Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Δήμος Αγίας Βαρβάρας: Για όλους τους Δημότες δωρεάν χρήση του λογισμικού των ΚΕΠ Υγείας

Κατηγορία: ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ Δημοσιεύτηκε στις 17 Ιουλίου 2020


O Δήμος Αγίας Βαρβάρας σε συνεργασία με το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων έχει εξασφαλίσει για όλους τους Δημότες την δωρεάν χρήση του λογισμικού των ΚΕΠ Υγείας, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί από τον Δήμο σαν βασικό εργαλείο για την ευαισθητοποίηση των δημοτών στην πρόληψη και τον προσυμπτωματικό έλεγχο, καθώς και για την επικοινωνία και ενημέρωση για την προφύλαξη τους από τον νέο κορωνοϊό COVID-19.

Βασικός στόχος των ΚΕΠ Υγείας είναι η ενημέρωση όλων των πολιτών και η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων για 11 κύρια νοσήματα, προτεινόμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές.


Μέσα από το νέο λογισμικό, εφαρμόζονται διεθνή πρωτοκόλλα screening του πληθυσμού και τα στελέχη των ΚΕΠ Υγείας επιβλέπουν το follow up της διατήρησης της υγείας των πολιτών. Αυτοματοποιημένα το λογισμικό ενημερώνει τους πολίτες, μέσα από το προσωπικό τους προφίλ, σχετικά με τις προληπτικές εξετάσεις που προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την ηλικία και το φύλο τους και με την πάροδο του χρόνου, υπενθυμίζει την επανεξέταση τους. Τα 11 νοσήματα στα οποία επικεντρώνεται το ΚΕΠ Υγείας μέσα από το λογισμικό είναι ο Καρκίνος του παχέος εντέρου, ο Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, ο Καρκίνος του μαστού, ο Καρδιαγγειακός κίνδυνος, το Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, ο Καρκίνος του προστάτη, το Μελάνωμα, η Κατάθλιψη, η οστεοπόρωση η ΧΑΠ και η Άνοια. Παρόλα αυτά στο πλαίσιο της πανδημίας έχουν προστεθεί στα προφίλ των Δημοτών και χρήσιμες πληροφορίες για τον COVID-19.


Ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας κος Λάμπρος Μίχος καλεί όλους τους δημότες να εγγραφούν στο λογισμικό του ΚΕΠ Υγείας, είτε ηλεκτρονικά, στο site www.kepygeias.org, ή στο site του Δήμου http://www.agiavarvara.gr/ www.agiavarvara.gr, είτε με επίσκεψή τους στο ΚΕΠ Υγείας , Σερίφου 2, ώστε να συμπληρώσουν την φόρμα εγγραφής.


Αφού ολοκληρωθεί η εγγραφή, κάθε δημότης θα μπορεί να ενημερώνεται και για τις Δράσεις του Δήμου Αγίας Βαρβάρας σχετικά με την Πρόληψη της Υγείας, όπως επίσης θα λαμβάνει και συμβουλευτικές πληροφορίες σχετικά με τον COVID-19.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις είναι στη διάθεσή σας τα στελέχη του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου στο τηλέφωνο 210.5690436 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ακολουθήστε μας