Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Σχολείο του Ζαμπέτα στο Αιγάλεω: Η μάχη του λουκέτου συνεχίζεται - Στο δρόμο τα παιδιά, στα κάγκελα οι γονείς

Κατηγορία: ΕΓΡΑΨΑΝ Δημοσιεύτηκε στις 09 Ιανουαρίου 2023

Κινητοποιήσεις προς κάθε κατεύθυνση προετοιμάζει ο Σύλλογος Γονέων Δήμου Αιγάλεω

Λουκέτα και δύο σεκιουριτάδες συνάντησαν και πάλι σήμερα το πρωί οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω (Σαλαμίνος 10 & Κατσαρού) πιο γνωστού ως «Σχολείο του Ζαμπέτα» καθώς το ακίνητο ανήκε στον αείμνηστο συνθέτη.

 

 

Οι κληρονόμοι του Ζαμπέτα μετά τα γεγονότα του Σεπτεμβρίου πέρασαν πάλι στην αντεπίθεση κατά του Δήμου Αιγάλεω. Με νέα εξώδικα έχουν ζητήσει την άμεση εφαρμογή της τελεσίδικης δικαστικής απόφασης που τους έχει δικαιώσει δικαστικά στη διαμάχη που είχαν με τον Δήμο Αιγάλεω σχετικά με τη χρήση του ακινήτου. Έτσι έβαλαν και πάλι λουκέτα στην εξώπορτα και δύο φύλακες στο προαύλιο.

Η απαλλοτρίωση και η συστέγαση

 

Υπενθυμίζεται πως ο Δήμος Αιγάλεω έχει κινήσει διαδικασίες αναγκαστικής απαλλοτρίωσης του κτιρίου. Με αυτό τη νομική κίνηση τον περασμένο Σεπτέμβριο έσπασαν τα λουκέτα που είχαν βάλει τότε οι ιδιοκτήτες. Όλο το διάστημα που μεσολάβησε από το Σεπτέμβριο οι ιδιοκτήτες κίνησαν εκ νέου νομικές διαδικασίες κατά του Δήμου Αιγάλεω και της χρονοβόρας και πολύπλοκης διαδικασίας απαλλοτρίωσης, έβαλαν πάλι λουκέτα και τοποθέτησαν δύο φύλακες στο χώρο.

 

 

Το 9ο Δημοτικό Σχολείο μπήκε και πάλι σε περιπέτειεςΤο 9ο Δημοτικό Σχολείο μπήκε και πάλι σε περιπέτειες

 

Τριήμερη αναστολή λειτουργίας

 

Έτσι το πρωί της Δευτέρας 9 Ιανουαρίου 2023 οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά με τους γονείς τους βρήκαν το σχολείο κλειστό και δύο άτομα να βρίσκονται στο προαύλιο. Μπροστά στο νέο αδιέξοδο ο δήμαρχος Αιγάλεω Γιάννη Γκίκας κήρυξε τριήμερη αναστολή των μαθημάτων, συγκάλεσε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο και μπροστά στο αδιέξοδο αλλά και σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις επεξεργάζεται πρόταση της συστέγασης του 9ου Δημοτικού με το 14ο Δημοτικό σχολείο προκαλώντας όμως την αντίδραση των γονέων.

 

Τα παιδιά τον Σεπτέμβριο είχαν κάνει προσευχή στο δρόμο:

 

 

 

Τι είπε ο δήμαρχος Αιγάλεω στο ethnos.gr

 

 

«Ο Δήμος Αιγάλεω έχει πράξει ό,τι ήταν ανθρωπίνως και νομικά δυνατό στο πλαίσιο της νομιμότητας. Φτάσαμε σε σημείο να σπάσουμε τα λουκέτα και να ενεργοποιήσουμε τη λύση της απαλλοτρίωσης που όπως γνωρίζεται είναι μία δύσκολο και χρονοβόρα διαδικασία. Είμαι υποχρεωμένος να διαφυλάξω την ασφάλεια και την ηρεμία του σχολείου και εντός της ημέρας θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση», είπε στο ethnos.gr ο δήμαρχος Αιγάλεω Γιάννης Γκίκας και παραδέχτηκε πως το ζήτημα της συστέγασης του 9ου Δημοτικού με το 14ο μπαίνει και πάλι στο τραπέζι μετά τις εξελίξεις.

