Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Τραυματισμός μητέρας στο 5ο Δημοτικό σχολείο Αιγάλεω - Παράθυρο έπεσε από τον δεύτερο όροφο!

Κατηγορία: ΑΙΓΑΛΕΩ Δημοσιεύτηκε στις 01 Ιουνίου 2020

 

Ένα ατύχημα σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας 1/06/20, κατά την πρώτη μέρα ανοίγματος των δημοτικών σχολείων στο πλαίσιο της άρσης των μέτρων, στο 5ο Δημοτικό σχολείο στο Αιγάλεω. 

Συγκεκριμένα, το ατύχημα συνέβη όταν ένα παράθυρο από αλουμίνιο έπεσε από τον δεύτερο όροφο του κτιρίου πάνω σε μητέρα που πήγαινε τα παιδιά της στο σχολείο, τραυματίζοντάς την.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, μια δασκάλα πήγε να ανοίξει το παράθυρο, ώστε η αίθουσα να έχει τον κατάλληλο αερισμό, όπως προβλέπουν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, και το παράθυρο έπεσε πάνω στην άτυχη γυναίκα, με αποτέλεσμα να σπάσει το τζάμι. 

Η μητέρα μεταφέρθηκε με τραύματα στο Τζάνειο Νοσοκομείο, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, έκανε κάποια ράμματα και θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις. 

Η Ένωση Γονέων του Δήμου Αιγάλεω, καταγγέλλει για κακή και ελλιπή συντήρηση του συγκεκριμένου σχολείου, αλλά και άλλων σχολείων του δήμου.

Για τον λόγο αυτό προτίθενται να κλιμακώσουν άμεσα τις κινητοποιήσεις τους.Στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα φιλοξενούνται και μαθητές ορισμένων τάξεων του 17ου Δημοτικού Σχολείου, το οποίο έχει πληγεί από το σεισμό.

Μετά το συμβάν, γονείς του 17ου Δημοτικού Αιγάλεω, μαζί με γονείς του 15ου, 22ου και 28ου Νηπιαγωγείου, βρέθηκαν έξω από το σχολείο για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους σε γονείς, εκπαιδευτικούς και παιδιά, καθώς και για να διαμαρτυρηθούν για τις καθυστερήσεις αναφορικά με την επισκευή των κτιρίων των σεισμόπληκτων σχολείων. 

Η συγκεκριμένη παράσταση διαμαρτυρίας, που αρχικά ήταν προγραμματισμένη να γίνει στο Δημαρχείο Αιγάλεω, οργανώθηκε για να καταθέσουν οι γονείς τις ανησυχίες τους για την κατάσταση των σχολικών μονάδων.


Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», με επικεφαλής τη Βιβή Δάγκα, που δήλωσε:

«Εκφράζουμε την ειλικρινή μας συμπαράσταση στη μητέρα με το παιδί της που τραυματίστηκαν στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Αιγάλεω και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση.

Σήμερα εκφράστηκε με τον πιο τραγικό τρόπο, ότι με ευθύνη κυβέρνησης και διοίκησης στο Δήμο Αιγάλεω, δεν έχουν εξασφαλιστεί οι αναγκαίοι όροι και προϋποθέσεις για να διασφαλιστεί η υγεία και η ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Εκτός και αν μας πουν για άλλη μία φορά ότι η κατάρρευση παραθύρων στα σχολεία είναι και αυτό "ατομική ευθύνη των γονιών και των μαθητών"!

Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο που συζητήθηκε η κατάσταση των σχολικών μονάδων, μετά  από τις επίμονες Ερωτήσεις των Δημοτικών Συμβούλων της "Λαϊκής Συσπείρωσης", η ίδια η δημοτική αρχή παραδέχτηκε τις τεράστιες ελλείψεις σε σχολικές υποδομές και καθαριότητα, δηλώνοντας κυνικά ότι  "εμείς απλά πήραμε εντολή να ανοίξουμε από Δευτέρα τα σχολεία και να τα λειτουργήσουμε και αυτό θα κάνουμε"!

Εμείς απαντάμε ότι δεν παζαρεύουμε τις ανάγκες των παιδιών μας! Απαιτούμε ουσιαστικά μέτρα στήριξης για πλήρη και ισότιμη μόρφωση σε όλα τα παιδιά. Απαιτούμε να παρθούν ΤΩΡΑ όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας μαθητών και εκπαιδευτικών».

 

Σημειώνεται πως στην ίδια συνεδρίαση, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιάννης Κάντζος έφερε σε δύσκολη θέση τους συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης, ρωτώντας τους, τι θα έκαναν εκείνοι εάν βρίσκονταν στη διοίκηση, όπως, αντίστοιχα είχε βρεθεί ο Μιχάλης Σελέκος στο Χαϊδάρι. Θα άνοιγαν ή όχι τα σχολεία, τους ρώτησε επίμονα ο Γιάννης Κάντζος, δίχως να λάβει κάποια απάντηση.


Να σημειωθεί, τέλος, ότι οι γονείς του 17ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω καλούν όλους τους γονείς σε νέα κινητοποίηση στο χώρο του σχολείου, το πρωί της Τρίτης 2 Ιούνη στις 8.30 π.μ. 

Ακολουθήστε μας