Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Βράβευση του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού στα Bravo Sustainability Dialogue and Awards 2022

Κατηγορία: ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ - ΚΑΜΑΤΕΡΟ Δημοσιεύτηκε στις 05 Ιουλίου 2022

Σημαντική διάκριση απέσπασε ο Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού στη φετινή τελετή απονομής Βραβείων Bravo Sustainability Dialogue & Awards 2022 (https://bravosustainabilityawards.com/bravo-sustainability-week-2022/) η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο της Παλιάς Βουλής, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Βιώσιμης Ανάπτυξης Bravo Sustainability Week 2022 που διοργανώνεται από το QualitynetFoundation.Το βραβείο παρέλαβε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κος Δανάκος Στέφανος.   


Η διάκριση αφορά τη δράση με τίτλο “Βελτιστοποίηση ενεργειακής αποδοτικότητας δημοτικών κτιρίων με καινοτομία στη χρηματοδότηση” η οποία εντάσσεται στη Θεματική Β “Υποδομές, Κτίρια και Κατασκευές” στον Πυλώνα “ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ”. 
Η δράση αυτή αποτελεί το αντικείμενο το έργου PRODESA το οποίο υλοποίησε η Δνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου ΑΑΚ με πλήρη χρηματοδότηση από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα HORIZON 2020.


Στο πλαίσιο του έργου, ο Δήμος έχει εντάξει συνολικά 26 κτίρια (20 σχολικά κτίρια+6 δημοτικά κτίρια) για τα οποία εκπονήθηκε μελέτη ενεργειακών παρεμβάσεων. Το σχέδιο χρηματοδότησης που μελετήθηκε στο πλαίσιο του PRODESA για την υλοποίηση του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων βασίστηκε στον συγκερασμό δημοσίων επιδοτήσεων και ιδιωτικών κεφαλαίων.
 Το χρηματοδοτικό σχήμα που τελικώς επιλέχθηκε για το Δήμο μας περιλαμβάνει χρηματοδότηση από ίδιους πόρους και από τον Ανάδοχο, μέσω σύμβασης με τη μορφή Σύμβασης Ενεργειακής Απόδοσης (ΣΕΑ).

Πέρα από το αναμενόμενο οικονομικό, ενεργειακό και περιβαλλοντικό όφελος, δεν είναι καθόλου αμελητέο το γεγονός ότι η βελτίωση των συνθηκών άνεσης υπό μελέτη κτίρια, μέσα από τις προτεινόμενες παρεμβάσεις, θα συνδράμει στην εξοικείωση των χρηστών και ιδιαίτερα των μαθητών των σχολείων, με τις τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας, τη χρήση Α.Π.Ε. και, γενικότερα, με την υιοθέτηση συνηθειών φιλικών προς το περιβάλλον.
Πρόκειται για μια καλή πρακτική και με την ανάδειξη της πρακτικής αυτής μέσω της συμμετοχής του στη διοργάνωση, ο Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού αποδίδει αξία στη βιώσιμη πόλη και επικοινωνεί τις προσφερόμενες λύσεις που συνεισφέρουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την ενθάρρυνση της ενεργούς συμμετοχής.


Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος, ο Θεσμός Bravo σημείωσε «ρεκόρ» συμμετοχών, με περισσότερες από 300 πρωτοβουλίες να συμμετέχουν στον Ετήσιο Κοινωνικό Διάλογο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, από 185 συμμετέχοντες Οργανισμούς που προέρχονται από το κοινό των Επιχειρήσεων, των Οργανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Οργανισμών της Κοινωνίας Πολιτών και των Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων.
 H αξιολόγηση των πρωτοβουλιών που αναδεικνύονται γίνονται μέσα από τις επιστημονικές επιτροπές του Θεσμού, οι οποίες αποτελούνται από 170 μέλη και με την ενεργή συμμετοχή περισσότερων από 16.000 Ενεργών Πολιτών αναδείχθηκαν οι καλύτερες πρωτοβουλίες που υποστηρίζουν ένα βιώσιμο μέλλον.

 

 

Αναρτήθηκε από 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας