Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Ποσό 4.500.000 ευρώ στο Δήμο Φυλής

Κατηγορία: ΦΥΛΗ Δημοσιεύτηκε στις 08 Ιουνίου 2019


Οικονομική ενίσχυση ύψους 4.500.000 ευρώ  στο δήμο Φυλής για την κάλυψη των αναγκών λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής, για τον προσωρινό καθορισμό αντισταθμιστικών υπέρ του δήμου Φυλής (69ΦΜΟΡ05-Τ9Ο/5.6.2019) θα τεθεί προς έγκριση στην πρώτη συνεδρίαση της Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του documento.gr ΕΔΩ. Το ποσό και την άμεση καταβολή του, εν είδει πρώτης δόσης αντισταθμιστικών οφελών, έχει ζητήσει με επιστολή του προς την Περιφέρεια, ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.


Επισείοντας τον κίνδυνο να δημιουργηθούν προβλήματα στη διαδικασία αποκομιδής των απορριμμάτων των δήμων του λεκανοπεδίου και παρά το ότι δεν έχουν καθοριστεί ακόμη τα αντισταθμιστικά οφέλη για το τρέχον έτος, η κ. Δούρου αποφάσισε τον προσωρινό καθορισμό αντισταθμιστικού οφέλους υπέρ του Δήμου Φυλής ύψους τεσσάρων εκατομμυρίων πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ, έναντι του συνολικού ποσού που θα καθοριστεί.

Η απόφαση για τον προσωρινό καθορισμό αντισταθμιστικών υπέρ του δήμου Φυλής (69ΦΜΟΡ05-Τ9Ο/5.6.2019) θα τεθεί προς έγκριση στην πρώτη συνεδρίαση της Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ.

Κατά την επικεφαλής της Περιφέρειας Αττικής για την αποδοχή του αιτήματος του δήμου συνυπολογίσθηκαν τα εξής:


-ο Δήμος Φυλής αποτελεί τον πλέον οχλούμενο Δήμο και παγίως τα αντισταθμιστικά οφέλη καθορίζονται υπέρ του σε ετήσια βάση σε ποσά πολλαπλάσια από το αιτηθέν.

-υφίσταται άμεση ανάγκη για την λήψη της παρούσης απόφασης, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος παύσης λειτουργίας του ΧΥΤΑ, γεγονός που θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες στη δημόσια υγεία και στο περιβάλλον.

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας