Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Χαϊδάρι: Ψήφισα ΟΧΙ στην ρουσφετολογία και την κοροϊδία. - Ανακοίνωση από την Ελένη Μπέλλα π. Αντιδήμαρχου για αυθαιρεσίες στους Κοινόχρηστους Χώρους

Κατηγορία: ΕΙΠΑΝ Δημοσιεύτηκε στις 02 Σεπτεμβρίου 2021

 

Ανακοίνωση της κας Ελένη Μπέλλα, πρώην Αντιδήμαρχου Κοινόχρηστων Χώρων Χαϊδαρίου, για αυθαιρεσίες στους Κοινόχρηστους Χώρους και γιατί καταψήφισε τον Κανονισμό των Κοινόχρηστων Χώρων:

Ψήφισα ΟΧΙ στην ρουσφετολογία και την κοροϊδία

Επειδή θέλω να είμαι πάντα συνεπής στον λόγο μου και στις πράξεις μου, δημοσιεύω την τοποθέτησή μου στο δημοτικό συμβούλιο, η οποία είναι σύμφωνη με την υπόσχεση που σας έδωσα, ότι θα καταψηφίσω τον Κανονισμό των Κοινόχρηστων Χώρων, γιατί αφενός σε πολλά θετικά του σημεία ΔΕΝ εφαρμόζεται και αφετέρου προστίθενται στοιχεία που θα επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο την ποιότητα ζωής όλων μας.


<< Οφείλω να ενημερώσω τους συμπολίτες μου, ως πρώην Αντιδήμαρχος Κοινόχρηστων Χώρων, γιατί από εκείνους ζήτησα την ψήφο εμπιστοσύνη τους, για το τι συμβαίνει στον Δήμο μας, όσον αφορά τις αυθαιρεσίες στους Κοινόχρηστους Χώρους, αν και λίγο πολύ είναι γνωστές σε όλους.
 

Οι αυθαιρεσίες στους Κοινόχρηστους Χώρους, που ανήκουν σε όλους μας, καλά κρατούν εδώ και πολλά χρόνια με τις ευλογίες βεβαίως βεβαίως των εκάστοτε Διοικήσεων, με Αδιαφανείς Διαδικασίες.
Τζαμαρίες ανοιχτές, ακαλαίσθητα και αυθαίρετα τοποθετημένες σε καταστήματα, αντικείμενα μέσα σε παρτέρια, ξύλινα γεφυράκια, ζαρντινιέρες και γλάστρες κάθε απόχρωσης, σχεδίου και σχήματος έξω από τα παρτέρια ως χωρίσματα, επιδαπέδια φωτιστικά, ομπρέλες σκίασης ανοιχτές όλες τις ημέρες και ώρες, πάγκοι μικροπωλητών την ημέρα του Σαββάτου, η ύπαρξη των οποίων δημιουργεί συνθήκες περαιτέρω επιβάρυνσης.
 

Η κατάσταση αυτή εκθέτει τον Δήμο μας και υποβαθμίζει την δημόσια εικόνα, κυρίως τον κεντρικό και ιστορικό πεζόδρομο της Στρατάρχου Καραϊσκάκη η οποία προσβάλλει την ιστορικότητα, την αισθητική, ακόμη και την εμπορικότητα του πεζόδρομου και προκαλεί έλλειψη κανόνων ασφαλείας αλλά και άνιση μεταχείριση μεταξύ των επαγγελματιών. Γιατί υπάρχουν και επιχειρηματίες που σέβονται και εφαρμόζουν τους κανονισμούς.
 

