Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Ζήσε την Κινέζικη Πρωτοχρονιά στην Αθήνα

Κατηγορία: ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Δημοσιεύτηκε στις 28 Ιανουαρίου 2019
Για ακόμη ένα έτος, η Κινέζικη Πρωτοχρονιά καταλαμβάνει την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Για ένα διήμερο (29-30/1), οι Αθηναίοι υποδέχονται τη νέα χρονιά του Χοίρου με πλήθος εκδηλώσεων στο βιομηχανικό στολίδι της πόλης. Μουσική, ακροβατικά, κουνγκ φου, χορός και όπερα Kunqu μάς φέρνουν σε επαφή με τον πολιτισμό της μακρινής χώρας, ενώ εκπαιδευτικά εργαστήρια (χαρτοκοπτική, καλλιγραφία, μαγειρική κ.ά.) πλαισιώνουν το πρόγραμμα. Είσοδος ελεύθερη.
Ποια είναι η σχέση ανάμεσα στον πανάρχαιο Κινεζικό πολιτισμό και τον δυτικοευρωπαϊκό με κοινό άξονα τη μουσική; Σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Αθήνα, το Τμήμα διεθνών πολιτιστικών ανταλλαγών Hebei και το Τμήμα Πολιτισμού και Τουρισμού Hebei, μια συναυλία καταφτάνει με αφορμή την Κινεζική Πρωτοχρονιά για να αφήσει το δικό της σχόλιο. Την Κυριακή 27 του μηνός (8 μ.μ.), η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών έρχεται στον Χώρο Τέχνης και Πολιτισμού «Άρτεμις» στον Άλιμο (Πυθαγόρα 8) με έργα Κινέζων συνθετών. Σε μουσική διεύθυνση του Miran Vaupotić, οι δεξιοτέχνες σολίστ από την Κίνα, Tu Shan Xiang, Zhang Pei και Bai Yu, θα ερμηνεύσουν έργα στα οποία πρωταγωνιστούν παραδοσιακά όργανα (έγχορδο pipa, erhu που παίζεται με δοξάρι και έγχορδο κρουστό zheng). Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου.


Αυτόν τον μήνα, οι Διάλογοι του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος είναι αφιερωμένοι στην Κινέζικη Πρωτοχρονιά. Την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου (5.30 μ.μ.), η έδρα του ιδρύματος, το Κέντρο Πολιτισμού, υποδέχεται διακεκριμένους ομιλητές σε μία συζήτηση για την κινέζικη κουλτούρα, ενώ παράλληλα στήνει ένα παραδοσιακό εορταστικό πρόγραμμα για όλους τους επισκέπτες. Από τη μία, στο πάνελ θα παρευρεθούν οι Zhang Qiyue (Πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα), Ζu Lijun, (Διευθυντής του Ινστιτούτου Κομφούκιος Αθηνών). Άγγελος Χανιώτης (Καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας και Κλασικών Σπουδών στο Institute for Advanced Study), γύρω από τις γέφυρες που ενώνουν Δύση και Ανατολή, σε συντονισμού της δημοσιογράφου Άννας Μπουσδούκου, Από την άλλη, ζωντανή μουσική, επίδειξη πολεμικών τεχνών, χορός με τον δράκο, το κατεξοχήν εμβληματικό μυθολογικό ζώο της Κίνας έρχονται στους εξωτερικούς χώρους. Η εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό και η συμμετοχή εξασφαλίζεται με ηλεκτρονική προεγγραφή. 


Παρότι δεν διοργανώνεται κάποια συγκεκριμένη εκδήλωση τις συγκεκριμένες ημέρες, η περιοδική έκθεση του Μουσείου Ακρόπολης, «Από την απαγορευμένη πόλη: αυτοκρατορικά διαμερίσματα του Qianlong», σας περιμένει ανανεωμένη για να γνωρίσετε ένα κομμάτι του κινέζικου πολιτισμού. Την τελευταία περίοδο, λόγω των αναγκαίων μέτρων προστασίας και της ευαισθησίας του υλικού που είναι κατασκευασμένα –όπως είχε ανακοινωθεί εξ αρχής–, σημαντικό μέρος των εκθεμάτων από την έκθεση έχει επιστρέψει στον τόπο του και έχει αντικατασταθεί με νέο υλικό. Από τα κλειστά διαμερίσματα του Αυτοκράτορα της Κίνας Qianlong, από την Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου –που για πρώτη φορά ανοίγονται στο κοινό–, η προσωπογραφία του αυτοκράτορα σε προχωρημένη ηλικία με επίσημο ένδυμα, νέα περίτεχνα κεντημένα κοστούμια ηθοποιών της αυτοκρατορική αυλής και ειλητάρια, καθώς και εικονογραφημένα θεατρικά βιβλία με νέες παραστάσεις μας περιμένουν για όλο τον μήνα. Κάθε Παρασκευή (1 μ.μ.), Σαββάτο και Κυριακή (11 π.μ. & 1 μ.μ.), οι φροντιστές-αρχαιολόγοι διοργανώνουν ξεναγήσεις. Γενική είσοδος: € 3

athinorama.gr

Αναρτήθηκε από 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας