Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

«Δον Κιχώτης» με Μπολσόι και Μπαλέτα της Μόσχας στο Μέγαρο

Κατηγορία: ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ Δημοσιεύτηκε στις 21 Οκτωβρίου 2015

Ο «Δον Κιχώτης», η διασημότερη παράσταση του ιστορικού «Κρατικού Κλασικού Μπαλέτου της Μόσχας» σε συνεργασία με κορυφαίους σολίστες των Μπολσόι, έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στις 22, 23, 25, 29 και 30 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

 


Τα διεθνούς φήμης Κρατικά Κλασικά Μπαλέτα της Μόσχας State Moscow Classical Ballet, ένα από τα διασημότερα κρατικά χορευτικά συγκροτήματα της Ρωσίας, κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση στη χώρα μας, φέρνοντας στην Αθήνα τη διασημότερη και δημοφιλέστερη παράστασή τους, τον «Δον Κιχώτη», που είναι εμπνευσμένη από τον θρυλικό ήρωα του Μιγκέλ ντε Θερβάντες.

Το πανέμορφο μυθιστόρημα του ισπανού συγγραφέα παρουσιάζεται σε χορογραφία του Αλεξάντερ Γκόρσκυ (μουσική του Λούντβιχ Μίνκους) από 60 συντελεστές, κορυφαίους, σολίστ αλλά και πρώτους χορευτές των Μπολσόι, όπως ο Ίγκορ Τσβίρκο και η Αναστασία Στασκέβιτς.

Στο πρωταγωνιστικό ντουέτο μαζί τους εναλλάσσονται ο Νικολάι Σεβισέλοφ και η Εκατερίνα Μπερεζίνα.

Τα Κρατικά Κλασικά Μπαλέτα της Μόσχας δημιουργήθηκαν το 1966 από το Υπουργείο Πολιτισμού της τότε ΕΣΣΔ, το οποίο διόρισε πρώτο καλλιτεχνικό διευθυντή του τον διάσημο χορογράφο Ίγκορ Μοϊσέγεφ. Το 1977, τον διαδέχεται ο Βλαντίμιρ Βασίλιoφ, ενώ βασική χορογράφος των Κρατικών Κλασικών Μπαλέτων της Μόσχας γίνεται η Νατάλια Κασάτκινα. Μάλιστα, το 2007, όταν ο Βασίλιοφ και η Κασάτκινα συμπλήρωσαν τριάντα χρόνια ως επικεφαλής των Μπαλέτων, η ρωσική κυβέρνηση, τιμώντας τους για το σπουδαίο έργο τους και τη σημαντική προσφορά τους στη σύγχρονη ρωσική δημιουργία, τους απένειμε τον τίτλο του «Καλλιτέχνη του λαού της Ρωσίας». Μέχρι σήμερα, τα Κρατικά Κλασικά Μπαλέτα της Μόσχας έχουν εμφανιστεί σε περισσότερες από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο, ενώ εδώ και χρόνια συνεργάζονται σταθερά με άλλους δύο βασικούς πυλώνες της κλασικής ρωσικής χορευτικής παράδοσης, τα Μπαλέτα Μαριίνσκι (Κίροφ) της Αγίας Πετρούπολης και τα Μπολσόι της Μόσχας.

Το μπαλέτο «Δον Κιχώτης» έχει καθιερωθεί ως ένα από τα πλέον εμβληματικά έργα του κλασικού ρεπερτορίου αναφέρεται στα υψηλά ιδανικά του ιπποτισμού και συνδυάζει το κωμικό με το ρομαντικό στοιχείο. Ο «Δον Κιχώτης» χορογραφήθηκε για πρώτη φορά το 1896 από τον Μαριούς Πετιπά και έκανε πρεμιέρα τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς στο Μπολσόι.

Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει επτά παραστάσεις στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, τρεις βραδινές (ώρα έναρξης 20:00) την Τρίτη 22, την Τετάρτη 23 και ανήμερα τα Χριστούγεννα, και δύο διπλές παραστάσεις την Τρίτη 29 και την Τετάρτη 30/12 (17:00 & 21:00).

Η προπώληση έχει ήδη αρχίσει

Info:
Ημέρες και ώρες παραστάσεων
Τρίτη 22/12 20:00
Τετάρτη 23/12 20:00
Παρασκευή 25/12 20:00 
Τρίτη 29/12 17:00 & 21:00
Τετάρτη 30/12 17:00 & 21:00

Προπώληση εισιτηρίων
Στα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και ηλεκτρονικά στο www.megaron.gr

Ακολουθήστε μας