Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο opalmos.gr

Τηρείται σειρά προτεραιότητας

Πρόβλημα με τα απορρίμματα στο ΧΥΤΑ Φυλής. «Στερεύει» ο υπάρχων χώρος. Μειώνουν το χώμα για να πέφτουν περισσότερα σκουπίδια!

Κατηγορία: ΦΥΛΗ Δημοσιεύτηκε στις 08 Φεβρουαρίου 2019
Εφιαλτική είναι η κατάσταση στο ΧΥΤΑ Φυλής, καθώς «στερεύει» μέρα με την ημέρα ο χώρος εναπόθεσης των απορριμμάτων στη Β’ φάση και ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στο τμήμα της Α’  φάσης, από το οποίο ξεθάφτηκαν παλιά σκουπίδια που βρίσκονται σε διαδικασία χώνεψης, προκειμένου να εξοικονομηθεί χώρος για να πέσουν καινούρια (το γνωστό πανωσήκωμα).


Σύμφωνα με τον ΕΔΣΝΑ, τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή θα υπάρχουν καθυστερήσεις στην εναπόθεση των απορριμμάτων και ήδη οι κάτοικοι του Δήμου Πειραιά καλούνται «να διαχειριστούν με τη μεγαλύτερη δυνατή σύνεση τα απορρίμματά τους».

Ο ορατός πλέον κίνδυνος να μην υπάρχει σύντομα χώρος για να πέσουν τα σκουπίδια οδήγησε, σύμφωνα με πληροφορίες, την ηγεσία του ΕΔΣΝΑ να δώσει εντολή προκειμένου να μειωθεί το χώμα που χρησιμοποιείται για την κάλυψη των απορριμμάτων, ώστε να εξοικονομηθεί χώρος για τα σκουπίδια. Με λίγα λόγια, η χωματοκάλυψη που θα γίνεται το επόμενο διάστημα (και μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες του «πανωσηκώματος») δε θα είναι επαρκής, με στόχο να εξοικονομηθεί κάθε τετραγωνικό χώρου, για να θάβονται τα απορρίμματα.

Το γεγονός αυτό, ωστόσο αναγκάζει τα μηχανήματα να κάνουν μεγαλύτερες αποστάσεις για να «σπρώξουν» τα σκουπίδια, με αποτέλεσμα να σημειώνονται καθυστερήσεις στη διαδικασία ενώ την κατάσταση κάνουν ακόμα χειρότερη οι καιρικές συνθήκες

Αναρτήθηκε από 

Ακολουθήστε μας

Εφημερίδα Παλμός Δυτικής Αθήνας

Κάντε κλίκ στην φωτογραφία για να διαβάσετε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα

Οδηγός Αγοράς

Δωρεάν προβολή επιχειρήσεων

Κάντε κλίκ και δείτε σε ηλεκτρονική μορφή επιχειρήσεις και καταστήματα της Δυτικής Αθήνας