Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Απάντηση του Δήμου Αγίας Βαρβάρας και η ανοιχτή επιστολή από την Ένωση Γονέων

Κατηγορία: ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ Δημοσιεύτηκε στις 17 Ιανουαρίου 2021

Απάντηση του Δήμου Αγίας Βαρβάρας σε ανοιχτή επιστολή από την Ένωση Γονέων και η ανοιχτή επιστολή της  Ένωσης:

 

   Αυτοτελές Τμήμα Δημάρχου             ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ                                                16/1/2021

Το ψέμα έχει ταχύτητα αλλά η αλήθεια αντοχή

Λάβαμε μία «ανοιχτή» επιστολή από την Ένωση Γονέων του δήμου μας με την οποία ζητείται η κεφαλή του δήμου επί πίνακι, γίνεται μία «πρόχειρη απαρίθμηση προβλημάτων, που τοποθετούν τα σχολεία της Αγίας Βαρβάρας, δυστυχώς, σε δεινή θέση» και καλείται η δημοτική αρχή να απαντήσει (απολογηθεί καλύτερα) γιατί  στέκεται «αγέρωχη» στα προβλήματα των μαθητών και των σχολείων. 

Η επιστολή αυτή δεν είναι ένα κείμενο διαλόγου και δίκαιης κριτικής (όπως θα μπορούσε και θα έπρεπε να είναι) αλλά ένα υβρεολόγιο που στάλθηκε παντού με προφανή σκοπιμότητα. Ένα κείμενο που δείχνει ότι οι συντάκτες του ανακάλυψαν φαντάσματα και που, το χειρότερο, προσπαθούν να πείσουν και άλλους ότι υπάρχουν. 

Η σαφής αναφορά (υπό των τύπο ερωτημάτων) ότι δήθεν έχουμε αδιαφορήσει για καθαριότητα, απολυμάνσεις, υγειονομικό υλικό, βοηθητικό προσωπικό, υποστήριξη μαθητών σε εξοπλισμό, φροντίδα για επισκευές και συντηρήσεις κ.ά. και ότι δεν είμαστε «παρόντες», τους καθιστά υπόλογους για τουλάχιστον διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Η διαφορά μας είναι ότι η δημοτική αρχή φροντίζει για όλα τα παιδιά της πόλης, υπερασπίζεται το δημόσιο σχολείο, τα σχολεία της πόλης, μιλάει με τις πράξεις και τα γεγονότα, που παράγει και απολογείται στο λαό που την εξέλεξε. 

Δεν χτίζει τείχη επιλέγοντας ποιόν θα χτίσει μέσα και ποιόν θα χτίσει έξω, δεν βλέπει με κομματικούς διαθλαστικούς φακούς, δεν απαξιώνει τα σχολεία της πόλης για να δικαιολογήσει ένα ρόλο υπερασπιστή τους, όταν μάλιστα αναμφισβήτητα έχουμε ποιοτικά καλά σχολεία, καθαρά και φροντισμένα, με επάρκεια αιθουσών ενώ πλούσιοι δήμοι της Αττικής προσπαθούν να εγκαταστήσουν λυόμενα για να στεγάσουν τα νηπιαγωγεία τους κι όταν ακόμη νοικιάζουν ακατάλληλα κτήρια για να καλύψουν τις εκπαιδευτικές τους ανάγκες.

Αν πράγματι είναι τόσο χάλια τα πράγματα, όπως τα εννοούν οι συντάκτες της «ανοιχτής» επιστολής, τότε ανοίγουν το ζήτημα της κατάστασης στην οποία παρέλαβε τα σχολεία η παρούσα δημοτική αρχή από την προηγούμενη, διότι αποκλείεται να σκούριασαν τα σίδερα στο διάστημα των 16 μηνών διοίκησης της παρούσας δημοτικής αρχής. 

Το ότι  λείπουν π.χ κάποιες μπασκέτες, οφείλεται στο γεγονός ότι ξηλώθηκαν αμέσως ως άκρως επικίνδυνες (διαβρωμένες, σάπιες) που βρίσκονταν στις αυλές των σχολείων προς δόξαν της αδιαφορίας της τότε δημοτικής αρχής και της Ένωσης Γονέων. Το ότι δεν υπάρχουν ράμπες ΑΜΕΑ, WC AMEA, πυρασφάλεια, ασφαλή προαύλια, συναγερμοί κλπ είναι αποτέλεσμα της αδιαφορίας της προηγούμενης δημοτικής αρχής και της ραθυμίας της Ένωσης. Βεβαίως θα γίνουν όλα και έχουν δρομολογηθεί αλλά χρειάζονται χρήματα, διαδικασίες, χρόνος κ.ά. Αλήθεια που βρίσκονταν προηγουμένως οι συντάκτες της «ανοιχτής» επιστολής; 

Φορτώνουν στον δήμο και αρμοδιότητες των διευθυντών των σχολείων, κάτι που τους εκθέτει,  γιατί ή δεν ξέρουν (παρότι είναι Ένωση Γονέων) ή το κάνουν πονηρά και  έτσι αποκαλύπτεται το άκρατο δυσφημιστικό τους μένος! Π.χ. για το εργαστήριο πληροφορικής υπάρχει σαφής οδηγία για τα πληκτρολόγια και είναι θέμα διευθυντή αν εφαρμόζεται (αλλαγή ζελατίνης) , το ίδιο για την απολύμανση κουπαστών κλπ.. Ο κάθε  διευθυντής οφείλει να δίνει σωστές εντολές στην καθαρίστρια και να την ελέγχει. Προτείνουν να το κάνουμε εμείς; 

Συγνώμη αλλά κάνουμε χρήση ενός αποφθέγματος που λέει: «Όσο συνεχίζετε να λέτε ψέματα για εμάς, θα συνεχίσουμε να λέμε αλήθειες για εσάς» (Adlai Stevenson).

Βεβαίως πήραμε χρήματα από το κράτος, αλλά ήταν περίπου τα μισά του συνόλου των δαπανών και απωλειών εσόδων του δήμου, λόγω της πανδημίας. 

Βεβαίως υπήρξαν οικογένειες που έφτασε στο δήμο η ανάγκη τους για εξοπλισμό της τηλεκπαίδευσης και ο δήμος, σε όλες τις περιπτώσεις ανταποκρίθηκε (μετά από σύντομη κοινωνική έρευνα).

Βεβαίως η κυβέρνηση μας έδωσε την ευκαιρία να προσλάβουμε 10 σχολικές καθαρίστριες, αλλά δεν ήταν πρόσθετες θέσεις. Ήταν οι ίδιες καθαρίστριες που δούλευαν και πριν. Πριν δούλευαν με όρους γαλέρας και πλέον με ανθρώπινες συμβάσεις. Για να υπάρχουν σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας διπλές καθαρίστριες ο δήμος μας έστυψε κι άλλο τον ελλειμματικό του προϋπολογισμό και πλέον διαθέτει το ανάλογο επαρκές προσωπικό καθαριότητας.

Για όλα τα παραπάνω καθώς και για το πρόγραμμα «Τρίτσης» οι συντάκτες της επιστολής είναι  καλύτερα να ρωτήσουν την κα Χαρά Καφαντάρη, που είναι μία διακεκριμένη κοινοβουλευτικός για να τους κατατοπίσει καλύτερα. 

Θα έπρεπε κιόλας να διαβάζουν τους τακτικούς απολογισμούς και τα πεπραγμένα του δήμου διότι «κανείς δεν πρόκειται να μορφωθεί, διαβάζοντας μόνο ό,τι τον βολεύει και ό,τι του αρέσει».
Ακολουθήστε μας