Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Λαϊκή Συσπείρωση Αγ Αναργυρων Καματερου: Η διοίκηση Τσίρμπα, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι προκλήσεις στη νοημοσύνη μας

Κατηγορία: ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ - ΚΑΜΑΤΕΡΟ Δημοσιεύτηκε στις 09 Αυγούστου 2022Η παράταξη του δημάρχου Στ. Τσίρμπα μας υποσχόταν προεκλογικά αξιοποίηση των νεων τεχνολογιών προς όφελος του δημότη, μιας και όπως έλεγε θα έφερνε το καινούριο στην πόλη. Στην πορεία καταλάβαμε τι εννούσαν…


 Μια πτυχή ήταν η χρήση για προπαγάνδα της εφαρμογής Novobille που θεωρητικά προορίζεται για την καταγραφή προβλημάτων στα όρια του δήμου. Μια δεύτερη πτυχή ήταν η τοποθέτηση έξυπνου φωτισμού στο ηλικίας 60 ετών (!) 1ο Λύκειο Αγίων Αναργύρων. Μια άλλη πτυχή ήταν η αξιοποίηση απο τη δημοτική αρχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και πιο συγκεκριμένα γνωστού μέσου, ειδικά σε συνθήκες πανδημίας και τους περιορισμούς που υπήρξαν.

Εκεί πραγματικά η δημοτική αρχή έχει επενδύσει πολλά, στην προσπάθεια της να δημιουργήσει μια εικονική …ψηφιακή πραγματικότητα στα μέτρα της. Άλλωστε, έχει αποδειχτεί ότι …ταλαιπωρείται από διαγνωσμένη δυσανεξία στις ζωντανές διαδικασίες και την κριτική των δημοτικών παρατάξεων και των δημοτών.

Στην προσπάθεια λοιπόν δημιουργίας ενός σκηνικού …όλα καλώς καμωμένα, προσφέρονται ως …εθελοντές χρήστες του συγκεκριμένου μέσου κοινωνικής δικτύωσης που σπεύδουν να κατακεραυνώσουν όχι μόνο μια διαφορετική άποψη, αλλά ακόμα και ένα σχόλιο προβληματισμού για ενέργειες ή παραλείψεις της δημοτικής αρχής, συχνά με ειρωνικά σχόλια, ανακρίβειες και άλλα τέτοια ωραία…

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το έργο της οδού Καζαντζάκη και το τι ακολούθησε. Το εναρκτήριο λάκτισμα δόθηκε από τον ίδιο το δήμαρχο που μίλησε για “μαύρη μέρα” και “ψηφοφορία της ντροπής”. Υπήρξαν επίσης αναρτήσεις στο ίδιο κλίμα που έγραψαν (;) στελέχη της διοίκησης και οι γνωστές πλέον στους παροικούντες στην Ιερουσαλήμ αναρτήσεις περι ενορχηστρωμένου πολέμου στη δημοτική αρχή και άλλα χαριτωμένα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση όχι μόνο δεν έχει κανένα πρόβλημα με την κριτική που ασκείται από το λαό της πόλης για τις θέσεις της αλλά την ακούει με προσοχή. Έτσι και αλλιώς, αυτά τα συζητάμε διά ζώσης με τον λαϊκό κόσμο που κατοικεί στους Αγίους Αναργύρους και το Καματερό.


 Δεν εξανλούμε την παρέμβαση μας στο διαδίκτυο για να κομπορρημονούμε με κλακαδόρικες αναρτήσεις ή με συνεντεύξεις ύμνους, σαν και αυτή που παραχώρησε πρόσφατα ο δήμαρχος σε εφημερίδα ποικίλης ύλης, όπου κλήθηκε να απαντήσει σε ιδιαίτερα …σκληρές ερωτήσεις, όπως για παράδειγμα που θα πάει φέτος διακοπές…

Στη συνέντευξη αυτή ο …ακομμάτιστος κ. Τσίρμπας, που …τυγχάνει μέλος της ΝΔ, καμαρώνει για τις επισκέψεις του πρωθυπουργού στην πόλη. Αυτό όμως είναι το λιγότερο, όταν έχει το θράσος, γιατί περί θράσους πρόκειται, να μας πει οτι οι χώροι του ΟΣΕ …παραχωρήθηκαν από την κυβέρνηση στο Δήμο.


 Την ίδια στιγμή που ο Δήμος με βάση τη συμφωνία που υπέγραψε η διοίκηση με τη ΓΑΙΟΣΕ θα καταβάλλει ετήσιο ενοίκιο 162.000 ευρώ και παραιτήθηκε ρητά από οποιαδήποτε διεκδίκηση οι χώροι αυτοί να χαρακτηριστούν στο μέλλον ως κοινόχρηστοι.

Με άλλα λόγια, όταν η αλήθεια δε βολεύει τη διοίκηση Τσίρμπα, τόσο το χειρότερο για την αλήθεια… Ο λαός της περιοχής έχει πλέον πείρα για να βγάλει κρίσιμα συμπεράσματα και απο τις πρακτικές αυτές της δημοτικής αρχής που τίποτα το καινούριο δεν έφερε στην πόλη.

Αναρτήθηκε από 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας