Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Δημήτρης Τσατσαμπάς: Ζωγραφική με πλαστικό χρώμα, στα όρια του κιτς και με ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΗ αισθητική στο Χαϊδάρι

Κατηγορία: ΕΙΠΑΝ Δημοσιεύτηκε στις 09 Μαρτίου 2019


 Ανάρτηση του δημοτικού συμβούλου κ. Δημήτρη Τσατσαμπά στην προσωπική του σελίδα σε σχέση με την εικαστική παρέμβαση σε δεκάδες σημεία του Χαϊδαρίου:

  • Ο εμπαιγμός του Χαϊδαριώτη


Σε δεκάδες σημεία της πόλης, στους τοίχους Δημοτικών κτιρίων, αθλητικών εγκαταστάσεων, σχολείων και πλατειών, όπου στα 5 ΧΡΟΝΙΑ της σημερινής Δημοτικής Αρχής κυριαρχούσαν μουτζούρες και υβριστικά συνθήματα, τώρα με πρωτοβουλία της, ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ, γίνεται εικαστική παρέμβαση !!!!!

Η θεματική εικαστική παρέμβαση ενός δημοτικού-δημόσιου χώρου ή κτιρίου, που συνάδει με το σκοπό του, όπως για παράδειγμα στο κολυμβητήριο, θα μπορούσε να είναι αποδεκτή .
 Όμως, ζωγραφική με πλαστικό χρώμα σε μια βάση χωρίς καμία προετοιμασία, που ήδη από τις πρώτες μέρες ξεθωριάζει και ξεφτίζει, αντί τέχνης θα αφήσει ακόμη χειρότερο αποτύπωμα εγκατάλειψης και παρακμής.

Και όταν αυτή η παρέμβαση γίνεται κατά κόρον και ασύδοτα παίζει με το όριο του κιτς, κάτι που δεν ταιριάζει στην πόλη μας και επειδή γίνεται και προεκλογικά, αυτό που συνθέτει τελικά είναι μια ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΗ αισθητική .Πέρα όμως από ΤΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ και την ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ , αναδύεται ακόμη πιο έντονα η έλλειψη σεβασμού προς τον πολίτη, και η υποτίμηση της νοημοσύνης του.
Αναρωτιέμαι πώς η διοίκηση του δήμου που έδωσε την έγκριση για την αισθητική παρέμβαση στον τοίχο του κολυμβητηρίου, δεν έδωσε εντολή πρώτα να αποκατασταθούν τα δυο επικίνδυνα φρεάτια στο πεζοδρόμιο του!!
Αλλά ακόμη και αν δεν το πρόσεξαν, όσοι ασχολήθηκαν με αυτό το «έργο» δεν το είδαν να το αναφέρουν ;;;
Διακυβεύεται η ασφάλεια των πεζών, των παιδιών!!!!!!
Μου είναι πολύ δύσκολο να πιστέψω ότι το θέμα είναι οικονομικό.
Αν αύριο το πρωί ο κος Σελέκος πάει μέχρι τις εγκαταστάσεις των συνεργείων του δήμου θα βρει, αν όχι καινούργια, παλιά φρεάτια ή τουλάχιστον υλικά για μια πιο σταθερή μεταλλική κατασκευή και σίγουρα λίγο τσιμέντο για να κλείσουν οι τρύπες.
Αλήθεια, δε σκέφτηκε ο κος Σελέκος ότι ο πεζός που θα θαυμάζει αυτό το «εικαστικό αριστούργημα» μπορεί να πέσει στον υπόνομο επειδή του απέσπασε την προσοχή;Αν αυτό δεν είναι εμπαιγμός .....!!!

 

Δυστυχώς για τον κ. Σελέκο, η προσπάθεια του πριν τις εκλογές να δείξει «ζωγραφισμένο» έργο, αφού δεν έχει να δείξει κανένα άλλο πραγματικό και υλοποιημένο έργο, τον εκθέτει ακόμη περισσότερο στους πολίτες αυτής της πόλης.
Αυτές και άλλες προχειρότητες που επιδίδεται τελευταία προδίδουν το άγχος του για την επερχόμενη αποδοκιμασία του.
Μέχρι την ημέρα των εκλογών το μεγαλύτερο μέρος των ζωγραφιών του θα έχει ξεφτίσει όπως και η θητεία του.
Για τους δικαιολογημένα δύσπιστους μια κοντινή ματιά αρκεί.

Ακολουθήστε μας