Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Παναγιώτης Κουρουμπλής: Τεράστιες ελλείψεις υποδομών σε Καματερό-Αγίους Αναργύρους

Κατηγορία: ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ - ΚΑΜΑΤΕΡΟ Δημοσιεύτηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2021



Περιοδεία στο Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού πραγματοποίησε σήμερα ο βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Παναγιώτης Κουρουμπλής. Συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Σταύρο Τσίρμπα, τους Αντιδημάρχους Δημήτρη Ζαλακούδη και Στέφανο Δανάκο και τη Δημοτική Σύμβουλο Αφροδίτη Μπιζά. Οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής ανέφεραν ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η διευθέτηση των ρεμάτων του Καματερού, καθώς εκκρεμεί η μελέτη στην Περιφέρεια. Στη συνέχεια θα πρέπει να γίνει ένταξη στο σχέδιο πόλης.

Σημείωσαν ότι ο Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού, αλλά κυρίως το Καματερό, έχουν μεγάλη ανάγκη υποδομών. Όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση ο Δήμος Αγίων Αναργύρων Καματερού είναι ο τελευταίος Δήμος πριν από τη Χωματερή, οπότε υφίσταται τεράστια επιβάρυνση, από τα σχεδόν 700 απορριμματοφόρα που διέρχονται καθημερινώς τους δρόμους, για να μην πληρώνουν τα διόδια της Αττικής Οδού. Ο Δήμος δεν εισπράττει ανταποδοτικά τέλη, ενώ έχει ήδη καταθέσει στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, σχετική μελέτη. Όπως είπαν η λύση είναι να κλείσει η χωματερή, αλλά ως τότε η επιβάρυνση θα είναι πολύ μεγάλη.

Οι εκπρόσωποι του Δήμου ανέφεραν ακόμα ότι ενώ έχουν δεσμευτεί κάποιοι από τους πολλούς ελεύθερους χώρους που υπάρχουν στην περιοχή, δεν μπορεί ο Δήμος να βρει χρήματα για απαλλοτριώσεις, ενώ είναι και ασφυκτικά τα χρονικά περιθώρια που βάζει ο νέος νόμος 4759/20, όπως η ολοκλήρωση των διαδικασιών απαλλοτρίωσης, σε έξι μήνες. Συζητήθηκε ακόμα το ενδεχόμενο έκτακτης επιχορήγησης του Δήμου ή άτοκου δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, καθώς και η αξιοποίηση του στρατοπέδου Κοσκινά. Πρόκειται για μια έκταση περί τα 35-40 στρέμματα, η οποία όμως δύσκολα μπορεί να αξιοποιηθεί, γιατί ανήκει στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας.

Ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε ότι το ζήτημα των στρατοπέδων πρέπει να αντιμετωπιστεί συνολικά σε όλη τη χώρα. Για το ζήτημα του διαδημοτικού κοιμητηρίου είπε ότι είναι σε επαφές με τους Δημάρχους Περιστερίου και Ιλίου, αλλά υπάρχουν δυσκολίες. Ο κ. Τσίρμπας πρότεινε να αξιοποιηθεί το ίδρυμα Αναπήρων (που δεν χρησιμοποιείται) για τη δημιουργία του Παιδιατρικού Νοσοκομείου στη Δυτική Αθήνα και αναφέρθηκε σε προβλήματα που υπάρχουν στην προσβασιμότητα στο εμπορικό κέντρο και στη μελέτη που εκπονείται για τη συνένωσή του με το Παλιό Αμαξοστάσιο που έχει νοικιάσει ο Δήμος από την ΓΑΙΑΟΣΕ και προβλέπει τη δημιουργία πλατείας και πεζοδρομήσεις. Ο κ. Κουρουμπλής παρατήρησε ότι και σε αυτόν τον Δήμο είναι κακοί οι δρόμοι.

Ιδιαίτερα συζητήθηκε το πρόβλημα της σύνδεσης της Θηβών με την Αττική Οδό, έργο που ξεκίνησε αλλά δεν ολοκληρώθηκε, με αποτέλεσμα να υπάρχει συμφόρηση σήμερα, καθώς και η ανάπλαση του ρέματος της Εσχατιάς, το οποίο διατρέχει τους Δήμους Αγίων Αναργύρων και Ιλίου. Η ανάπλασή του είναι και αντιπλημμυρικό έργο, αλλά απαιτούνται 20 εκατομμύρια.

Ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι θα στηρίξει το δίκαιο αίτημα για ανταποδοτικότητα στο Δήμο από τη διέλευση των απορριμματοφόρων, και ρώτησε ποιες ήταν οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού, ο οποίος είναι και βουλευτής της περιοχής, κατά τη συνάντηση με τη Δημοτική Αρχή. Είπε επίσης ότι θα πιέσει, και με τους άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όσο μπορεί για τη διευθέτηση των ρεμάτων και τη δημιουργία αντιπλημμυρικών έργων.

Κατά τη συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων στο Δήμο, η πρόεδρος του Συλλόγου διαμαρτυρήθηκε για σοβαρή υποστελέχωση των υπηρεσιών, για ελαστικές εργασιακές σχέσεις και για τουλάχιστον 10 διαφορετικές μορφές εργασιακών σχέσεων που ισχύουν για τους εργαζόμενους στον Δήμο. Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν ότι υπάρχει μείωση στις παροχές τους από το Δήμο, κυρίως σε σχέση με τα είδη ατομικής υγιεινής, ότι οι καθαρίστριες στα σχολεία αγοράζουν μόνες τους τα είδη ατομικής προστασίας και ότι υφίστανται διώξεις από τον Δήμο. Ο κ. Κουρουμπλής ζήτησε και θα γίνει συνάντηση των εργαζομένων με τον Δήμαρχο.

Ο κ. Κουρουμπλής επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας των Αγίων Αναργύρων, όπου συναντήθηκε με τον διευθυντή Ασημάκη Ασημακόπουλο, οποίος είπε ότι από την Ιατρική στην Ελλάδα λείπει η ειδικότητα Γενικού Ιατρού και Παθολόγους. Επισκέφτηκε επίσης τον ΕΦΚΑ Αγίων Αναργύρων.

 

Αθήνα, 27 Σεπτεμβρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας