόμη ώρα, δυσκολεύοντας ακόμη και την παρέμβαση του γιατρού, που έφθασε στο σημείο και ζήτησε να βγουν οι χειροπέδες. Αντίστοιχη καθυστέρηση σημειώθηκε και ύστερα, όταν έφθασε το ασθενοφόρο, καθώς οι αστυνομικοί δεν τον άφηναν να φύγει, διότι δεν έβρισκαν την ταυτότητα του πατέρα, με αποτέλεσμα καθυστέρηση 15 λεπτών».

«Τακτική σας είναι να τα ρίχνετε όλα στην αστυνομία, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι η αστυνομία υλοποιεί το πνεύμα των εντολών σας. Αντίστοιχα, κατά την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου την Κυριακή, ο άνθρωπος με ζάχαρο που είχε συλληφθεί το πρωί, δεν είχε τα φάρμακά του μέχρι το βράδυ και μόνον όταν σας ενημέρωσα εγώ προσωπικά επιτρέψατε να τα πάρει. Αντίστοιχα, είχατε άλλον άνθρωπο που έπαθε επιληψία μέσα στην ΓΑΔΑ, στον 6ο όροφο, άνθρωπο που δεν είχε ιστορικό επιληψίας. Τέτοιες ήταν οι συνθήκες. Ήταν νηστικός και διψασμένος από το πρωί που τον συλλάβατε, επειδή περπατούσε απλά στο δρόμο. Χωρίς να έχει πάει σε κανένα επίμαχο σημείο, χωρίς να έχει βιαιοπραγήσει, ούτε να έχει αντισταθεί σε οποιοδήποτε αστυνομικό. Αλλά αυτές είναι οι εντολές που εσείς δίνετε».

Και κατέληξε: «Είναι ντροπή, 12 χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, να μην έχετε εξαλείψει τις συνθήκες που θα μπορούσαν να επαναλάβουν το φονικό και εσείς με δικές σας εντολές και μικρο διαχείριση του αστυνομικού έργου δημιουργείτε τις συνθήκες που θα μπορούσαν να το επαναλάβουν. Και πόσο μακριά είμαστε, όταν έχουμε προσαχθέντα να παθαίνει έμφραγμα, άλλον επιληψία και έναν άνθρωπο με σάκχαρο να μην παίρνει τα φάρμακά του; Όταν στην ΓΑΔΑ, που τους κρατάτε ανά 60 άτομα, δεν έχετε έναν γιατρό; Και σκόπιμα. Διότι θέλετε την εξαθλίωση, θέλετε τον εκφοβισμό μέσα από την εξαθλίωση. Και δεν είναι κανενός αστυνομικού ευθύνη. Είναι η πολιτική σας εντολή κύριε υφυπουργέ και του υπουργού». Ακολουθήστε μας