 

 

Η ανακοίνωση του Δήμου Αιγάλεω για τριήμερη αναστολή του 9ου Δημοτικού έχει αναρτηθεί στην εξώπορταΗ ανακοίνωση του Δήμου Αιγάλεω για τριήμερη αναστολή του 9ου Δημοτικού έχει αναρτηθεί στην εξώπορτα

 

Απόφαση πριν ένα μήνα...

 

Να σημειωθεί πάντως πως στις 13/12/2022 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αιγάλεω έλαβε απόφαση να επιμείνει στη λύση της απαλλοτρίωσης αλλά υπό το βάρος πιέσεων και εξελίξεων έχουμε και πάλι αλλαγή των δεδομένων. Σήμερα Δευτέρα 9/1 συγκλήθηκε έκτακτη σύσκεψη με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων στο Δήμο Αιγάλεω αλλά και έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στα... κάγκελα οι γονείς

 

Η Ένωση Γονέων Δήμου Αιγάλεω από την πλευρά της είναι αποφασισμένη να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις προς κάθε κατεύθυνση όχι μόνο προς τον Δήμο αλλά και προς τα εμπλεκόμενα υπουργεία μεταξύ αυτών και το Υπουργείο Παιδείας.

 

 

Το 9ο Δημοτικό Σχολείο είναι και πάλι κλειδωμένοΤο 9ο Δημοτικό Σχολείο είναι και πάλι κλειδωμένο

 «Δυστυχώς δικαιωνόμαστε»

 

Η πρόεδρος της Ένωσής Γονέων Δήμου Αιγάλεω Βιργινία Γεωργοπάνου είπε στο ethnos.gr: «Δυστυχώς δικαιωνόμαστε όταν τον Σεπτέμβριο σας είχα πει πως θα βρούμε και πάλι μπροστά μας το πρόβλημα και μάλιστα πολύ σύντομα. Όσο δεν δίνεται μόνιμη λύση από όλους τους εμπλεκόμενους θα ζούμε αυτές τις άθλιες καταστάσεις. Είναι ντροπή για τα παιδιά μας και για την κοινωνία μας. Θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις και θα φτάσουμε έξω από τα γραφεία υπουργών μέχρι να δώσουν λύση».

 

 

 

Το 9ο Δημοτικό Σχολείο ΑιγάλεωΤο 9ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω

 

Το διαχρονικό ναυάγιο της «άλφαβήτας»

 

Νωρίτερα η Ένωση Γονέων Δήμου Αιγάλεω εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Η Ενωση Γονέων καταγγέλλει το διαχρονικό ναυάγιο των Διοικήσεων του Δήμου, και της εποπτεύουσας Πολιτείας, που έχει ως δραματική συνέπεια το 9ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω να βρίσκεται και σήμερα πάλι ανέστιο, χωρίς σχολικό κτήριο, μετά από τόσο χρόνια λειτουργίας και εναλλαγές Δημοτικών Διοικήσεων, ενώ υπήρχαν εναλλακτικές δυνατότητες. Αν και οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου δεσμεύουν τη Διοίκηση για την διασφάλιση λειτουργίας του σχολείου στο κτήριο που στεγάζεται, τελικώς οι απαιτούμενες ενέργειες δεν υλοποιήθηκαν με τραγική συνέπεια το σημερινό λουκέτο στην πόρτα του σχολείου. Σήμερα, στο δημιουργημένο αδιέξοδο του «ναυαγίου» σχετικά με το κτήριο του 9ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω, «προτείνονται λύσεις» σαφώς κατώτερες της Παιδείας που θέλουμε και αξίζουν τα παιδιά μας. Αντί να συζητούμε για τη βελτίωση και την ανάπτυξη της Παιδείας στον τόπο μας, μιλάμε για συρρίκνωση. Ντροπή!
Δεν μας περισσεύει κανένα σχολείο και η προοπτική συγχώνευσης ή μετεγκατάστασης ή απογευματινής λειτουργίας, υποβαθμίζει το Σχολείο, πόσο μάλλον την Παιδεία που δικαιούνται τα παιδιά μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

 

Κινητοποιήσεις προς κάθε κατεύθυνση προετοιμάζει ο Σύλλογος Γονέων Δήμου ΑιγάλεωΚινητοποιήσεις προς κάθε κατεύθυνση προετοιμάζει ο Σύλλογος Γονέων Δήμου Αιγάλεω

 

Κρίσιμο τριήμερο

 

Το επόμενο τριήμερο που το σχολείο θα βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας θα είναι πολύ κρίσιμο ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

 

 

 πηγή

Ελεύθερο Ρεπορτάζ

Κώστας Ασημακόπουλος

 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας