Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Με γνώμονα το συμφέρον του πολίτη, ο Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας, επανέρχεται με νέο αίτημα για απαλλαγή των πλημμυροπαθών από τον ΕΝΦΙΑ των πληγέντων ακινήτων

Κατηγορία: ΕΓΡΑΨΑΝ Δημοσιεύτηκε στις 06 Μαρτίου 2019


Την πλήρη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ των πλημμυροπαθών ιδιοκτητών ακινήτων ζητά με νέο αίτημά της η Δήμαρχος, Γιάννα Κριεκούκη, προς το Υπουργείο Οικονομικών


Υπενθυμίζουμε ότι ήδη από τον Φεβρουάριο με πρωτοβουλία της κ. Κριεκούκη είχε ζητηθεί, η ευνοϊκή μεταχείριση των πλημμυροπαθών δημοτών όσο αφορά στην απόδοση του ΕΝΦΙΑ λόγω των ιδιαζουσών συνθηκών που δημιουργήθηκαν από τις πλημμύρες της Μάνδρας.

Στο πλαίσιο αυτό και προς όφελος των πολιτών η κ. Κριεκούκη επανέρχεται με νέο αίτημα προς το Υπουργείο Οικονομικών ζητώντας την πλήρη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ.

Με έγγραφό της, ζητά από τον Υπουργό, κ. Τσακαλώτο και τους συναρμόδιους, αναπληρωτή υπουργό και υφυπουργό κ. Χουλιαράκη και κα Παπανάτσιου αντίστοιχα, να ισχύσουν οι ίδιες προϋποθέσεις που θα εφαρμοστούν και για τους πληγέντες από την πυρκαγιά στο Μάτι και τη Ραφήνα.

Ειδικότερα γίνεται σαφές πως στην ίδια κατηγορία ανήκουν και οι πλημμυροπαθείς της Μάνδρας, οι οποίοι υπέστησαν επίσης μεγάλες καταστροφές, επιβαρύνθηκαν σημαντικά για την αποκατάστασή τους και σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι ακόμη δυνατή η χρήση των ακινήτων τους (οικίες, επαγγελματικοί χώροι και οικόπεδα).

Η Δήμαρχος έχει ήδη δρομολογήσει κύκλο επαφών με όλους τους αρμοδίους προκειμένου να προωθήσει το δίκαιο αίτημα του Δήμου και το ωφέλιμο για τους πολίτες.

Δήμος Μάνδρας – Ειδυλλίας

05/03/2019

 

Ακολουθήστε μας