Ως αρμόδια Αντιδήμαρχος Κοινόχρηστων Χώρων έκανα ό,τι περνούσε από το χέρι μου για να διορθωθούν οι πάγιες τακτικές χρόνων, αλλά επειδή η επίλυση όλων αυτών των προβλημάτων άπτονταν και άλλων υπηρεσιών, είχα ζητήσει από τον Γενικό Γραμματέα κύριο Α.Κουτάντο, με επίσημο πρωτοκολλημένο έγγραφο ( Αρ. Πρωτ. 4844 16/3/21 και που είναι στην διάθεση κάθε δημότη να το ζητήσει από το πρωτόκολλο του Δημαρχείου και να το διαβάσει), να συντονίσει τις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε με την επίβλεψη των αντίστοιχων Αντιδημάρχων Καθαριότητας – Πρασίνου, Τεχνικής και Οικονομικής Υπηρεσίας, να διεξαχθούν απρόσκοπτα οι απαραίτητοι έλεγχοι και να γίνουν οι επιβαλλόμενες παρεμβάσεις αποκατάστασης στους κοινόχρηστους χώρους του πεζόδρομου και όπου αλλού υπάρχουν τέτοια ή αντίστοιχα φαινόμενα.
 

Πράγματι, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση όλων των Αντιδημάρχων, καλέστηκαν ακόμη και οι Αντιδήμαρχοι της Κοινωνικής Υπηρεσίας και Παιδείας.
Το αποτέλεσμα ήταν την επόμενη κι όλας μέρα να δω την πόρτα της εξόδου του δημαρχείου!!!
 

Πολύ σωστά ο Δήμαρχος στην απόφασή του να με παύσει από τα καθήκοντά μου επικαλέστηκε ότι είχα κακή συνεργασία μαζί του και με τους υπόλοιπους Αντιδημάρχους.
Φυσικά και δεν είχα καλή συνεργασία, γιατί κανένας από τους Αντιδημάρχους, ΔΕΝ τάχθηκε υπέρ του δικαίου και της εφαρμογής του Κανονισμού και το χειρότερο, αμφισβήτησαν, όχι μόνο τους δικούς μου προσωπικούς ελέγχους και τους ελέγχους της επιτροπής κοινόχρηστων χώρων, αλλά ακόμα και τις καταγγελίες δημοτών .
 

Και σας ρωτώ λοιπόν κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι:
Για ποιο λόγο να ψηφίσω ακόμη έναν κανονισμό που δεν πρόκειται στην πράξη να εφαρμοστεί; 

Ενδεικτικά θα αναφέρω κάποια παραδείγματα που εμπεριέχονται στον κανονισμό αλλά δεν εφαρμόζονται ( από το
πρακτικό της με αριθ. 7 ης /2021 τακτικής-δια περιφοράς-συνεδριάσεως της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής με Αρ.αποφάσεως:30 ).
 

Στο Άρθρο 6 στην παράγραφο 5 αναφέρει:¨ Σε όλο το μήκος της ελεύθερης όδευσης πεζών επιβάλλεται πραγματικό ελεύθερο ύψος όδευσης πεζών ίσο με 2.20 και πλάτος 1.50 μ. απολύτως ελεύθερο από οποιοδήποτε εμπόδιο (μαρκίζες, επιγραφές, σημάνσεις, πινακίδες, τέντες κλπ) ¨.
Σας ρωτώ ευθέως: Ισχύει; Όχι βέβαια! Οι περισσότερες σημάνσεις είναι πολύ χαμηλότερες του 2.20 και το πλάτος των περισσότερων πεζοδρομίων, όχι μόνο δεν είναι 1,50 μ. αλλά πολλά από αυτά, είναι σχεδόν ανύπαρκτα.
 

Στο ίδιο ‘Άρθρο, στην παράγραφο 7, ορίζεται: ¨Απαγορεύεται αυστηρά κάθε επέμβαση στα δέντρα που υπάρχουν στους κοινόχρηστους χώρους¨.
Εμείς όμως βλέπουμε πάνω στα δέντρα κρεμασμένα φωτάκια, τέντες κλπ.
 

