Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Δήμος Αγίας Βαρβάρας: ΑΛΜΑ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

Κατηγορία: ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ Δημοσιεύτηκε στις 07 Ιουλίου 2020


«Στη λεωφόρο της ανάπτυξης πρέπει να έχουν θέση όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες» τόνισε από το νέο σταθμό του Μετρό στη Νίκαια ο Πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως «όταν και όσο μειώνονται οι φυσικές αποστάσεις, μειώνονται και οι κοινωνικές αποστάσεις».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που βρέθηκε, στο πλαίσιο των εγκαινίων τους, και στους άλλους δύο νέους σταθμούς -της Αγίας Βαρβάρας και του Κορυδαλλού- αναφέρθηκε στην οικονομική σημασία του έργου, η οποία όπως είπε δηλώνεται από τις χιλιάδες νέες θέσεις απασχόλησης που δημιουργεί, την οικολογική του διάσταση, αλλά και το κοινωνικό του αποτύπωμα, το οποίο βελτιώνει την καθημερινότητα του πολίτη συνολικά.

Οι νέοι σταθμοί στην Αγία Βαρβάρα, στον Κορυδαλλό και στη Νίκαια, οι οποίοι συνδέουν τρεις πυκνοκατοικημένες συνοικίες με το κέντρο και άλλες ζώνες της Αθήνας, θα αναβαθμίσουν την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, πολλαπλασιάζοντας τις επενδυτικές και επιχειρηματικές ευκαιρίες που προσφέρει. Παράλληλα, επισφραγίζουν την υλοποίηση της κυβερνητικής δέσμευσης, πριν από ένα χρόνο, για παράδοση των τριών σταθμών το καλοκαίρι του 2020.

Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας με ανακοίνωση του τόνισε τα εξής:
ΑΛΜΑ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ


Με την παρουσία εκατοντάδων πολιτών, του Υπουργού Μεταφορών & Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή, του Αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, αξιωματούχων του Υπουργείου Μεταφορών & Υποδομών, της ΣΤΑ.ΣΥ, της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, της βουλευτού κας Νάντιας Γιαννακοπούλου, του αντιπεριφερειάρχη κ. Λεωτσάκου, του Δημήτρη Καλογερόπουλου, εκκλησιαστικών αρχών και των στελεχών της Δημοτικής Αρχής, έγιναν χθες Δευτέρα 6η Ιουνίου 2020, τα εγκαίνια του σταθμού μετρό «Αγία Βαρβάρα», από τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Δήμαρχος κ. Λάμπρος Μίχος υποδέχθηκε τον Πρωθυπουργό στην Ελ. Βενιζέλου και προχώρησαν πεζή προς τον σταθμό. Στην είσοδο του σταθμού, ο Δήμαρχος παρέδωσε δώρο στον Πρωθυπουργό την εικόνα της προστάτιδος της πόλης Αγίας Βαρβάρας και το σήμα του Δήμου και ακολούθως, ο Πρωθυπουργός και οι επίσημοι ξεναγήθηκαν στον σταθμό και επιβιβάσθηκαν σε συρμό μεταβαίνοντες προς τον Κορυδαλλό και Νίκαια.

Αδιαμφισβήτητα, είναι μία ιστορική στιγμή για την πόλη μας της οποίας οι κάτοικοι θα μετακινούνται, πλέον, με ασφάλεια, ταχύτατα από και προς Αθήνα και Νίκαια, ενώ είναι κοινός τόπος ότι η έλευση και λειτουργία σταθμών του metro αυξάνει την εμπορική κίνηση και λειτουργεί ως αναπτυξιακός μοχλός.

Ακόμη, πρέπει να σημειωθεί ότι η λειτουργία του metro συνεπάγεται και την βελτίωση της ποιότητας ζωής καθώς θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού καθώς θα μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των αυτοκινήτων, τα οποία κυκλοφορούν σε καθημερινή βάση.

Εκ των πραγμάτων δικαιώνεται η προσπάθεια του Δημάρχου κ. Λάμπρου Μίχου όταν στις αρχές της 10ετίας του 2000, έδωσε μάχη και πέτυχε να χαραχθεί εκ νέου η διαδρομή του metro και να διέλθει μέσα από την πόλη της Αγίας Βαρβάρας.

Τέλος υπενθυμίζεται ότι, οι σταθμοί παραδόθηκαν για εμπορική χρήση στο επιβατηγό κοινό το πρωί της 7ης Ιουνίου 2020 και ο πρώτος συρμός έφθασε στο σταθμό μας στις 5:35 ακριβώς!

 
Ακολουθήστε μας