Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Με ζωντάνια, κέφι, ΔΙΠΛΟ, ΠΥΡΓΟΥΣΙΚΟ,ΧΙΩΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ…και ΒΑΖΑΙΟ.. ο χορός του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΥΡΓΟΥΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ''ΤΟ ΠΥΡΓΙ ΧΙΟΥ'' !!!

Κατηγορία: ΕΓΡΑΨΑΝ Δημοσιεύτηκε στις 26 Φεβρουαρίου 2019Με ιδιαίτερα μεγάλη παρουσία νεολαίας,με ζωντάνια, κέφι, παλμό , ΔΙΠΛΟ,Πυργούσικο και πολύ χορό, κύλησε το βράδυ του Σαββάτου 23 Φεβρουαρίου, στον χορό του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΥΡΓΟΥΣΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ''ΤΟ ΠΥΡΓΙ ΧΙΟΥ''!

 


Ακολούθησε το θερμό καλωσόρισμα αλλά και οι ευχαριστίες από την πρόεδρο του Συλλόγου,Κα Μαρία Μπρη-Παπαμακαρίου,στους παλιούς γνώριμους,μέλη και φίλους του Συλλόγου,που για μια ακόμη χρονιά έδωσαν το παρόν στον ετήσιο χορό του,στηρίζοντας τις δράσεις του,ενημερώνοντας γι αυτές που θα ακολουθήσουν,ευχόμενη σε όλους, καλή διασκέδαση… λέγοντας τα παρακάτω δίστιχα:

Καλή όρεξη σε όλους μας,να φάμε και να πιούμε
και ύστερα όλοι στο διπλό,αμέσως να πιαστούμε


Χρόνια πολλά ευχόμαστε μ’αγάπη και υγεία
χαμόγελο στα χείλη μας και πάντα ευτυχία

Καλή μας διασκέδαση κι όλη η χαρά δική σας
τσουγκρήστε τα ποτήρια σας να πιείτε το κρασί σας

Να δώσουμε ενίσχυση και στη λαχειοφόρο
πολλοί λαχνοί στο φάκελλο,κερδίζουν ένα δώρο

Να γίνουμε παράδειγμα σ’όλη την οικουμένη
πως ο Πυργούσικος χορός ατόφιος παραμένει!


Ελάτε να πιάσουμε διπλό όπως μες στο λιβάδι,σαν πουκαμναν τις αποκριές το Σάββατο το βράδυ……

Και σχημάτισαν ένα τεράστιο κύκλο διπλού,λέγοντας Διπλιάτικα τραγούδια!΄Χαρακτηριστηκό το δίστιχο της προέδρου:

‘Οποιος περάσει απ’το Πυργί,κάπου θα σταματήσει

Και λέει τούτο το χωριό,μοιάζει με το Παρίσι!!

Το κέφι άναψε και ο χορός άρχισε, όταν ακούστηκαν γνωστά πανηγυριώτικα τραγούδια ,και Πυργούσικος,από τους Χιώτες καλλιτέχνες,Νικόλα Καραολάνη –Χρίστο Μακροκάνη με την ορχήστρα τους! Το αποκορύφωμα της βραδιάς, ήταν όταν ο Λευτέρης Βαζαίος ανέβηκε στο πάλκοτραγουδώντας «Όταν χαράζει στο Αγαίο»,και άλλα γνώριμα νησιώτικα τραγούδια!Ο γνωστός καλλιτέχνης βρέθηκε στην εκδήλωση των Πυργούσων της Αττικής,καλεσμένος από τον Πυργούση συνθέτη και στιχουργό Νίκο Νικολαϊδη!

Οι παρευρισκόμενοι διασκέδασαν με την ψυχή τους, με φαγητό, ποτό και ζωντανή μουσική μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και όλοι ευχήθηκαν στο Σύλλογο να έχει πάντα επιτυχίες! …..Από την πλευρά τους,η πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο,εκφράζουν θερμές ευχαριστίες σε όσους τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση,ιδιαίτερα στη Νεολαία και υπόσχονται να συνεχίσουν απρόσκοπτα τις προσπάθειές τους για την προαγωγή της παράδοσης και του πολιτισμού του αγαπημένου χωριού και Νησιού τους!!!

*Πολιτικοί δεν προσκλήθηκαν,όμως την εκδήλωση τίμησε ο Περιφερειακός Σύμβουλος,πρώην Δήμαρχος Χαϊδαρίου και υποψήφιος βουλευτής Δυτ. Αθήνας,,κος Δημήτρης Μαραβέλιας και η δημοτική Σύμβουλος Κα Ελευθερία Τοκακλίδου,καλεσμένοι του Πυργούση Γιάννη Θεοτοκά……..Σύλλογος Πυργούσων Αττικής ''Το Πυργί Χίου''

Ακολουθήστε μας