Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στο Δημοτικό Συμβούλιο ΑΙΓΑΛΕΩ Σχόλιο με αφορμή τη λειτουργία των σχολικών μονάδων του Δήμου εν μέσω πανδημίας

Κατηγορία: ΑΙΓΑΛΕΩ Δημοσιεύτηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2020Δεν πέρασαν δύο εβδομάδες από το πρώτο κουδούνι στα σχολεία και επιβεβαιώνεται ότι το αναγκαίο άνοιγμα των σχολικών μονάδων δεν συνοδεύτηκε με όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας των μαθητών, των εκπαιδευτικών, των γονιών, όπως είχε επισημάνει έγκαιρα η “Λαϊκή Συσπείρωση” στο Δημοτικό Συμβούλιο Αιγάλεω. 

Το αποτέλεσμα είναι να “ξεπηδάνε” κρούσματα σε σχολεία σε όλη την Ελλάδα, και στο Δήμο μας. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση σε όσους γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς, άλλους εργαζόμενους στο Δήμο Αιγάλεω που είναι ασθενείς από τον COVID- 19. Ελπίζουμε να περάσουν όσο το δυνατόν ανώδυνα αυτή την περιπέτεια της υγείας τους. 


Τώρα χρειάζονται άμεσα μέτρα, ουσιαστική ετοιμότητα, ενημέρωση και παρέμβαση από την κυβέρνηση, τις αρμόδιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, τη δημοτική αρχή, χωρίς κανένα εφησυχασμό και καθυστέρηση.Η υγεία και ασφάλεια των παιδιών μας δεν συμβιβάζεται με τα “πρωτόκολλα”- λάστιχο της κυβέρνησης, που δεν προβλέπουν ούτε καν τη διενέργεια τεστ για όσους εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα. 


 • Αντί να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, η πλειοψηφία των σχολικών μονάδων ξεκίνησε με δεκάδες κενά σε εκπαιδευτικούς. Μόνο στο Δήμο Αιγάλεω, λείπουν 13 νηπιαγωγοί, 16 δάσκαλοι και πολλές άλλες ειδικότητες εκπαιδευτικών. 
 • Αντί να εξασφαλιστούν τμήματα με 15 παιδιά ανά τάξη, επιτάσσοντας κατάλληλους χώρους του Δήμου για σχολικές αίθουσες, οι μαθητές συνωστίζονται σε πολυπληθή 25άρια και 27άρια τμήματα και ακατάλληλες αίθουσες. Συνδέεται με την ανάγκη για άμεση αποκατάσταση-επισκευή των σεισμόπληκτων σχολικών κτιρίων του δήμου μας, που θα μπορούσε -αν είχε ολοκληρωθεί- να δώσει μια ανάσα στην ασφυκτική κατάσταση συνωστισμού των μαθητών που σήμερα βιώνουμε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η εκρηκτική κατάσταση στο ? νηπιαγωγείο, που τα παιδιά στοιβάζονται στο διάδρομο... μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες διαμόρφωσης της αίθουσας στο πρώην 15ο Δημοτικό. 
 • Αντί να γίνουν γενναίες προσλήψεις μόνιμων σχολικών καθαριστριών, συνεχίζεται η ομηρία τους με τις συμβάσεις. Αυτή τη στιγμή στις 68 σχολικές μονάδες του Αιγάλεω απασχολούνται συνολικά 69 καθαρίστριες, εκ των οποίων οι 20 είναι μόνιμες και οι 49 συμβασιούχες. Από αυτές, οι 39 με πλήρη απασχόληση 6.5 ωρών και οι 10 με μερική απασχόληση 3 ωρών, ενώ αυτές τις μέρες αναμένονται άλλες 2 καθαρίστριες που πρόκειται να αναλάβουν την καθαριότητα στα κτίρια των Δημοσίων ΙΕΚ. Με βάση την ενημέρωση από τη διοίκηση του Δήμου, εκκρεμεί ακόμα αίτημα για πρόσληψη 20 επιπλέον καθαριστριών. Γίνεται φανερό ότι με αυτούς τους όρους είναι αδύνατο να εκπληρωθούν τα πρωτόκολλα και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, που μιλούν για σχολαστική καθαριότητα όλων των αιθουσών αλλά και του εξοπλισμού της σχολικής μονάδας (πχ πληκτρολόγια και ποντίκια υπολογιστών) πριν, μετά και κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου. Ιδιαίτερα σε μεγάλα και πολυπληθή σχολικά συγκροτήματα, όπως τα ΕΠΑΛ. Αντί να παρθούν μέτρα για την ασφαλή μεταφορά μαθητών, εργαζομένων, μετακινούμαστε σαν τις σαρδέλες με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. 

Αυτοί οι αναγκαίοι όροι και προϋποθέσεις για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων, ώστε να εξασφαλίζεται η προστασία εκπαιδευτικών, μαθητών και των οικογενειών τους, λογαριάζεται ως “κόστος” από την κυβέρνηση, όπως προκλητικά δήλωσε η Υπουργός Παιδείας. 

Η δικαιολογημένη ανησυχία μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών , όπως εκφράστηκε στις πρόσφατες μαζικές κινητοποιήσεις, δεν έχει καμία σχέση με τις αντιδραστικές, σκοταδιστικές απόψεις που εκφράζουν οι λεγόμενοι “αρνητές της μάσκας”. Άλλωστε αυτές οι απόψεις είναι το alter ego της κυβερνητικής διαχείρισης, που πετάει το μπαλάκι στην “ατομική ευθύνη”.

 •   Απαιτούμε εδώ και τώρα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των νηπιαγωγείων και των σχολικών μονάδων του Δήμου Αιγάλεω: 
 • Δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του κράτους σε εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς
 • Σχολικά τμήματα που θα αποτελούνται το πολύ από 15 μαθητές. 
 • Επίταξη όλων των δημοτικών χώρων και μετατροπή τους σε σχολικές αίθουσες. Από την αίθουσα του Γιάννης Ρίτσος και τη βιβλιοθήκη μέχρι την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, τα ΚΑΠΗ, άλλες αίθουσες. 
 • Κάλυψη του αναγκαίου εκπαιδευτικού προσωπικού. Άμεσος διορισμός ΟΛΩΝ των αναπληρωτών και μονιμοποίησή τους. 
 • Ακόμα περισσότερες προσλήψεις σχολικών καθαριστριών με μόνιμη σχέση εργασίας. 
 • Γενναία κρατική χρηματοδότηση (ακόμα και έκτακτη) των σχολικών επιτροπών. 
 • Προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, προσλήψεις σχολιάτρων στα μεγάλα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου. 
 • Άμεση απολύμανση των σχολικών χώρων, ιδιαίτερα εκεί που υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς.

 

«Αίθουσες, προσλήψεις, δωρεάν Παιδεία, πάρτε μέτρα για την πανδημία»

 

Ακολουθήστε μας