Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Αγία Βαρβάρα: Ολοκληρώθηκαν οι τοιχογραφίες στα οικόπεδα απέναντι από τον Λίθο

Κατηγορία: ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ Δημοσιεύτηκε στις 23 Ιουνίου 2020
Ολοκληρώθηκαν οι τοιχογραφίες στα δημοτικά  οικόπεδα της Π. Πατρών, απέναντι από τον Λίθο.Στα οικόπεδα, στα οποία πρόκειται να κατασκευασθούν χώροι άθλησης και ψυχαγωγίας για τα παιδιά και τους νέους της πόλης, ο δήμος Αγίας Βαρβάρας ανέθεσε στον διεθνούς εμβέλειας καλλιτέχνη Same84 και την Urban Act και  πραγματοποίησαν εικαστική παρέμβαση δίνοντας χρώμα στο γκρίζο του τσιμέντου.

  • Οι παραστάσεις οι οποίες απεικονίζονται συνιστούν πηγή έμπνευσης και παραδείγματος για τους νέους μας, αλλά και για όλους τους θεατές.

Η μορφή του Γιάννη Αντετοκούμπο, ενισχύει την στροφή στον αθλητισμό, στο «ευ αγωνίζεσθαι» και τιμάται ως προσωπικότητα η οποία διαφημίζει την Ελλάδα στην Αμερικανική ήπειρο και ολόκληρο τον πλανήτη.

  • Η άλλη παράσταση, είναι μία σύνθεση με βάση την Guernica (Γκερνίκα), τον πίνακα, δηλαδή, που φιλοτέχνησε ο Πικάσο το 1937, μετά τον βομβαρδισμό και την καταστροφή της πόλης αυτής κατά την διάρκεια του Ισπανικού εμφυλίου (στον βομβαρδισμό εκείνο σκοτώθηκαν 1.650 άνθρωποι και ισοπεδώθηκε το 70% της πόλης με 32 τόνους εκρηκτικά).

Ο χρωματισμός της παράστασης από τον Same84 -ο αυθεντικός, πρωτότυπος πίνακας έχει λευκό και μαύρο-, δίνει το μήνυμα ότι ακόμη και μετά από μία τέτοιου μεγέθους καταστροφή, η θέληση και οι ανεξάντλητες δυνάμεις του ανθρώπου, μπορούν να πάνε τον κόσμο μπροστά, μπορούν να επαναφέρουν το χρώμα στην ζωή.  Ο συνδυασμός με την απεικόνιση του «Γιάννη» δημιουργεί περιθώρια για πληθώρα συνειρμών και σε κάθε περίπτωση εκπέμπει ένα αισιόδοξο μήνυμα.

  • Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης μας, πλέον, θα μπορούν να απολαμβάνουν το εξαιρετικό αυτό έργο ανακαλώντας τις δικές τους μνήμες, δημιουργώντας τους δικούς τους συνειρμούς. 

Ακολουθήστε μας