Στην παράγραφο 9 του ίδιου ‘Άρθρου, καθορίζεται: Δεν επιτρέπεται στον παραχωρημένο κοινόχρηστο χώρο καμία μόνιμη κατασκευή ή επέμβαση.
Εδώ πραγματικά γελάμε. Ανεμοφράκτες μόνιμες βιδωμένες στο δάπεδο, ζαρντινιέρες και γλάστρες, φωτιστικά, γεφυράκια….)
 

Στην επισήμανση 2 του Άρθρου 12, αναφέρεται: ¨Δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση διαφημιστικών στοιχείων σεπαραχωρούμενους κοινόχρηστους χώρους¨.
Μα όπου και να κοιτάξεις, βλέπεις διαφημιστικά! Σας ερωτώ: Δεν υπάρχουν ή μήπως τα βλέπω μόνο εγώ;
 

Στην επισήμανση 5 του ίδιου ‘Άρθρου, ορίζεται : ¨Δεν επιτρέπεται η αποθήκευση τραπεζοκαθισμάτων, εμπορευμάτων και λοιπών στοιχείων εξοπλισμού¨.
Για περάστε το πρωί από τον πεζόδρομο να δείτε που αποθηκεύονται τα τραπεζοκαθίσματα!
Στο Επισήμανση 6 επίσης του ίδιου Άρθρου, αναφέρει χαρακτηριστικά: ¨Απαγορεύεται η με οποιοδήποτε τρόπο ηλεκτροδότηση των παραχωρούμενων κοινόχρηστων χώρων που
βρίσκονται επί των πλατειών, πεζοδρομίων, πεζόδρομων κλπ με την τοποθέτηση εναέριων, επίγειων και υπόγειων καλωδίων¨.
 

Σας ερωτώ: Πάλι τα βλέπω μόνο εγώ; Για ρίξτε μια ματιά προς τα πάνω που σε κάποια σημεία πάνω στα δέντρα υπάρχουν λαμπάκια και τέντες.
 

Στο πεδίο 2 του Άρθρου 12 σχετικά με τις ομπρέλες, αναφέρεται: ¨ Η σκίαση των χώρων μπορεί να γίνεται με την τοποθέτηση τέντας στην όψη του κτιρίου σε ύψος τουλάχιστον 2,35 μ. από το έδαφος και χωρίς κατακόρυφα στηρίγματα, είτε με ομπρέλες….που θα καλύπτουν την επιφάνεια το πολύ ίση με αυτή του παραχωρούμενου κοινόχρηστου χώρου…και χωρίς διαφημιστικά μηνύματα (πλην της επωνυμίας)¨.
Σας ρωτώ: Ισχύει; Όχι φυσικά.
 

Στο πεδίο 3 του ίδιου Άρθρου σχετικά με τα στοιχεία φύτευσης, αναφέρει:¨ Τα στοιχεία φύτευσης ενός καταστήματος είναι ομοιόμορφα ως προς τα υλικά, τον τρόπο κατασκευής και το χρώμα¨.
Και πάλι σας ερωτώ: Ισχύει; Όχι βέβαια!
Ας μη κοροϊδευόμαστε λοιπόν μεταξύ μας και ακόμη περισσότερο, μην κοροϊδεύουμε τους συμπολίτες μας.
 

Ψηφίζω ΟΧΙ γιατί δεν ανέχομαι την κοροϊδία και να είστε σίγουροι ότι κάθε τι που θα διορθώνεται θα το επικροτώ.
Α!!! Κάτι ακόμα!!!
Ξεχάσατε κύριε Αργυρόπουλε μέσα στον κανονισμό να συμπεριλάβετε και ένα πιο εξειδικευμένο άρθρο ότι επιτρέπεται ο Ελέφαντας να βρίσκεται όχι μόνο στη ζούγκλα αλλά και μέσα σε παρτέρια!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ>>.
 

Θεωρώ χρέος μου επίσης να ενημερώσω, ότι το μοναδικό ΟΧΙ που ακούστηκε εκτός από το δικό μου στο δημοτικό συμβούλιο, ήταν του δημοτικού συμβούλου Δημήτρη Τσατσαμπά.

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας