Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

“Female Pros” ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ

Κατηγορία: ΕΓΡΑΨΑΝ Δημοσιεύτηκε στις 12 Μαρτίου 2019


Την Πέμπτη 7/3/2019, πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης


«Female Pros», που διοργανώθηκε από το Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α, με έργα τεσσάρων σημαντικών Ελληνίδων εικαστικών, σε επιμέλεια του εξαίρετου, Ιστορικού Τέχνης, Δημητρίου Σπύρου, στο Πολιτιστικό κέντρο «Λεωνίδας Κανελλόπουλος». Οι Γεωργία Κοτρέτσος, Ράνια Μπέλλου, Θέκλα Παπαδοπούλου και Άννα Φαφαλιού παρουσιάζουν νέα αλλά και παλαιότερα έργα, δημιουργώντας έτσι ένα πλαίσιο στο οποίο εντάσσεται ένα σημαντικό κομμάτι της σύγχρονης Ελληνικής γυναικείας εικαστικής δημιουργίας. 

Στα εγκαίνια, τα οποία έγιναν παρουσία τoυ Δημάρχου της πόλης μας, του Προέδρου, Αντιπροέδρου και μελών του Δ.Σ του Π.Α.Κ.Π.Π.Α, αντιδημάρχων, μέλους του Σ.Δ.Κ. Μαγούλας, της υπεύθυνης εικαστικών δράσεων για το δημόσιο χώρο και των νεαρών μελών του Youth Lab της Ελευσίνας –Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021, καθώς και καλλιτεχνών, φίλων της τέχνης, επισημάνθηκε από τον επιμελητή της έκθεσης, ότι ως έναυσμα και έμπνευση στάθηκε η μακραίωνη ιστορία της Ελευσίνας, μιας πόλης, άρρηκτα συνδεδεμένης με το θηλυκό στοιχείο από την αρχαιότητα. Η γη της Δήμητρας και της κόρης της, Περσεφόνης, αποτελεί το ιδανικό συγκείμενο για την έναρξη ενός διαλόγου, ανάμεσα στα, φαινομενικά, ετερόκλητα έργα, σχετικά με τη γυναικεία ταυτότητα και τα κοινωνικά στερεότυπα στα οποία αυτή υπόκειται. Παράλληλα, σκοπός της έκθεσης είναι η μελέτη της θηλυκής δημιουργίας και της θέσης της, στη σύγχρονη εικαστική σκηνή. 

Μέχρι την 23 /3 Μαρτίου 2019, ημερομηνία λήξης της έκθεσης, σας καλούμε να την επισκεφθείτε και να ανακαλύψετε τον σαγηνευτικό και υπέροχο κόσμο των Ελληνίδων δημιουργών, μέσω του εικαστικού και κοινωνικού γίγνεσθαι που αναπαριστάται στα έργα τους.

Χώρος έκθεσης: 
Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ελευσίνας «Λεωνίδας Κανελλόπουλος»
Δραγούμη 37, Παραλία Ελευσίνας, 192 00
Τηλ.: 210 5545460, 210 5565614


Δήμος  Ελευσίνας

Ακολουθήστε μας


Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας