Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Στην Ελλάδα πιστεύουμε ότι η metal σκηνή είναι στα καλύτερά της! Οι Disillusive Play μιλούν στο Nlp Radio

Κατηγορία: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Δημοσιεύτηκε στις 20 Μαρτίου 2020

 

 

Με το ντεμπούτο τους να λαμβάνει εξαιρετικές κριτικές, είδαμε για δεύτερη χρονιά τουςDisillusivePlay στοLadiesOfMetalFestival. Η παρουσία τους αν μη τι άλλο κίνησε το ενδιαφέρον πολλών, όχι μόνο για την αιθέρια παρουσία της Αντιγόνης, αλλά και για την ηχητική και δυναμική παρουσία της μουσικής τους.

 Καλησπέρα! Ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια και για την πρόσκληση!

 1) Αρχικά, ποιοι είναι οι DisillusivePlay; Πότε σχηματίστηκαν και τι έχουν κάνει ως σήμερα;

 DisillusivePlay! Μιαhard/heavyrock μπάντα μεmetal ύφος και κάποιαprogressive στοιχεία Η μπάντα, ως ιδέα, υπήρξε από το 2008, αλλά στην ουσία ξεκινήσαμε το 2014. Ο σκοπός μας είναι, όπως μαρτυρά και το όνομα της μπάντας, να δώσουμε στον κόσμο την μουσική μας ταυτότητα με τραγούδια που διαλύουν τις ψευδαισθήσεις και κινούνται γύρω από θέματα της καθημερινότητα του καθενός. Μέχρι στιγμής, έχουμε κυκλοφορήσει 1 album (τον Ιανουάριο του 2018) με τίτλο «OpenArms» και αυτήν την περίοδο ετοιμάζουμε το υλικό για τον δεύτερο δίσκο!

 2) Ποια η ανταπόκριση των οπαδών, αλλά και του τύπου στην Ελλάδα και το εξωτερικό στο "OpenArms";

 Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την απήχηση του “OpenArms” τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Η ανταπόκριση του κόσμου σταlivesείναι πολύ ενθαρρυντική και το ίδιο ισχύει για τις κριτικές και τοfeedback που λαμβάνουμε από Ελλάδα, αλλά και από εξωτερικό.Θεωρούμε ότι είναι ένα σωστό πρώτο βήμα για την συνέχεια. Το “OpenArms” το βλέπουμε σαν πρόλογο ουσιατικά ενός βιβλίου που ελπίζουμε να αργήσει πολύ ο επίλογος, γιατί νιώθουμε ότι έχουμε πολλά να πούμε ακόμα.

 

 

 

 

 3) Υπάρχει κάποιο concept πίσω από τον τίτλο και το εξώφυλλο του δίσκου;

 Πίσω από το “OpenArms” δεν υπάρχει κάποιοconcept, αλλά στο μέλλον σίγουρα θα βγάλουμε έναconceptalbum,μας αρέσει πολύ σαν ιδέα.

 Το εξώφυλλο του δίσκου είναι ένας συνδυασμός εικόνων που έχουν δημιουργηθεί από τα ίδια τα τραγούδια. Θα σου πω το προφανές του “Α”, που είναι για το πρώτο κομμάτι του δίσκου «Alpha» και θα αφήσω σε εσένα να αποκρυπτογραφήσεις τα υπόλοιπα!!

 4) Η μουσική σας έχει επιρροές από το κλασικό rockκαι hardrock, αλλά ταυτόχρονα και μια αρκετά μοντέρνα προσέγγιση και φρεσκάδα. Πώς συνδυάζετε αυτά τα στοιχεία;

 

 Το είδος που παίζουμε είναι κάτιπου δεν είχαμε προγραμματίσει, βγαίνει φυσικά σε εμάς.Δεν το πολυσκεφτόμαστε,νομίζω είναι φανερό έτσι κι αλλιώς (και έχουμε χάσει ουσιαστικά αν θες από αυτό..), από τα κομμάτια που κάποια είναιmetal, άλλαprog-rock, άλλαhardrock κλπ. Πάνταόμως θέλουμε να πιστεύουμεσε ένα χαρακτηριστικό δικό μαςvibe.

 5) Αν και πιο κοντά στο heavyrock το στυλ σας, στο LadiesOfMetal παίξατε δύο διασκευές που είναι πιο κοντά στο metal. Γιατί;

 Θέλαμε να ευχαριστήσουμε τοmetalκοινό που θα μας άκουγε και είναι δύο κομμάτια που αγαπούμε πολύ κι εμείς!!

 

 6) Επίσης παίξατε και ένα νέο σας κομμάτι. Να περιμένουμε νέο δίσκο σύντομα;

 Υπολογίζουμε πως ο δεύτερος δίσκος θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2020!

 7) Έχετε άλλα live στα πλάνα σας;

 Έχουμε στο πρόγραμμα έναliveστην Κύπρο στις 14 Απριλίου μαζί μεMortemAtraκαιProjectRenegadeκαι το καλοκαίρι στις 2 Ιουλίου 2020, θα ανοίξουμε τη συναυλία τωνSymphony-X στο Τελ Αβίβ !!! Άλλες εμφανίσεις που θα προκύψουν, θα ανακοινώνονται σταsocialmedia!

 

 8) Ποια συγκροτήματα είναι τα αγαπημένα σας και ταυτόχρονα έχουν επηρεάσει τον ήχο σας;

 

Το κάθε μέλος έχει τις δικές του επιρροές και αυτό πιστεύουμε ότι κάνει καλό στο σύνολο, αλλά αν πρέπει να μιλήσουμε για επιρροές της μπάντας, μπορούμε να αναφέρουμε επιρροές τόσο απόProgressiveMetal (Queensryche,Conception), όσο απόProgressiveRock (Marillion,KingCrimson), απόHardRock (Halestorm,StoneSour), αλλά και από 80sAOR μπάντες (Ratt,MotleyCrew).

 

9) Θεωρείτε ότι η μουσική σας πρόταση έχει αρκετούς υποστηρικτές;

 Ναι! Βλέπουμε ότι ο κόσμος προσπαθεί πραγματικά να ακούσει και να καταλάβει τα τραγούδια μας κι αυτό μας κάνει πολύ χαρούμενους!

 10) Τι πιστεύετε πρέπει να κάνει ένα σχήμα σήμερα για να ξεχωρίσει μέσα στην πληθώρα κυκλοφοριών;

 Αυτό αναρωτιόμαστε κι εμείς!!! Χαχα! :-D

 Σίγουρα παίζει ρόλο η τύχη και το timing που θα γίνει η κάθε κίνηση μιας μπάντας, αλλά επειδή αυτόν τον παράγοντα δεν μπορούμε να τον επηρεάσουμε, εστιάζουμε στο να βάζουμε τα δυνατά μας στη μουσική που θα δώσουμε στον κόσμο. Μπορώ να φανταστώ κάποια εύκολα tips για να μαζέψεις κόσμο, όπως πχ. να ηχογραφήσεις και να ανεβάσεις μία διασκευή, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε ασχοληθεί να κάνουμε κάποια τέτοια κίνηση, έχουμε αφοσιωθεί στο δικό μας υλικό. 
Βασικός στόχος των τραγουδιών μας είναι να μένουν στο μυαλό του κοινού μετά το άκουσμά τους και να μην είναι όλα τα τραγούδια ίδια μεταξύ τους. 
Επίσης, κάτι ακόμα που επιδιώκουμε με αργά και σταθερά βήματα, είναι οι δυνατές συνεργασίες (όπως πχ. opening act για τον Gus-G τον Σεπτέμβριο του 2019 και για το επερχόμενο live των Symphony-X τον Ιούλιο του 2020). 
Θέλουμε να πιστεύουμε πως τα τραγούδια μας θα αγαπηθούν σύντομα από ακόμα περισσότερο κόσμο και πως κάποια στιγμή οx-οστός δίσκος μας θα ξεχωρίσει μέσα στην πληθώρα κυκλοφοριών!

 

 11) Υπάρχει κάποιο αδελφικό σχήμα για εσάς; Με ποια σχήματα έχετε καλή σχέση; Τι προσδιορίζει για σας μια σκηνή και κατά πόσο πιστεύετε ότι υπάρχει μια δυνατή σκηνή στην Ελλάδα;

 Υπάρχει και το όνομα αυτού «SilentWedding»! Αυτό γιατί είμαστε πια φίλοι με όλα τα παιδιά και εκτός αυτού, οJohnnyThermos(πλήκτρα στους «SilentWedding») έχει ηχογραφήσει στον πρώτο δίσκο μας τα πλήκτρα σε όλα τα κομμάτια και ο Δημήτρης Κατσαρός (κιθάρα στους «SilentWedding») μας έχει κάνει την παραγωγή του δίσκου! Οπότε όπως καταλαβαίνεις μας δένουν πολλά!

 Με όλα τα σχήματα που έχουμε συνεργαστεί κατά καιρούς έχουμε καλές σχέσεις και αυτό γιατί δεν βλέπουμε κανέναν ανταγωνιστικά.

 Για εμάς, μια σκηνή την προσδιορίζει το κοινό που την ακολουθεί και περιμένει οτιδήποτε νέο, κυκλοφορίες κλπ, το κοινό που ασχολείται πιο βαθιά και με στίχους αλλά και με το σύνολο των δίσκων και όχι μόνο 2-3 τραγούδια που θα βγουν πιο έξω σαν βιντεοκλίπ ή lyric, αλλά και οι ενωμένοι μουσικοί (εκεί πάσχουμε λίγο).

 Στην Ελλάδα πιστεύουμε ότι ηmetalσκηνή είναι στα καλύτερά της. ΒλέπεRotting Christ, Sceptic Flesh, Murder Made God, Planet of Zeus!!

 Πριν κλείσουμε, θέλουμε να σε ευχαριστήσουμε και πάλι για την πρόσκληση! Επίσης, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κοινό μας για την μέχρι τώρα στήριξή τους και να πούμε ότι τους περιμένουμε στα επόμενα live μας που θα ανακοινωθούν στα social media (FB/Insta/Twitter) και στην επίσημη ιστοσελίδα μας (www.disillusiveplay.com).

  Stay Heavy!! 

 http://www.disillusiveplay.com/

https://www.facebook.com/disillusiveplay

 

https://twitter.com/disillusiveplay

 

https://www.instagram.com/disillusiveplay/

 

 

 

open arms – all songs

 https://www.dropbox.com/s/8vgvw4w5v4n5oql/ALL%20SONGS.zip?dl=0

 

in the blink of a life - video

 

 

 

Ακολουθήστε μας