Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ: Μειώθηκε το ύψος των αντιαισθητικών τοιχίων στις εξόδους του σταθμού METRO «Αγία Βαρβάρα»

Κατηγορία: ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ Δημοσιεύτηκε στις 06 Ιουνίου 2020

  ....και τα καταστήματα της λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου πήραν αέρα και φως.

 


Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Έξι χρόνια κλεισμένοι πίσω από τσιμεντένιους όγκους οι καταστηματάρχες και κάτοικοι επιτέλους ανάσαναν.

Την 20η Σεπτεμβρίου 2019, ο Δήμαρχος, κ. Μίχος, απέστειλε επιστολή-αίτημα προς τον νέο πρόεδρο της ΑΤΤΙΚΟ METRO, κ. Νικόλαο Ταχιάο στην οποία, μεταξύ άλλων, υπογράμμιζε την αναγκαιότητα μείωσης του ύψους των τοιχίων περίφραξης εισόδων-εξόδων του METRO, στην Ε. Βενιζέλου, εκθέτοντας τους λόγους (αισθητική ανορθογραφία, μείωση εμπορικής αξίας καταστημάτων, κίνδυνος πρόκλησης ατυχημάτων) και πρότεινε την τοποθέτηση προστατευτικού κιγκλιδώματος σε συνδυασμό με καλλιτεχνική παρέμβαση προκειμένου να αναβαθμισθούν αισθητικά τα σημεία.

Τελικά την 1η Νοεμβρίου 2019 εγκρίθηκε το αίτημα του δήμου και στελέχη της ΑΤΤΙΚΟ METRO παρέδωσαν στο δήμαρχο τα σχεδιαγράμματα με τις τομές και τη μείωση του ύψους των τοιχίων, μία απόφαση που ήδη υλοποιείται.

Χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Λάμπρος Μίχος δήλωσε: «Οφείλω να ευχαριστήσω προσωπικά τόσο τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΑΤΤΙΚΟ METRO κ. Νικόλαο Ταχιάο, όσο και τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Νίκο Κουρέτα, καθώς και τα στελέχη της εταιρείας κ. Ευάγγελο Κολοβό και Χρυσούλα Κουστένη, που κατανόησαν και αποδέχθηκαν το δίκαιο αίτημα του δήμου.

Είχε προηγηθεί κατηγορηματική άρνηση της προηγούμενης διοίκησης και μάλιστα είχε αποσταλεί και κλιμάκιο στελεχών για να μας εξηγήσει και να μας πείσει ότι ήταν τεχνικά αδύνατο να κοπούν τα τοιχία, με την επίκληση και λόγων ασφαλείας.

Τελικά τα διοικητικά και τεχνικά στελέχη της εταιρείας βρήκαν τις λύσεις και αποδίδουν τις εξόδους του σταθμού λειτουργικά ασφαλείς και αισθητικά άψογες».
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

Aυτοτελές Τμήμα Δημάρχου ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 5/6/2020

Ακολουθήστε μας