Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Κ.Αρσένης: Απαγόρευση συναυλιών: Η κυβέρνηση των 29 παιδιών ανά τάξη επικαλείται τον κορωνοϊο για να καταστείλει τους νέους

Κατηγορία: ΕΙΠΑΝ Δημοσιεύτηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 2020

 

Ανακοίνωση του Κρίτωνα Αρσένη:

 

Την προχειρότητα της κυβέρνησης στο θέμα της διαχείρισης των συναυλιών, αλλά και τη χρησιμοποίηση του κορωνοϊού, προκειμένου να εφαρμοσθούν μέτρα αυταρχισμού κατά των νέων, ανέδειξε ο βουλευτής Δυτικής Αθήνας ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης σε επίκαιρη ερώτησή του.

 

 

Όπως σημείωσε κατά τη συζήτηση της ερώτησης, «το θέμα που δημιουργήθηκε δείχνει την προχειρότητα της διαχείρισης. Ξαφνικά απαγορεύτηκαν οι συναυλίες και συνεχίστηκαν οι θεατρικές παραστάσεις. Με την κατακραυγή, απαγορεύτηκαν και οι θεατρικές παραστάσεις στη χώρα. Και αυτό διορθώθηκε στη συνέχεια, ανακοινώνοντας ότι το μέτρο ισχύει μόνον για την Αττική. Εν τω μεταξύ είχαν ακυρωθεί όλες οι συναυλίες στη χώρα και είχαν χάσει οι άνθρωποι τα εισιτήρια τους. Μια προχειρότητα πάνω στην προχειρότητα»...

 

Και συνέχισε ο Κ.Αρσένης: «Φαίνεται ότι πραγματικός στόχος σας είναι να ελέγξετε τους νέους. Έχετε ένα φαντασιακό της νεολαίας που θα πιεί αλκοόλ και θα ξεφύγει από τα μέτρα. Στους χώρους των συναυλιών απαγορεύσατε το αλκοόλ. Προφανώς για να μην κατεβάσει κάποιος τη μάσκα του. Αλλά επιτρέψατε το νερό και το χυμό. Λες και με αυτά δεν κατεβάζει κάποιος τη μάσκα του… Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να γίνονται οι εκδηλώσεις με τα πρωτόκολλα που έχει ορίσει ο ΕΟΔΥ. Ο κορωνοϊος δεν φεύγει. Πρέπει να βρούμε το modus vivendi με τον κορωνοϊό, όχι να εφαρμόζουμε καταστολή».

«Πρώτη μας επιλογή είναι να προστατέψουμε τους νέους ανθρώπους και τελευταία μας επιλογή η ψυχαγωγία αυτών των ανθρώπων» απάντησε ο υφυπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμανης.

 

«Λέτε ότι νοιάζεστε πάρα πολύ για τους νέους και ότι ανησυχείτε που αυξάνονται τα κρούσματα. Νοιάζεστε για τους νέους των 29 ατόμων ανά τάξη σχολείου; Και αναρωτιέστε γιατί αυξάνονται τα κρούσματα; Εάν νοιάζεστε για τους νέους, κάντε στα σχολεία τάξεις 15 ατόμων όπως συστήνει η επιστημονική κοινότητα. Επιτρέψτε στα παιδιά να συνεχίσουν τη σχολική χρονιά! Επιτρέψτε τους να μην μεταφέρουν τον κορωνοϊό στους παππούδες και τις γιαγιάδες τους! Η πραγματικότητα είναι ότι αφού δεν κάνετε στην πράξη τίποτα, μετατρέπετε τον κορωνοϊό σε μια παιδική χαρά αυταρχισμού και στοχοποιείτε τους νέους. Εάν θέλετε να κάνετε κάτι, αυξήστε τις σχολικές αίθουσες, όπως ορίζει η επιστήμη, για να μην γίνονται τα σχολεία χώροι διάδοσης του κορωνοϊού» κατέληξε ο Κ.Αρσένης. 

 

Ακολουθήστε μας